אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל ומיקרוסופט נלחמות בתאגידי המלונאות על הזכות לאינטרנט חינמי

גוגל ומיקרוסופט נלחמות בתאגידי המלונאות על הזכות לאינטרנט חינמי

שתי חברות הטכנולוגיה עתרו לרשות התקשורת הפדרלית בארצות הברית כנגד הנסיונות של בתי מלון להתקין ציוד שיפריע לאורחי המלון להשתמש בחיבור הסלולרי שלהם במקום לשלם על חיבור האינטרנט בחדר

24.12.2014, 13:20 | נמרוד צוק

גוגל ומיקרוסופט מצטרפות למאבק נגד רשתות בתי המלון בארצות הברית, אשר מעוניינות לחסום רשתות ויי-פיי פרטיות בשטחן על מנת שיוכלו למכור לאורחים את פתרונות התקשורת שלהם. בין השאר, המלונות מעוניינים לאסור על שימוש בהוט-ספוט - היכולת ליצור רשת ויי-פיי מקומית על בסיס חיבור הסלולר של טלפון חכם או טאבלט. שתי החברות הצטרפו למספר ארגוני אזרחים ומספר חברות ציוד תקשורת, וביחד הגישו עתירה רשמית לועדת התקשורת הפדרלית האמריקאית (FCC) בדרישה שלא להתיר לבתי המלון להשתמש בפרקטיקה.

קראו עוד בכלכליסט

הפרשה החלה עם תלונה של לקוח ששהה במרץ 2013 במלון גיילורד אופרילד בנאשוויל, השייך לרשת המלונות הבינלאומית מאריוט. הוא טען כי בעת שהותו במלון ניסה ליצור רשת ווי-פי פרטית לשימושו האישי באיזור הכנסים של המלון וגילה כי המלון משבש את פעילותה במכוון, ככל הנראה במטרה לאלץ את הלקוחות לשכור ממנו נקודות גישה עסקיות בעלות שיכולה להגיע עד לאלף דולר ביום. הלקוח הגיש קובלנה ל-FCC שהסתיימה באוקטובר האחרון בהחלטה לקנוס את המלון ב-600 אלף דולר. הרשת ערערה על ההחלטה וכעת היא מנסה לקבל אישור גורף שיאפשר להמשיך לחסום את הרשתות הפרטיות של אורחיה. לבקשה הצטרפו איגוד המלונות האמריקאי ורשת המלונות ריימן.

מלון ברשת מאריוט מלון ברשת מאריוט מלון ברשת מאריוט

לטענת מאריוט, חסימת הרשתות לא נעשה מטעמים כלכליים אלא משיקולי אבטחה, במטרה להגן על האורחים מגניבת זהות, התקפות סייבר והפרעות לתקשורת שנעשית באמצעות רשתות המלון. בתגובה, כתבה מיקרוסופט בעתירה: "הטענות של תעשיית המלונאות מערבבות במכוון בין דרישתם המוצדקת לניהול הרשתות שהם מפעילים לבין נסיון להשתלט על כל תדרי התקשורת בשטח בתי המלון". גוגל מצידה הוסיפה: "מתן היתר לבתי מלון ובעלי נכסים אחרים לחסום תדרים לשימוש על ידי משתמשי צד ג' היא פגיעה ברורה באינטרס הציבורי". המועד לקבלת החלטה סופית בנושא טרם ידוע.

הדרך לחסימת השידורים

המלונות השתמשו בציוד סטנדרטי למדי על מנת לשבש את האותות - מכשירים המשמשים לניטור וניהול רשתות ווי-פי בארגונים מאפשרים גם לשדר אותות המשבשים את השימוש ברשתות לא מאושרות, כגון אלו שנוצרות על ידי הפעלת פונקציית ההוט-ספוט. עם זאת, החוק האמריקאי אוסר על שיבוש אותות כזה למעט במקרים בהם ניתן אישור מיוחד על ידי ה-FCC, שמוענק בעיקר לגופים ממשלתיים וארגונים בטחוניים שזקוקים ליכולת זו כדי להתגונן מדליפות מידע ופריצות לרשת. כמו כן, החוק הפדרלי בארה"ב אוסר על יבוא, מכירה או שימוש של ציוד חסימה, מלבד במקרים מאושרים.

המלון גיילורד אופרילד שהחל את הפרשה אינו נחשב למלון זול. הוא מציע גישה בסיסית לאינטרנט כחלק מעלות החדר, אך עבור אינטרנט מהיר נדרשים הלקוחות להוסיף סכום בגובה שבעה דולר ללילה - וגם כאן מדובר על גישה מחדר המלון בלבד, ולא מאזור הכנסים. מלונות רבים עדיין גובים תשלום גבוה במיוחד על החיבור לאינטרנט, אשר יכול גם להגיע ל-20 דולר ביום. באופן פרדוקסלי, הפרקטיקה נפוצה דווקא בבתי המלון היקרים יותר המשרתים אנשי עסקים המסתמכים על חיבור קבוע לאינטרנט ומצפים לקבל חיבור לאינטרנט כחלק מהחבילה. במקרים אחרים, החיבור הבסיסי שמציעים המלונות איטי יותר מחיבור סלולרי ממוצע במטרה לעודד את הלקוחות לרכוש חיבור מהיר בתשלום - ובמקרים אלו, הלקוחות מעדיפים את פתרונות הסלולר הקיימים שלהם.

ראש יחידת האכיפה של ה-FCC, טראוויס לה-בלנק, אמר על הפרקטיקה של מאריוט: "זה בלתי מקובל מצד מלונות לחסום במכוון את הרשתות הפרטיות של האורחים כאשר במקביל הם גובים תעריפים גבוהים מלקוחות פרטיים ועסקים קטנים עבור השימוש ברשת הווי-פי של המלון. הפרקטיקה הזו מציבה את האורחים במצב הלא סביר של לשלם פעמיים עבור אותו השירות או לוותר כליל על הגישה לאינטרנט".

תגיות