אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סכסוך עבודה באלקטרה מוצרי צריכה בעקבות כוונתה לפטר כ-160 עובדים

סכסוך עבודה באלקטרה מוצרי צריכה בעקבות כוונתה לפטר כ-160 עובדים

באלקטרה צריכה, שמסיימת רבעון רביעי ברציפות בהפסדים, טוענים כי הרקע לפיטורים הוא התוצאות הכספיות הגרועות; העובדים טוענים כי החברה מסרבת לחשוף נתונים

24.12.2014, 22:10 | דוד רפאלי

ההסתדרות הלאומית הכריזה על סכסוך עבודה בחברת אלקטרה מוצרי צריכה, בעקבות כוונת החברה לפטר כ-160 עובדים. בחברה, שמסיימת כבר רבעון רביעי ברציפות בהפסדים, טוענים כי הרקע לפיטורים הוא התוצאות הכספיות הגרועות. העובדים, לעומת זאת, טוענים כי החברה מסרבת לחשוף נתונים כלכליים נוספים שיסבירו את מקור ההפסד.

"ברגע שנכנסה ההנהלה החדשה לפני כמה חודשים, הוחלט באופן חד צדדי לפטר עובדים." מספר רן נגר – יו"ר הוועד של אלקטרה מוצרי צריכה. "אנחנו מלווים בייעוץ כלכלי על ידי אייל גבאי (לשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה - ד"ר) אבל החברה לא מסכימה לחשוף בפניו נתונים, ומעדיפה לדבר בסיסמאות". נגר מסביר כי החברה אכן מצויה בהפסדים, אך העובדים מבקשים לבדוק מאין נובעים ההפסדים: "אנחנו לא ששים לנקוט בפעולות ארגוניות, אבל אם לא תהיה ברירה החברה תוביל אותנו לכך".

"ההנהלה מפרה ברגל גסה את ההסכם הקיבוצי." אומר רן קונפינו, מנהל המחלקה המשפטית בהסתדרות הלאומית. "ההסכם הקיבוצי קובע חובת היוועצות עם הוועד ועם ההסתדרות לפני שנוקטים בכל הליך, וזה לא נעשה פה." באשר להפסדים מסביר קונפינו כי "העובדים במקרים כאלה מגלים אחריות – אנחנו לא מיד משביתים. אנחנו רוצים להבין מה הבעיה על מנת לפתור אותה ביחד עם ההנהלה. אבל ההנהלה לא מוכנה לחשוף נתונים".

גרשון זלקינד, צילום: אוראל כהן גרשון זלקינד | צילום: אוראל כהן גרשון זלקינד, צילום: אוראל כהן

אלקטרה מוצרי צריכה היא חברה בת של אלקו (מחזיקה בכ-60% מהמניות), אשר בעל השליטה בה הוא גרשון זלקינד (מחזיק בכ-65% מאלקו). החברה עוסקת בייבוא מוצרי חשמל, בשיווקם באמצעות רשתות כגון מחסני חשמל ושקם אלקטריק, ובבעלותה גם רשתות "עשה זאת בעצמך" (אייס, אוטו דיפו).

החברה סיימה את הרבעון השלישי עם הפסד נקי של 11.5 מיליון שקל, והפסד מצטבר מתחילת השנה של 16.7 מיליון שקל. זהו כבר רבעון רביעי ברציפות שהחברה מסיימת בהפסדים. החברה מעסיקה כ-2,500 עובדים, מתוכם כ-2,000 עובדים התאגדו בהסתדרות הלאומית, וחתמו על הסכם קיבוצי ראשון לפני כשנה. בעקבות הכרזת סכסוך העבודה העובדים יוכלו לשבות החל מה-8.1.2015.

ביוני 2014 מונה זאב קלימי למנכ"ל החברה במקום יקי ודמני הפורש. על פי הסכם העסקתו מקבל קלימי שכר בסיס בגובה 1.94 מיליון שקל בשנה, וכן בונוס שאינו מותנה ביעדים של 550 אלף שקל בשנה ואופציות בשווי כולל של כ-2.6 מיליון. סך עלות העסקתו עומדת על כ-5.6 מיליון שקל בשנה. בוועד מעלים תהיה כיצד חברה שטוענת שמצבה הכלכלי רע ורוצה לפטר עובדים מסכימה לחלק בונוסים גבוהים כל כך למנהליה.

מאלקטרה מוצרי צריכה נמסר: "אנו קוראים לנציגי ההסתדרות הלאומית לשוב בהקדם האפשרי לשולחן הדיונים במטרה ליישם במשותף את תוכנית הרה-הארגון של החברה. זאת, על מנת להחזיר את אלקטרה מוצרי צריכה לפסי רווח וצמיחה ולהבטיח מקום עבודה ופרנסה לאלפי העובדים ובני משפחותיהם".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ועד חזק
כל הכבוד לועד עובדים ולהסתדרות לאומית מי שביציע שימשיך לפצח גרעינים האנשים שנשכבים על הגדר וצריכים למצוא פתרונות במציאות הזו זה חברי הועד המסורים שכל כובד המשקל על כתפיהם ומצפונם אז שאתה ישן טוב בלילה מר מתוסכל מלמעלה וכל שאתה עושה זה לקרוא הסכמים מילא היית מבין ממה שאתה קורה אחרים עושים לילות כימים שתגיע לסניף ותמשיך לקבל משכורת כל חודש וזה אדוני לא מובן מאליו וועד העובדים אנחנו מחזקים ידיכם ותמשיכו לעשות כל שבידיכם לשמור על זכויותינו ואגב הנופש היה פצצה ורף גבוה ביותר תמשיכו במלאכתכם כל הכבוד
25.12.14
4.
פרטים על הסכם אל'קטרה
בהסכם אלקטרה בסעיף 105 כתוב (כפי שכתוב כמעט בכל הסכם קיבוצי) שסכסוך עבודה הוא רק על דברים שלא מוסדרים בהסכם, ופיטורי העובדים הללו אינו חלק מההסכם. כנראה לא קרא מספיק הסכמים קיבוציים (כולל של שולחיו), בשביל להבין את העולם הזה. לגבי סעיפים 88-89 - מדובר על הליך של יישוב חילוקי דעות, הנהוג גם כן במרבית ההסכמים הקיבוציים (כולל של שולחיו), ולא נשללת הזכות לסכסוך עבודה, אלא רק קיום הליך של יישוב חילוקי דעות בכל הקשור לסעיפי ההסכם בלבד. בפעם הבאה חשוב לבדוק וללמוד לפני שכותבים דברים מהבטן משוללי קשר למציאות..
אחת שמבינה , ראש העין  |  25.12.14
לכל התגובות