אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
באזז: שליטה קולית בעברית על האנדרואיד

באזז: שליטה קולית בעברית על האנדרואיד

אפליקציה חדשה מתיימרת לאפשר לכם לתקשר בעברית עם סמארטפון מבוסס אנדרואיד. בין השאר היא תקריא לכם התראות והודעות

20.12.2014, 16:51 | רפאל קאהאן

אפליקציה חינמית חדשה בשם באזז מתיימרת לאפשר למשתמשי אנדרואיד להקשיב להודעות SMS, ווטסאפ והתראות שונות בזמן נהיגה. האפליקציה כוללת מנוע דיבור המתרגם טקסט לקול ובחזרה ותומך בעברית, מה שמוסיף יכולת שליטה קולית על פעולות שונות בסמארטפון.

קראו עוד בכלכליסט

באזז מאפשרת להגיב ולענות להודעות על ידי משלוח טקסט חוזר (שנוסח מבעוד מועד), קובץ קול (אודיו) שהוקלט כתשובה או דרך חיוג חוזר לשולח - מבלי לגעת בטלפון או להסתכל עליו. עוד תכונה חביבה היא שניתן להגדיר שתכני ההודעות הנכנסות יושמעו מייד, או שהמערכת קודם תודיע על זהות שולח ההודעה בטרם תחליטו אם ברצונכם להאזין לה כעת או לא.

יודעת לתרגם טקסט לקול ובחזרה - גם בעברית יודעת לתרגם טקסט לקול ובחזרה - גם בעברית יודעת לתרגם טקסט לקול ובחזרה - גם בעברית

מנוע הדיבור מצידו מאפשר לשמוע הודעות שהתוכן שלהן משלב עברית ואנגלית גם יחד. אבל במהלך הבדיקה שלנו עולה כי על מנת להגיב להודעה נכנסת עדיין תידרשו לתת את הפקודות באנגלית, ומנגנון זיהוי הדיבור עלול לא להבין אותן אם הן נאמרות במבטא ישראלי מודגש.

למרות זאת, האפליקציה נוחה וקלה מאוד לשימוש ולתפעול. היא פונקציונאלית, ואינה דורשת מהמשתמש לפשפש בכל מיני תפריטים. מערכת זיהוי הפקודות יעילה למדי, למרות שלפעמים תצטרכו לחזור מספר פעמים על הפקודה עד שהיא תיקלט. המפתחים טוענים שהאפליקציה מסוגלת לזהות למעלה מ-90% מהפקודות הקוליות, למרות רעשי הרקע של הנסיעה והכביש. לא ברור כיצד בוצע החישוב הזה - ממה שראינו, יכולת הזיהוי קשורה יותר לדיבורית מאשר לרעש הרקע.

האפליקציה עובדת גם כאשר הטלפון מחובר לאוזניה או דיבורית בלוטות', אוזניות רגילות ומטען. בנוסף, ניתן להגדיר שהיא תופעל באופן אוטומטי בזמן נסיעה.

לטענת המפתחים, למערכת אין גישה לתוכן ההודעות המתקבלות או הנשלחות, ופרטיות המשתמש נשמרת. בסך הכל, מדובר באפליקציה יעילה שמנסה לחפות על כך שהתכונות המתקדמות יותר של שירות גוגל Now אינן זמינות בישראל או בעברית.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ל 9, תודה על התשובה ! ול 7 בסוף זה מסתכם במידת האמון שלך במפתח
בדיקת הרשאות רק על פי רלוונטיות טובה במקדים קיצוניים ... נגיד משחק פשוט שמבקש גישה לאנשי קשר או מצלמה ... בהרבה מקרים השיטה של למה זקוקים להרשאה לא תורמת הרבה למשתמש מפני שגם אם יש הסבר הגיוני - למשל שהמשחק מאפשר לשלב את תמונת הסלפי שלך במשחק ולכן דורש הרשאה למצלנה ... אין בזה כדי להבטיח שימוש בעייתי. חבל שגוגל לא עושים יותר בנושא ההרשאות ומאפשרים לחשתמשים יותר שליטה גם אם במחיר של פונקציונליות. בסופו של דבר אתה צריך לסמוך על החברה המפתחת - אם אתה סומך, תתקין ואם לא אז אל תתקין - רלווטיות לפונקציונליות זה לא מדד מספיק טוב. אני מדגיש שכתבתי באופן כללי ואני ממש לא מתייחס ולא רומז לאפליקציה שבכתבה כי אני לא מכיר אותה ומאחל להם המון הצלחה.
k  |  21.12.14
לכל התגובות