אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה אני נשמע לעצמי טוב יותר? איור: ערן מנדל

למה אני נשמע לעצמי טוב יותר?

בלדד היקר, למה אנחנו שומעים את עצמנו אחרת מאשר אחרים שומעים אותנו? נועם

11.12.2014, 08:58 | בלדד השוחי

נועם היקר,

בפעם הראשונה ששמעתי את קולי בוקע מרשמקול התפוצצתי מצחוק. אפילו לא העליתי על דעתי שהקול הצפצפני שבקע ממכשיר ההקלטה הוא הקול האמיתי שלי, זה שאנשים אחרים שומעים. אבל אחרי שניסיתי עוד כמה מכשירי הקלטה התעורר בי החשד: או שכל המכשירים מעוותים את הקול שלי, ורק את הקול שלי, או שהקול הערב והעמוק שהתרגלתי לשמוע אינו אלא אשליה.

לצערי זו היתה האפשרות השנייה. מכשיר ההקלטה, כמו האוזניים של האנשים סביבך, קולט את גלי הקול שגרונך מפיק דרך האוויר, ורק אחרי שהם עברו מרחק מה והספיקו לדעוך במקצת. גם אתה עצמך שומע את הקול שלך דרך האוויר, אבל עוד לפני כן אתה קולט את אותן רטיטות עצמן מבפנים, דרך עצמות וחללי הגולגולת, ומאד מאד מקרוב.

בוא נעשה ניסוי: תחוב זוג אצבעות לתוך אוזניך (מומלץ לנטול ידיים לפני ואחרי) והתחל לדבר. עכשיו אתה שומע את עצמך כמעט אך ורק מבפנים. קול נמוך, עמוק, עשיר. עכשיו שלוף את האצבעות החוצה. אם תקשיב היטב, תשמע שמצטרף אליך קול נוסף, כמו מקהלה. זה הקול שמגיע אליך דרך האוויר - הוא חלק, שטוח ומתכתי יותר. בעיקר חסרים בו הצלילים הנמוכים, אלה שדועכים ראשונים (זו גם הסיבה לכך שאוזניות וטלפונים נשמעים מתכתיים וצפצפניים ממרחק).

אולי בעצם הקול שאחרים שומעים הוא האשליה. הקול האמיתי שלך הוא הקול העמוק שאליו אתה רגיל. הקול הדק והחורק שכל האחרים שומעים הוא שיבוש. וזו לא אשמת המאזינים. זו אשמת האוויר, צילום: שאטרסטוק אולי בעצם הקול שאחרים שומעים הוא האשליה. הקול האמיתי שלך הוא הקול העמוק שאליו אתה רגיל. הקול הדק והחורק שכל האחרים שומעים הוא שיבוש. וזו לא אשמת המאזינים. זו אשמת האוויר | צילום: שאטרסטוק אולי בעצם הקול שאחרים שומעים הוא האשליה. הקול האמיתי שלך הוא הקול העמוק שאליו אתה רגיל. הקול הדק והחורק שכל האחרים שומעים הוא שיבוש. וזו לא אשמת המאזינים. זו אשמת האוויר, צילום: שאטרסטוק

אז אולי בעצם זו האשליה. הקול האמיתי שלך הוא הקול העמוק שאליו אתה רגיל, ואנשים אחרים, עם מכשירי ההקלטה שלהם, פשוט טועים. וזו אפילו לא אשמתם, זו אשמת האוויר שנמצא ביניכם.

עצמות מעבירות קול הרבה יותר טוב מאוויר (באופן כללי מוצקים מעבירים קול טוב יותר ומהר יותר מגזים ומנוזלים), והגרון כל כך קרוב לאוזניים שלגלי הקול כמעט אין שהות לדעוך. למעשה, שִֹפְתוֹת הקול (פעם היו קוראים לזוג הקפלים האלה "מיתרי הקול", אבל הם באמת הרבה יותר דומים לשפתיים) כל כך קרובות לאוזניים שיש לנו שריר מיוחד שמנמיך עבורנו את עוצמת הקול ומגן על אוזנינו בזמן שאנו מדברים.

החדשות הטובות בכל העסק הזה הן שאם אנחנו יכולים לשמוע דרך העצם, אז אנחנו יכולים להשתמש באוזניות בלי לתקוע אותן בתוך האוזן. עזרי שמיעה לחירשים משתמשים בטכנולוגיה הזאת כבר שנים רבות, ולאחרונה יש עוד ועוד אוזניות שמעבירות את הצליל לתוך העצם במגע עם העור (בדרך כלל מאחורי האפרכסת), ונותנות לך ליהנות מההקלטות החביבות עליך ולחטט באוזן באותו זמן. ולהשומע ינעם.

תגיות