אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האסיפה התנגדה; הדירקטוריון אישר: עלות שכר של עד 4.3 מיליון שקל למנהלי אשטרום צילום: ישראל הדרי

האסיפה התנגדה; הדירקטוריון אישר: עלות שכר של עד 4.3 מיליון שקל למנהלי אשטרום

בנוסף אושרה עלות שכר של עד 2.75 מיליון שקל לדור הצעיר של המשפחות הכולל את אורן נוסבאום, בנו של יו"ר הדירקטריון רמי נוסבאום ואת אלכס ליפשיץ וירון משורר המכהנים שלושתם בתפקיד משנה למנכ"ל

16.12.2014, 11:31 | אורן פרוינד
למרות התנגדותה של האסיפה הכללית של קבוצת אשטרום, חברת הנדל"ן והתשתיות של המשפחות נוסבאום, גירון, משורר, רובין וליפשיץ, אישר הבוקר (ג') דירקטוריון החברה את מדיניות התגמול של מנהליה הבכירים הכוללת בין היתר את בעלי השליטה רמי נוסבאום, המכהן כיו"ר דירקטוריון החברה וגיל גירון המכהן כמנכ"ל החברה.

קראו עוד בכלכליסט

מימין גיל גירון מנכ"ל אשטרום ורמי נוסבאום יו"ר אשטרום, צילום: ישראל הדרי מימין גיל גירון מנכ"ל אשטרום ורמי נוסבאום יו"ר אשטרום | צילום: ישראל הדרי מימין גיל גירון מנכ"ל אשטרום ורמי נוסבאום יו"ר אשטרום, צילום: ישראל הדרי

הדירקטוריון אישר לגירון ונוסבאום (לכל אחד) עלות שכר שנתית של עד 4.275 מיליון שקל הכוללת שכר בסיס של 2.075 מיליון שקל (128 אלף שקל לחודש בתוספת עלויות סוציאלויות) ומענק תלוי ביצועים עד 2.2 מיליון שקל. בנוסף אישר הדירקטוריון עלות שכר של עד 2.75 מיליון שקל לדור הצעיר של המשפחות הכולל את אורן נוסבאום, בנו של יו"ר הדירקטריון רמי נוסבאום, אלכס ליפשיץ וירון משורר המכהנים שלושתם באותו תפקיד של משנה למנכ"ל. דירקטוריון אשטרום אישר גם עלות שכר של עד 2.04 מיליון שקל לסמנכ"ל החברה, תפקיד שנכון להיום אינו מאויש. בין הגופים המוסדיים שהתנגדו לעסקה קרנות הפנסיה של עמיתים, מיטב דש, פסגות ואיילון. תמכו בעסקה הפניקס הראל ואי.בי.איי.

דירקטוריון החברה החליט לאשר את מדיניות התגמול בעקבות המלצה חיובית שקיבל מחברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי ומוועדת התגמול של הקבוצה שכללה את הדח"צים מתי טל, תמר גולדנברג והדירקטור יעקב שור. תיקון 20 לחוק החברות מאפשר לדירקטוריון לאשר את תנאי התגמול גם אם אלו לא אושרו על ידי האסיפה הכללית.

מדובר בתנאי שכר זהים לאלו הקייימים בחברה היום שפורסמו עוד בתשקיף ערב ההנפקה הראשונית של החברה עוד בחודש מאי האחרון. כמו כן חשוב להבין כי מדובר במדיניות תגמול ולא בהסכמי שכר מה שאומר שהדירקטוריון יצטרך לאשר שוב את התנאים עם סיומו של הסכם השכר הנוכחי בקבוצה בעוד שנתיים וחצי.

בתיקון נכתב כי "הדירקטוריון יוכל לאשר מחדש את התנאים ובלבד שוועדת התגמול, ולאחריה הדירקטוריון, החליטו - על יסוד נימוקים מפורטים ולאחר שדנו מחדש במדיניות - כי אישור המדיניות, על אף התנגדות האסיפה הכללית, הוא לטובת החברה". במקרה כזה הדירקטוריון צריך לנמק היטב את החלטתו מחשש לתביעות עתידיות מצד בעלי המניות שעשויות להגיע. מקרה דומה ארע השנה בחודש פברואר כאשר אישר דירקטוריון של חברת רבד שכר חודשי של 100 אלף שקל ליו"ר ובעל השליטה יגאל אהובי.

המענקים של מנהלי אשטרום הם נגזרת של שיעור (0.75%-3.5%) מהרווח הנקי השנתי לבעלי המניות של החברה העולים במדרגות ככל שהרווח הנקי לבעלי המניות עולה מרמה מינימאלית של 50 מיליון שקל ועד לרמה מקסימלית של 65 מיליון שקל. בהתאם לרווח הנקי לבעלי המניות של הקבוצה בתשעת החודשים הראושנים של 2014 העומד על 37 מיליון שקל, נראה כי גובה התגמול של המנהלים השנה יהיה אפסי או לא משמעותי.

קבוצת אשטרום היא חברת נדל"ן ותשתיות שהונפקה בתל אביב בחודש מאי האחרון בשווי של 1.25 מיליארד שקל אחרי הכסף. השליטה בקבוצת אשטרום נמצאת בידי 5 משפחות (נוסבאום, גירון, משורר, רובין וליפשיץ), המחזיקות יחד בכ-59.35% ממניות הקבוצה, ובנוסף מחזיקה קבוצת ההשקעות אלייד, בראשות פרופ' יצחק סוארי, ב-19.39% נוספים ממניות הקבוצה.

תגיות