אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פריצת דרך - מדענים ייצרו חלב פרה בתנאי מעבדה: "בריא ומוסרי יותר" צילום: חיים הורנשטיין

פריצת דרך - מדענים ייצרו חלב פרה בתנאי מעבדה: "בריא ומוסרי יותר"

המדענים ייצרו את החלב מ-DNA של פרה וחלבונים: "החלב החדש מפחית את הסכנות לזיהום ואת סבל הפרות. נוכל לייצר גם חלב ללא לקטוז"

05.12.2014, 13:07 | שירות כלכליסט

מדענים בארה"ב הנדסו ביולוגית חלב פרה שפותח במעבדה, בניסיון לענות על הבעיות הסביבתיות והמוסריות הקשורות לחליבת פרות ברפתות. לפי כתב העת המקצועי מודרן פרמר (Modern Farmer), החלב מיוצר על ידי הוספת DNA של פרה לתאי שמרים. המדענים מערבבים את התערובת הזו עם רכיבים נוספים הנמצאים בחלב כמו סידן ואשלגן.  

קראו עוד בכלכליסט

ההמצאה מפותחת במעבדות של חברת Muufri, ששמה לה למטרה לייצר מוצרי חלב טובים יותר במחירים מוזלים.

המדענים מתעקשים כי תהליך הכנת החלב במעבדה הוא קל, זאת מכיוון שלחלב יש מבנה כימי פשוט - תרכובת של שישה חלבונים ושמונה חומצות שומן. שינוי היחס של הרכיבים הללו יאפשר למדענים לשחזר גם מוצרי חלב נוספים, מגבינה ועד ל"חלב עזים". אפשרות נוספת שעומדת בפניהם היא יצירת מוצרים נטולי לקטוז, שיתאימו לאנשים הסובלים מרגישויות לחומר.

המדענים מציינים כי "חלב סינתטי מהווה תחליף ראוי לחלב האמיתי, מכיוון שהוא פטור מהבעיות הנלוות לחליבת פרות, כמו האפשרות לזיהום בקטריאלי והסבל שאותו חוות חיות המשק". עם זאת, המדענים מתכוונים להתקדם באיטיות בפיתוח ובהשקת המוצר על מנת להבטיח שהוא יהיה באיכות טובה מספיק כדי להתחרות עם החלופות הקיימות כיום לחלב, כמו חלב סויה.

"המהלך יפחית את סבל הפרות" "המהלך יפחית את סבל הפרות" "המהלך יפחית את סבל הפרות"

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
האם הוא יהיה פחות מזיק?
משפחתי צורכת המון חלב ומוצריו, אבל ברור לי שזה מזיק להם ומייצר בעיות בעיכול ואלרגיות. זה גורם גם לאחרים והם לא מבינים זאת, כי עברו שטיפת מוח ויש להם קבעונות. האם חלב הפרה שנוצר במעבדה יגרום לפחות אלרגיות , עצירות וגירודים? ואיך אפשר לשכנע משפחות שרגילות רק לחברות מסויימות, לצרוך משהו אחר?
משפחתי  |  20.08.17
10.
אז זה גם כשר למהדרין
ניתן לייצר כך חלב עיזים וחלב בופאלו וחלב לביאות וחלב נאקות וחלב אתונות וחלב נמרות והכל כשר למהדרין והכל בלי עונתיות, בלי זריקות אנטיביוטיקה, בלי יבוא תערובת יקרה, בלי לצאת למרעה (כאילו), לא צריכים לזייף בהוספת מים לחלב, רק לדמיין עפ"י ציור שזהו מיץ מעטיני בע"ח. אפשר בתוספת נענע.
אגרונום עו"ד אריאל שי , מושב בית חלקיה  |  07.12.14
לכל התגובות