אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשבר בשוק תוכנות החינם: ריווייזר פיטרה 10% מעובדיה צילום: shutterstock

המשבר בשוק תוכנות החינם: ריווייזר פיטרה 10% מעובדיה

ל"כלכליסט" נודע כי פוטרו 13 מתוך 105 עובדי החברה. לפני שבועיים רכשה ריווייזר את הסטארט־אפ בראוזי

23.12.2014, 09:23 | גולן חזני ומאיר אורבך

חברת ריווייזר הישראלית (Revizer) פיטרה בשבוע שעבר 13 מ־105 עובדיה. ל"כלכליסט" נודע כי הפיטורים באו על רקע המשבר שעובר השוק האמריקאי של תוכנות החינם, שבו פועלת החברה.

קראו עוד בכלכליסט

ריווייזר, שמשכנה ברחוב רוטשילד בתל אביב, היא אחת החברות הישראליות ב־download valley - הכינוי שניתן לאשכול של חברות ישראליות שעוסקות בפיתוח תוכנות חינמיות, בעיקר סרגלי כלים, וביצירת אפיקי רווח עבורן. הבולטות בתחום הן קונדואיט, שמוזגה עם פריון, ואיירון סורס, שביטלה את המיזוג עם בבילון. התחום נקלע לקשיים לאחר שגוגל החמירה את התנאים להתקנת תוספים לדפדפן כרום.

רק לפני שבועיים רכשה ריווייזר את חברת בראוזי הישראלית (Brow.si), הזוכה בתחרות הסטארט־אפ המצטיין של "כלכליסט" בתערוכת מובייל 2014. בראוזי פיתחה טכנולוגיה לשיתוף כתבות ממכשיר סלולרי. מנהל ריווייזר דניאל סגיס אמר אז כי בכוונת החברה לשלב את הטכנולוגיה בפעילויות החדשות של החברה.

פיטורים (אילוסטרציה), צילום: shutterstock פיטורים (אילוסטרציה) | צילום: shutterstock פיטורים (אילוסטרציה), צילום: shutterstock

הטכנולוגיה של ריווייזר, שהוקמה ב־2012, מאפשרת למפתחי התוספים להציג פרסומות המותאמות למשתמש ובשנה הראשונה המלאה לפעילותה היו הכנסותיה החודשיות כמיליון דולר. בשונה מחברות רבות, התוכנה שלה מותקנת רק על התוסף ונעלמת עם מחיקתו.

באוגוסט 2013 גייסה החברה 20 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון פיטנגו. "כלכליסט" חשף אז שריווייזר הוערכה ב־100 מיליון דולר, ומנהליה - סגיס, שגיא מלאכי ודודי לסרי - קיבלו 15 מיליון דולר.

מריווייזר נמסר: "החברה מתרחבת לשני תחומי פעילות חדשים ומתאימה את התמחויות כוח האדם שלה לתחומים האלה. לשם כך אנו עושים התאמות ארגוניות ונאלצנו להיפרד מעובדים".

תגיות