אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ליידרמן: "אנחנו בניסוי פיננסי הגדול בהיסטוריה"

הכלכלן הראשי של בנק הפועלים מעריך בוועידת תחזיות 205 של "כלכליסט" כי "הפד יתחיל להעלות את הריבית במחצית השנייה של 2015"

24.12.2014, 13:39 | תומר ורון
"למרות הדפסות הכסף המאסיביות - האינפלציה רק יורדת. התשואות הארוכות לאג"ח 10 שנים של ממשלת ארה"ב יורדות. אבל את האינפלציה אנחנו רואים במחירי הנכסים", כך אמר פרופ' ליאו ליידרמן, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בוועידת תחזיות 2015 של "כלכליסט". "האם לא נחוץ שהבנקים המרכזיים ישנו את המדיניות המוניטרית ויטפלו גם בסוג האינפלציה הפיננסית? לעניות דעתי כן".

 

לדברי ליידרמן, "אנחנו נמצאים בניסוי מוניטרי שלא היה כמותו, הריבית אפסית, מזרימים נזילות לשווקים, מחירי הנכסים עולים והאינפלציה המסרותית, זו שמעניינות את ג'נט ילן ומריו דראגי - היא דווקא לא עולה".

"מבחינה ההיסטורית אנחנו נמצאים בריביות שלא ידענו כמותם בעולם", הוסיף ליידרמן. "לא רק ריביות אפסיות אלא שהן מלוות בהזרמת נזילות אדירה לשווקים. בסופו של יום הנזילות הזו צריכה ללכת למקום מסוים והוא הולך לשוק המניות והנה אתמול נשברו השיאים בוול הסטריט".

פרופ פרופ' ליאו ליידרמן היום בוועידה | צילום: עמית שעל פרופ

"במובן מסוים זה נכון גם למדיניות של בנק ישראל בעידן הנגיד הקודם. במקום להשתמש בריבית כדי לטפל בשוק הדיור הלכו לכיוון של הגבלות על משכנתאות", הוסיף ליידרמן. "אלן גרינספן, אותו נגיד אגדי של הבנק, הפדרלי לא שם מספיק דגש על השווקים הפיננסים ויותר מדי התמקד בפעילות הכלכלה הריאלית".

מתי הריבית כן תעלה? על פי ליידרמן "מתישהו על רקע הדפסות הכסף המסיביות, האינלפציה תרים ראש, ואז התשואות ארוכות הטווח יחלו להעלות והבנק הפדרלי יתלבש על הגל הזה ויעלה על הריבית בהתאם. לפי הניתוח הזה הציפיות הן שהפד יתחיל להעלות את הריבית במחצית השנייה של 2015 אבל מדובר לדעתנו בהערכה אופטימית".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אמרתי קודם, ואגיד שוב - הכלכלה לא מעניינת את נגידי הבנקים המרכזיים
מה שמעניין את נגידי הבנקים המרכזיים הוא ניפוח כיסי חבריהם הבנקאים. ואסביר- הבנקים המרכזיים מחלקים כסף חינם לבנקים המסחריים, תוך השערה/כוונה/הנחה שהבנקים המסחריים יתנו הלוואות לכלכלה היצרנית, ובכך יביאו להנעת הכלכלה. מה עושים הבנקים המסחריים עם הכסף שקיבלו (ומקבלים) בחינם ? מריצים איתו מניות. הרצת מניות מניבה רווחים מהירים (על הנייר). מאותם רווחים (מדומיינים - על הנייר), מחלקים הבנקים המסחריים בונוסים למנכל, לסמנכל, לסמנמנכל, ואפילו לסמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנכל. אפילו סנט שחוק אחד לא מגיע לכלכלה היצרנית. את הסכיו שנתנו הבנקים המרכזיים בחינם לבנקים המסחריים, היו יכולים לתת בחינם לממשלות. מה היו עושות הממשלות אם הכסף הזה, במידה והיו מקבלות כסף בחינם ? היו בונות תשתיות חדשות, מתחזקות תשתיות קיימות, מקימות כיתות לימוד, משקיעות במחקר ופיתוח - או במילים אחרות ---- מעסיקות אנשים ---- !!!! אנשים שעובדים, מקבלים משכורת. אנשים שמקבלים משכורת קונים דברים. כשאנשים קונים דברים יש ביקוש, והמחיר עולה, ואיתו גם האינפלציה. סביר להניח שאם אני ראיתי את התהליך הזה, גם בבנקים המרכזיים ראו אותו. סביר גם להניח שהם ראו שזה מה שקורה, כבר בחודשים הראשונים של ה"הקלה הכמותית". עצם זה שהם ממשיכים לתת כסף לבנקים המסחריים, שבתורם, מריצים מניות, ולא מזיזים במילימטר את הכלכלה, מעיד על כך שהכלכלה ו/או האינפלציה לא מעניינת את הבנקים המרכזיים. מעיד על כל שכל מה שמעניין את הבנקים המרכזיים, זה לנפח את כיסי חבריהם הבנקאים.
24.12.14
4.
בניסוי הזה כבר נוסה בהיסטוריה ולא בהצלחה !!!!
הדפסות כספים הורדת ריביות כל אלו כבר נעשו והמחיר היה כואב . אין ארוחות חינם לכל תעלול יש גבול . הפד מוכר אשליות לציבור הוא יכול למשוך את האשליות עוד כמה שנים בסזוף זה יתפוצץ , אפשר לשקר מדי פעם אבל אי אפשר לשקר כל הזן זה לא עובד .
ניסוי או תעלול  |  24.12.14
לכל התגובות