אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוני משנה את ההחלטה: למרות האיומים - נוציא להקרנה את הסרט "ראיון סוף" צילום: איי פי

סוני משנה את ההחלטה: למרות האיומים - נוציא להקרנה את הסרט "ראיון סוף"

מדובר בהתפתחות מרעישה במלחמת הסייבר בין ארה"ב וצפון קוריאה, לאחר שאולפני סוני הודיעו בשבוע שעבר כי יבטלו את הקרנת הקומדיה שמתארת נסיון התנקשות במנהיג צפון קוריאה, לאחר איומי האקרים לפיגועים בבתי הקולנוע. הסרט יוקרן באולמות שבהם יוצבו מאבטחים

23.12.2014, 19:43 | שירות כלכליסט

אולפני סוני, שהודיעו בשבוע שעבר על ביטול הקרנת הסרט "ראיון סוף", הכריזו הערב (ג') כי הם בכל זאת מתכוונים להקרין את הסרט בחג המולד, במספר מצומצם של בתי קולנוע בארה"ב. באולמות שבהם יוקרן הסרט יוצבו מאבטחים בכניסה, לבדיקת הנכנסים.

קראו עוד בכלכליסט

בסוני קיבלו את ההחלטה לבטל את ההקרנה לאחר שקבוצת האקרים שהזדהתה בשם "שומרי השלום" פרצה למחשבי האולפנים וגנבו משם חומרים סודיים.

מתקפת סייבר על צפון קוריאה המדינה נותקה מהאינטרנט למספר שעות נקמה אמריקאית? אחרי שהאקרים בשירות קים ג'ונג און פרצו למחשבי "סוני", מדווחים מומחים כי צפון קוריאה נותקה לגמרי מהאינטרנט עומר כביר, תגובה אחתלכתבה המלאה

הקבוצה איימה בביצוע התקפות טרור אם תוקרן הקומדיה "ראיון סוף", המתארת נסיון התנקשות במנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און. החלטת האולפנים זכתה לביקורת מצד נשיא ארה"ב ברק אובמה, שאמר כי החברה הייתה צריכה להתייעץ עם הבית הלבן בנושא.

כרזת הסרט כרזת הסרט כרזת הסרט

בשבוע שעבר פורסם כי בוטלה הבכורה שתוכננה להתקיים בניו יורק ביום חמישי של הסרט "ראיון סוף" (The Interview), קומדיה על ניסיון של ה-CIA להתנקש בחייו של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג-און, לאחר שקבוצת האקרים איימה לפגוע בצופים.

דובר של סנשיין סינמה, בית הקולנוע בו תוכננה להתקיים הבכורה, סיפר למגזין וריאטי כי ההחלטה לבטל את הפרמיירה בניו יורק של הסרט בכיכובם של סת' רוגן וג'יימס פרנקו, התקבלה לאחר שארגון גארדיאנס אוף פיס (GOP), שהספיק עוד קודם לכן לפרוץ למחשבי סוני, שלח הודעה שבה הוזכרו התקפות הטרור של ספטמבר 2001. למסר צורפו גם מסמכים נוספים שנגנבו מהמחשבים של אולפן הסרטים. "זכרו את ה-11 בספטמבר, 2001 . אנחנו ממליצים שתתרחקו מהמקום באותו הזמן", נכתב בהודעה המאיימת. פרנקו ורוגן אף נאלצו לבטל כמה הופעות מתוכננות, ביניהן בתכניות הלילה של ג'ימי פאלון וסת' מאיירס.

יומיים לאחר מכן קבע ה-FBI כי צפון קוריאה עומדת מאחורי הפריצה לרשת המחשבים של אולפני סוני. בכך אישרה הסוכנות הערכות שנפוצו מאז הפריצה למחשבי האולפנים, שלדברי האקרים נעשתה בתגובה להפצתו הצפויה של הסרט הקומי "ראיון סוף", שמתאר מזימה לחיסולו של שליט המדינה, קים ג׳ונג-און.

"בעקבות החקירה שלנו, שנעשתה בשיתוף סוכנויות אחרות, יש ל-FBI די מידע כדי לקבוע שממשלת קוריאה הצפונית אחראית למתקפות אלו", נמסר מהסוכנות. "קיים דמיון בין שורות הקוד, אלגוריתמי הצפנה ושיטות איתור מידע לאלו שנעשה בהם שימוש במתקפות אחרות שנעשו ביוזמת קוריאה הצפונית". ה-FBI גם זיהתה חפיפה משמעותית בין התשתית שבה נעשה שימוש במתקפה זו לבין פעילויות סייבר זדוניות אחרות שקושרו בעבר לקוריאה הצפונית.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
טיפול בסייבר - כמו בטרור - שנוי החוק הפלילי הבינלאומי וענישה היסטרית (מאסר עולם)
מי שתוקף בסייבר / וירוסים וכו מתכוון לעשות נזק בהסתר מביתו. הנזק נועד להגיע למליונים לאורך תקופות ממושכות. יש לשנות את החקיקה. לדרוש ענישה מצתברת פר נקודת מחשב שהותקפה (שנה על גניבה? כפול מאה אלף חדירות = ..) המרחב הקיברנטי הפך למרחב נוסף ואמיתי, זיהום אקולוגי / פלילי / טרוריסטי בו חמור לא פחות מבעולם הפיזי וכך גם פוטנציאל הנזק. אכן קשה לאתר מפגע בודד (האקר) אבל לא מידי, רובם סתם לוזרים שצריך לנקות מהמרחב, את הרציניים אפשר גם לנקנק (10 מליון$ למי שידליף פרטים על האקר פעיל יתנו פוש לעניי, ושיתוף פעולה בינלאומי. עבריינות בין מדינות תיחשב לריגול חמור עם עונשי מוות להאקרים, כמעט תמיד נדרש סיוע של עובדים וג/או גורמים פליליים בנקודות החדירה- מתר לתלות אותם. לפעמים קצת פאשיזים מנקה את האווירה..
לשפוט על פי פוטנציאל הנזק  |  24.12.14