אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשטרה ממליצה להעמיד לדין את בועז צ'צ'יק וויזה כ.א.ל על עבירות שוחד, מרמה והלבנת הון

נחשף בכלכליסט

המשטרה ממליצה להעמיד לדין את בועז צ'צ'יק וויזה כ.א.ל על עבירות שוחד, מרמה והלבנת הון

על פי החשד ויזה כ.א.ל סלקה בין השנים 2007-2010 עסקאות של לקוחותיה עם אתרי הימורים, פורנו ופארמה באינטרנט. העסקאות הבלתי כשרות הגדילו את היקפי הפעילות העסקית של כ.א.ל במיליארדי שקלים

03.12.2014, 18:16 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

כפי שנחשף ב"כלכליסט", המשטרה ממליצה להעמיד לדין את חברת ויזה כ.א.ל ומנכ"לה לשעבר, בועז צ'צ'יק, בגין עבירות של לקיחת שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון.

קראו עוד בכלכליסט

צ'צ'יק כיהן בשנים האחרונות כמנכ"ל דלק אירופה. תיק החקירה צפוי לעבור בימים הקרובים למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, שליוותה את החקירה מראשיתה, על מנת שתכריע אם לזמן את החשודים לשימוע בטרם הגשת כתב אישום.

בועז צ בועז צ'צ'יק בועז צ

על פי החשד ויזה כאל אינטרנשיונל, חברה בת של ויזה כאל המוחזקת על ידי בנק דיסקונט (71.8%), סלקה בין השנים 2007-2010 עסקאות של לקוחותיה עם אתרי הימורים, פורנו ופארמה באינטרנט וביצעה הונאה בהיקפים נרחבים כלפי ארגוני אשראי בינלאומיים. העסקאות הבלתי כשרות הגדילו את היקפי הפעילות העסקית של כ.א.ל במיליארדי שקלים. בנוסף גרפו החשודים לכיסיהם סכומי כסף גבוהים שמקורם בכספי עבירה.

חקירת המשטרה החלה בעקבות תלונה של מבקר הפנים מטעם קבוצת דיסקונט, ובמהלכה עלה כי חברת כ.א.ל החלה לחדור לשוק סליקת כרטיסי אשראי בינלאומית של עסקאות שבוצעו באתרי אינטרנט. על פי הראיות לכאורה שאספו חוקרי יאח"ה שבלהב 433, בשיתוף כוח המשימה למאבק בתופעת ההימורים באינטרנט, בכ.א.ל פעלו לסליקת עסקאות של אתרי הימורים באינטרנט בקידודים כוזבים הנחזים להעיד על היות בית העסק מעניק שירות שונה מהימורים. כן פעלו בחברה לסגירה ופתיחה מחדש של אתרי פורנו ופארמה, במטרה להסתיר את היקף ביטול העסקאות בבתי עסק אלו וזאת תוך ביצוע עבירות מרמה והלבנת הון.

על פי הודעת המשטרה, החקירה השתרעה על פני מספר רב של מדינות ויבשות וכללה פעולות חקירה רבות ובכלל זה חיפושים, חקירת עשרות רבות של עדים וחקירת חשודים. בדצמבר 2011 נחקר באזהרה צ'צ'יק במשרדי יאח"ה בלוד, בחשד לביצוע עבירות של הלבנת הון ורישום כוזב במסכמי תאגיד. בין דצמבר 2011 לפברואר 2012 הגיעו חוקרי יאח"ה למשרדי כאל בגבעתיים ותפסו מסמכים וחומרי מחשב.

כאמור, בסופה של החקירה נמצא כי נתגבשה תשתית ראייתית מספקת לביצוע עבירות של כ.א.ל, צ'צ'יק ומעורבים נוספים, אשר פעלו מטעם גופים וחברות פרטיות בביצוע הפעילות הפלילית. ראש האגף לחקירות ולמודיעין, ניצב מני יצחקי, קיבל את עמדת ראש להב והיחידה החוקרת.

עו"ד נוית נגב ממשרד שינמן-נגב-ניב המייצגת את צ'צ'יק מסרה בתגובה: "כל פעולותיו של בועז צ'צ'יק היו כדין ובתום לב לטובת החברה. אני מעריכה שבהמשך יתברר כי צ'צ'יק לא עבר כל עבירה".

מחברת כאל נמסר: "מדובר באירועים שהתרחשו בין השנים 2007-2008 ואשר נגעו לתחום המסחר האלקטרוני בבתי עסק זרים, תחום בו הפסיקה החברה את פעילותה זה מכבר. בשנים האחרונות השקיעה כאל משאבים רבים לשם עיבוי הבקרות, ובניית תהליכים ותשתיות לעמידה בדרישות הרגולציה ככלל והוראות הצו לאיסור הלבנת הון בפרט. בנוסף, הוחלפה כל שדרת הניהול של החברה אשר כיהנה בתקופה הרלוונטית ביחס לאותם ארועים. יצויין, כי גם בביקורת שערך בנק ישראל, נמצא כי כאל נקטה בפעילות אפקטיבית לתיקון הליקויים ולמניעת הישנותם, ואף הפיקוח על הבנקים ברך על השינוי המהותי שנעשה בהובלת הדירקטוריון והמנכ"ל".

תגיות