אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקריירה החדשה של גדעון סער: יועץ במשרד עורכי דין צילום: מוטי קמחי

פרסום ראשון

הקריירה החדשה של גדעון סער: יועץ במשרד עורכי דין

שר הפנים לשעבר, שלקח פסק זמן מהחיים הפוליטיים, ישמש יועץ בפירמת עוה"ד הגדולה גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות'; סער, בעל תואר במשפטים, התמחה בעבר בפרקליטות מחוז תל אביב ושימש עוזר ליועץ המשפטי לממשלה בשנים 1995-1997

17.12.2014, 18:38 | זוהר שחר לוי

שבוע לאחר ששר הפנים לשעבר גדעון סער הודיע כי לא יתמודד על ראשות הליכוד - מתברר כי הוא מצא קריירה חדשה וכי הוא חוזר למקורותיו כמשפטן. סער, כך נודע ל"כלכליסט" יחל לשמש יועץ בפירמת עוה"ד הגדולה גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות'

(GKH).

קראו עוד בכלכליסט

סער הודיע בספטמבר האחרון כי הוא לוקח פסק זמן מהחיים הפוליטיים ונובמבר התפטר מתפקידו כשר הפנים ומחברותו בכנסת. לאחרונה דובר כי בכוונתו לרוץ בפריימריז על ראשות הליכוד אולם בשבוע שעבר הצהיר כי לא "בנסיבות שנוצרו החלטתי שלא להתמודד בפריימריז של הליכוד".

כעת, כפי שנודע ל"כלכליסט", נראה כי השר לשעבר חוזר למקורותיו כעורך דין. סער, בעל תואר במשפטים מאוניברסיטת תל אביב התמחה בפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי) ושימש בין השנים 1995-1997 כעוזר ליועץ המשפטי לממשלה, מיכאל בן יאיר. בהמשך, בין השנים 1997-1998 גם שימש כעוזר לפרקליטת המדינה עדנה ארבל. סער עבר בין המשרדים בדיוק בתקופה שבה הוגש כתב האישום נגד יעקב נאמן, אז שר המשפטים. הוא נחשב גם היום כמקורב לשופטת בדימוס ארבל וגם היה חבר בצוות שהגן עליה בתביעת הדיבה שהגיד נגדה עו"ד דרור חוטר ישי - תביעה שעסקה בחוות הדעת שלה בפרשת בר-און-חברון ונדחתה על הסף.

גדעון סער, צילום: עמית שעל גדעון סער | צילום: עמית שעל גדעון סער, צילום: עמית שעל

בהמשך שימש סער עו"ד שכיר במשרד קנטור אלחנני טל ולאחר מכן הקים משרד עוה"ד עצמאי. היה זה בתחילת שנות האלפיים, לאחר שכיהן כמזכיר הממשלה בממשלת נתניהו הראשונה ולאחר שזה הפסיד בבחירות. שותפו למשרד היה עו"ד אילן שרקון, היום ממשרד שרקון, בן עמי, אשר ושות'. שרקון וסער למדו יחד באוניברסיטה והתמחו בפרקליטות - השניים נחשבים כחברים טובים גם היום. סער עזב את המשרד כעבור שנתיים.

בעבר נמנה סער על ועדת השרים לענייני חקיקה. הוא נחשב למי שיזם והוביל את תיקון החוק שקבע כי למינוי לבית המשפט העליון יידרש רוב מיוחס של 7 מתוך 9 חברי הוועדה לבחירת שופטים. הוא עצמו הגדיר בעבר את החוק כ"רפורמה היסטורית בדרך בחירת שופטים".

בשנת 2010, בראיון לכתב העת של לשכת עוה"ד - "עורך הדין", החווה סער, אז בתפקידו כשר החינוך, את דעתו על המערכת המשפטית: "יש משפטיזציית יתר שהיא ריבוי בהכשרת משפטנים, שגורם לירידת הרמה של המקצוע. זה תהליך מאוד שלילי שנמשך הרבה מאוד זמן. העומס תורם גם הוא לירידת רמה, לעיסוק יותר שטחי, לפעמים לאי עשיית צדק. יש הרבה מאוד שמרנות במערכת ופחות שינויים שמתאימים את המערכת לתקופה".

חזרתו של סער למקורותיו תעשה כיועץ בפירמת עוה"ד היוקרתית גרוס, קלינהנלדר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' ( GKH). המשרד הוקם בשנת 1979 על ידי פרופ' יוסי גרוס והוא מתמחה בתחומי ניירות ערך, תאגידים, טכנולוגיה ופיננסים ובפעילות בין לאומית. גרוס, מקים המשרד, משמש כיום על תקן יועץ. מדובר בפירמה החמישית בגודלה בישראל והיא מונה 145 עוה"ד.

במשרד גרוס, קלינהנלדר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' סירבו להתייחס.

את תגובתו של גדעון סער לא היה ניתן להשיג.

תגיות