אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
24/7 ברוטשילד צילום: עמית שעל

24/7 ברוטשילד

המיזם הגדול שהשיק השבוע השף שרון כהן כולל בית קפה, מסעדה, מעדנייה ובר. בקרוב יהיה לו גם שם

11.12.2014, 10:03 | גלי וולוצקי

בבניין המכון הצרפתי בתל אביב נפתח שלשום להרצה המיזם החדש של השף שרון כהן ואיש חיי הלילה דוד טור. בית הקפה־מסעדה־מעדנייה־בר, שיהיה פתוח 24 שעות ביממה, הוא פרי שיתוף פעולה בין שלושה גורמים מרכזיים בסצנת הבילויים התל־אביבית: כהן (המסעדות שילה וקפה אירופה), טור (שותף בקפה אירופה ומבעלי המועדונים החתול והכלב וברקפסט) וקבוצה בראשות האחים שגיא ורגב עברון (מבעלי רשת רובן וקיוסקי הקפה בהבימה ובשדרות בן־גוריון).

המקום, שעדיין לא נבחר לו שם, ממוקם בקומה התחתונה של המכון, בפינת הרחובות רוטשילד והרצל. האדריכל ירון טל שילב בו בין סגנון צרפתי קלאסי לחספוס אורבני: מרצפות משובצות בשחור־לבן, רהיטים מפורזלים, צלחות מצוירות על הקירות ופאטיו קטן וציורי. החלל, שגודלו כ־350 מ"ר, יכול להכיל יותר מ־200 סועדים. ויטרינה גדולה ניצבת בכניסה ומשמשת את המעדניה ואת המאפיה.

המתחם בקומת הכניסה של המכון הצרפתי. תפריטים מתחלפים לפי שעות היממה, צילום: עמית שעל המתחם בקומת הכניסה של המכון הצרפתי. תפריטים מתחלפים לפי שעות היממה | צילום: עמית שעל המתחם בקומת הכניסה של המכון הצרפתי. תפריטים מתחלפים לפי שעות היממה, צילום: עמית שעל

כהן, שהופקד על הצד הקולינרי של הפרויקט המגוון הזה, הרכיב יחד עם השף בפועל, איציק כהן (לשעבר סו שף ברפאל ושף מסעדת יועזר בר יין) תפריט המתחלף לאורך שעות היום: בבוקר אפשר להזמין כריכים ומאפים מהוויטרינה או מנות בוקר כמו אגס בנדיקט (42 שקל), ארוחת בוקר לונדונית של ביצי עין, בייקון, תבשיל שעועית, צ'יפס ונקניקייה לבנה (48 שקל) או פנקייק (32 שקל); בשעות הצהריים מתמלאת הוויטרינה במזון מוכן שאפשר לקחת או לאכול במקום, כמו חצי עוף מהרוטיסרי עם תפוחי אדמה (55 שקל) או צוואר חזיר עם פולנטה ברוטב יין, ג'ינג'ר ולמון גראס (65 שקל); ותפריט הערב יציע קו דומה של מנות בסגנון בראסרי צרפתי מודרני. הבר מציע משקאות אלכוהוליים וקוקטיילים, ואפשר להזמין בו כל פריט מתפריט האוכל של בית הקפה או המעדנייה.

בשלב זה, ולמשך כשבועיים, המקום פתוח מדי יום מ־7:00 עד 16:00, ובתום תקופת ההרצה ייפתח 24 שעות ביממה.

תגיות