אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארבע חברות חדשות יצטרפו השבוע לבורסה בתל אביב צילום: אוראל כהן

ארבע חברות חדשות יצטרפו השבוע לבורסה בתל אביב

שמונה חברות סיימו בשבוע שעבר גיוסי הון וחוב בהיקף כולל של 2.1 מיליארד שקל. שפיר הנדסה תיכנס היישר למדד ת"א־100

07.12.2014, 07:54 | אורן פרוינד

הריבית הנמוכה במשק מושכת אל הבורסה התל־אביבית עוד ועוד חברות שמבקשות להחליף את החוב הישן שלהן בחוב חדש בריבית נמוכה יותר. השבוע יצטרפו לבורסה ארבע חברות חדשות שגייסו בשבוע שעבר 1.5 מיליארד שקל בהנפקות אג"ח והון ראשוניות, מתוך גיוסים של אג"ח והון בהיקף כולל של 2.1 מיליארד שקל שבוצעו על ידי שמונה חברות. המוסדיים בישראל הזרימו לגיוסים אלה ביקושים של 3 מיליארד שקל.  

קראו עוד בכלכליסט

הבוקר יחלו להיסחר בבורסה האג"ח של ראשונת המצטרפות, אחוזת בית רעננה, המפעילה את בית הדיור המוגן מהגדולים בישראל, שגייסה בשבוע שעבר חוב של 200 מיליון שקל בריבית של 5.75%. שפיר הנדסה, שביצעה את הנפקת המניות הראשונית הגדולה ביותר בתל אביב בארבע השנים האחרונות, ושתי חברות הנדל"ן האמריקאיות לייטסטון ואולייר, שגייסו ביחד קרוב ל־900 מיליון שקל, יחלו להיסחר לקראת יום שלישי.

שפיר הנדסה, חברת התשתיות מהגדולות בישראל שבשליטת (80%) משפחת שפירא, גייסה מהחתמים, המוסדיים והציבור 440 מיליון שקל תמורת 20% ממניותיה לפי שווי אפקטיבי של 1.69 מיליארד שקל לפני הכסף. שפיר תחל להיסחר במדד ת"א־100 לפי שווי חברה של 2.2 מיליארד שקל אחרי הכסף ובמחיר מניה התחלתי של 6.26 שקלים.

הגוף המוסדי הגדול ביותר שהזמין מניות של שפיר הנדסה הוא אלטשולר שחם, בהיקף של 180 מיליון שקל (40% מההנפקה), ויהפוך להיות בעל עניין בחברה עם אחזקה של 7%; חברות הביטוח הראל ומגדל רכשו מניות בהיקף של 60 מיליון שקל ו־55 מיליון שקל בהתאמה; קרן הפנסיה עמיתים רכשה בהיקף של 20 מיליון שקל; וקרן הפנסיה גילעד הזמינה מניות בהיקף של 10 מיליון שאקל.

הנפקת האג"ח הגדולה ביותר בשבוע שעבר היתה של חברת הנדל"ן האמריקאית לייטסטון של דיוויד ליכטנשטיין, שהשלימה ביום רביעי גיוס של 478 מיליון שקל עם ביקושים נמוכים של 310 מיליון שקל בשלב המוסדי ובריבית גבוהה יחסית של 6.35%. לשם ההשוואה, באותו שבוע בוצעה הנפקת אג"ח ראשונית של חברת הנדל"ן מנרב, שזכתה לביקושים גבוהים של 350 מיליון שקל לאג"ח המדורגת דירוג זהה ללייטסטון (+A) וגייסה 180 מיליון שקל שביקשה ובריבית נמוכה של 3.46%. ואולם, הגיוס של לייטסטון רשם תפנית חיובית כשהמוסדיים קנו אג"ח בשלב הציבורי, שאינו דורש חשיפה, והביקושים בשלב זה ל־340 מיליון שקל — כפול מהמתוכנן וגבוה יותר מהביקושים בשלב המוסדי, והריבית ירדה ל־6.05%.

גיוס חוב נוסף של חברת נדל"ן אמריקאית בתל אביב — אולייר של יואל גולדמן — הושלם ביום חמישי. אולייר שגייסה 400 מיליון שקל זכתה לביקושים גבוהים עוד בשלב המוסדי. בשלב הציבורי זכתה אולייר לביקושי יתר בגובה של 310 מיליון שקל — פי 4.7 מהגיוס המתוכנן לשלב זה. על רקע הביקושים הגבוהים, הריבית במכרז ירדה מ־6.3% בשלב המוסדי ל־5.85%, הריבית הנמוכה ביותר מבין החברות האמריקאיות שגייסו בישראל בגל האחרון.

 , צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל  , צילום: עמית שעל

תגיות