אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צירון נטולת ההכנסות מנסה לחפש חוזים חדשים באפריקה צילום: shutterstock

צירון נטולת ההכנסות מנסה לחפש חוזים חדשים באפריקה

החברה, שהנכס היחיד שלה הוא בית זיקוק מפורק שנמצא באחסנה בטורקיה, דיווחה על מגעים להקמת בתי זיקוק בניגריה ובגיניאה-ביסאו

14.12.2014, 13:06 | גיל קליאן

בעלי המניות של צירון (לשעבר IPC) צריכים סבלנות. ככה זה כשיש לך נתח בבעלות על חברה שאינה מייצרת הכנסות, והנכס היחיד שלה הוא בית זיקוק מפורק ומאוחסן בטורקיה.

קראו עוד בכלכליסט

היום (א') ניסתה החברה להפיח מעט תקווה בעסקיה, שכוללים בעיקר ניסיונות למצוא מה לעשות עם אותו בית זיקוק מפורק, או עם הניסיון של המנכ"ל ובעל השליטה, רוני קופפרברג, בהקמת בתי זיקוק, באמצעות דיווח על התפתחויות אחרונות במו"מ להקמת בתי זיקוק באפריקה.

צירון דיווחה על מגעים שמתנהלים בניגריה, עם 2 קבוצות שונות. כלשון הדיווח: "הקבוצה הראשונה מחזיקה בקרקע המיועדת להקמת בית זיקוק ונהנית מתמיכת הרשויות המקומיות והממשלתיות כשבנוסף למנהלי הקבוצה ניסיון רב בהקמת תשתיות בניגריה, יכולות אדמיניסטרטיביות ופיננסיות וכן ידע הנדסי נרחב בתחום בתי הזיקוק. הקבוצה השניה מחזיקה בבעלותה רישיון להקמת בית זיקוק, קרקע המאושרת להקמת בית זיקוק והיא נהנית מהתמיכה הנדרשת מצד הרשויות המקומיות והממשלתיות".

מגעים נוספים עליהם דיווחה החברה הם בגיניאה-ביסאו: "החברה בוחנת שיתוף פעולה עם שותף פוטנציאלי בנושא של ייזום בית זיקוק בתפוקה מינימלית של 25 אלף חביות ליום. השותף הפוטנציאלי בפרויקט, צפוי להיות אמון על הצד האדמיניסטרטיבי הכרוך בהקמת הפרויקט אל מול הרשויות המקומיות, ואילו החברה תעניק שירותים כפי שיקבע בהמשך בהסכם. החברה קיבלה הזמנה רשמית ממשרד האנרגיה של גיניאה-ביסאו במטרה לבחון את הקמת הפרויקט".

בית זיקוק, צילום: בלומברג בית זיקוק | צילום: בלומברג בית זיקוק, צילום: בלומברג

ברקע לדיווח היום עומד מצבה הבעייתי של החברה, שאינה מייצרת הכנסות ושורפת מזומנים, כשהיא נזקקת להזרמות הון מצד הבעלים על מנת לעמוד בעלויות האחסנה של אותו בית זיקוק מפורק, וכן בעלויות השוטפות של ניהול החברה. כמו כן, בעלי המניות של החברה בחרו שלא לאשר את הסכם הניהול של קופפרברג כמנכ"ל החברה, מה שגם מעיד על רמת אמון נמוכה של בעלי המניות בבעל השליטה.

כמו כן, פעילות חריגה במניית החברה משכה את העניין של רשות ניירות ערך - ביום בו נוצקה פעילות בתי הזיקוק של קופפרברג לתוך החברה הבורסאית (15 ביולי) זינק שווי החברה לשווי בלתי נתפס של כ-6 מיליארד שקל באותו יום. בסיום יום המסחר הראשון עמד שווי החברה על 1.1 מיליארד שקל, כאשר ביום לאחר מכן כבר צנחה מניית החברה ב-95%, מה שמשך את תשומת ליבה של הרשות. נכון להיום עם פתיחת המסחר בתל אביב עמד שווי החברה על 25.4 מיליון שקל.

לפני שקיבלה את פעילות בתי הזיקוק, פעלה החברה תחת השם IPC, והחזיקה חלק ברישיונות הקידוחים "שרה" ו"מירה" שלא צלחו.

תגיות