אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזרחי טפחות מעדכן יעדים: מוריד את הצפי לתשואה להון צילום: אוראל כהן

מזרחי טפחות מעדכן יעדים: מוריד את הצפי לתשואה להון

על רקע החולשה בסביבה המאקרו כלכלית, לצד הרגולציה החדשה, הבנק מוריד את יעד התשואה ב-2017 מ-14.5% ל-13%. הבנק יחזור לחלק דיבידנדים ברבעון הראשון של 2015

24.12.2014, 10:22 | תומר ורון

בנק מזרחי טפחות בניהולו של אלדד פרשר מעדכן היום את התוכנית האסטרטגית הקיימת של הבנק וקובע כי יעד התשואה להון המיועדת עד 2017 תעמוד על 13%, במקום 14.5%. כמו כן, בתוכנית המעודכנת מכריז מזרחי טפחות כי ישוב לחלק דיבידנד כבר ברבעון הראשון של 2015 והוא יחלק כ-15% מהרווח הנקי.  

קראו עוד בכלכליסט

מזרחי טפחות הוא הבנק היחידי במערכת שמפרסם תוכנית אסטרטגית עם יעדים ברורים ומדידים. התוכנית הקודמת הציבה יעד מרכזי של 14.5% תשואה להון עד 2017 שאותו כאמור, על פי החלטת הדירקטוריון, מעדכן הבנק כלפי מטה.

הסביבה המאקרו כלכלית והרגולטורית הביאה את מזרחי טפחות לבצע את העדכון. הריבית הנמוכה במשק ורמת האינפלציה האפסית משפיעות מאוד על הבנק. מזרחי טפחות הוא הבנק החשוף ביותר במערכת לשינויים במדד, ולכן רמתו הנמוכה פוגעת ברווחיות הבנק.

כמו כן, ההגבלה האחרונה של דודו זקן, המפקח על הבנקים, לפיה הבנקים צריכים להגדיל את כרית הביטחון בהתאם לגודל תיק המשכנתאות, תשפיע מאוד על בנק מזרחי טפחות שיצטרך להגדיל את כרית הבטחון מ-9% לכמעט 10%. הגדלת כרית ההון כמובן תשפיע מאוד על התשואה להון, והיא בין יתר הסיבות שבגינן מבצע מזרחי טפחות את העדכון.

כאמור, הבנק יחזור לחלק דיבידנדים כבר ברבעון הראשון של 2015 וזאת לאחר שקיבל את אישורו של זקן. הפעם האחרונה שמזרחי חילק דיבידנדים היתה ברבעון השני של 2013. על פי התוכנית האסטרטגית המעודכנת יחלק הבנק בשנים 2015-2016 דיבידנדים בשיעור של 15% מהרווח, הנקי ואילו ב-2017 יעה שעיור החלוקה לעד 40%.

 , צילום: יוני רייף צילום: יוני רייף  , צילום: יוני רייף

מזרחי טפחות מתמודד בנוסף עם החקירה המתנהלת של הרשויות האמריקאיות בפרשת סיוע העלמות מסים ללקוחותיו האמריקאיים. הבנק טרם הפריש סכומים בגין הפרשה, וטרם ברור מה יהיה גובה הקנס שיוטל עליו. רק השבוע הגיעו הרשויות האמריקאיות להסכם עם לאומי - הסכם שמסיים את חלקו בפרשייה המאד לא נעימה. החקירה שהחלה ב-2011 הסתיימה בקנס של 130 מיליון דולר לרשות הפיננסית בניו יורק ו-270 מיליון דולר למשרד המשפטים האמריקאי. עלות הפרשה לבנק מוערכת בכ-1.7 מיליארד שקל.

כמו כן, בתוכנית האסטרטגית החדשה מעלה הבנק את יעד נתח השוק שלו באשראי לציבור בישראל. כעת הבנק מציב יעד אגרסיבי של 20% מסך האשראי הישראלי וזאת במקום יעד קודם של 18% אותו כבר השיג הבנק.

בנוגע להתייעלות, מזרחי השאיר את יעד יחס היעילות שלו על כנו, שיעור על 55%. מזרחי טפחות הוא הבנק היעיל ביותר במערכת ובסוף 2013 רשם יחס של 59%.

תגיות