אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש מועצת שומרון על החשדות נגדו: "הצלתי חברה ו-150 עובדים ממחדלים שנעשו לפניי" צילום: אוראל כהן

ראש מועצת שומרון על החשדות נגדו: "הצלתי חברה ו-150 עובדים ממחדלים שנעשו לפניי"

ביהמ"ש האריך את מעצרם של גרשון מסיקה וחיים בן שושן ב-3 ימים כחלק מפרשת השחיתות בשירות הציבורי. החשד הוא כי ראש מועצת שומרון ומנכ"ל החברה לפיתוח השומרון לשעבר נתנו שוחד במספר הזדמנויות, ביחד ולחוד, לסגנית שר הפנים קירשנבאום

30.12.2014, 14:54 | זוהר שחר לוי

בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (ג') ב-3 ימים את מעצרם של ראש מועצת שומרון גרשון מסיקה ומנכ"ל החברה לפיתוח השומרון לשעבר, חיים בן שושן, החשודים בעבירות שוחד במסגרת פרשת השחיתות המיוחסת לאנשי "ישראל ביתנו".

קראו עוד בכלכליסט

לפי המשטרה, החשודים נתנו שוחד במספר הזדמנויות, בין יחדיו ובין לחוד לסגנית שר הפנים ח"כ פאינה קירשנבאום ואחרים ובתיווכם של אחרים. בנוסף, חשודים בן שושן ופלס בקבלת דבר במרמה, גניבה בידי עובד ציבור, זיוף ורישום כוזב במסמכי תאגיד בהיקף של מאות אלפי שקלים בהקשר לתפקידם בחברה לפיתוח השומרון.

הארכת המעצר של גרשון מסיקה, צילום: אוראל כהן הארכת המעצר של גרשון מסיקה | צילום: אוראל כהן הארכת המעצר של גרשון מסיקה, צילום: אוראל כהן

במהלך הדיון בבית המשפט ביקש מסיקה לומר כמה מילים בעצמו. "אחרי שבוע של חקירות", אמר, "לא הוטח בפני פעם אחת שיש חשש שלקחתי כסף או אגורה לכיסי. לאחר שבוע של חקירות ברור לכולם שכל מה שעשיתי זה להציל חברה ופרנסתם של 150 עובדים ממחדלים שנעשו הרבה לפניי ואני יודע שעוצר של ימים אלה תנאים קשים ולא סבירים אבל לא מקובל שלאורך כל הדרך משחקים איתי בחתול ועכבר לא לפגוש את עורכי הדין".

מסיקה הוסיף והתייחס לטענות שהעלו עורכי דינו גם בפני השופט, פרופ' דוד ליבאי וגיל דחוח ולפיהן החוקרים פגעו בזכויותיו כשלא אפשרו לו לפגוש אותם.  מסיקה הוסיף: "לא ייתכן שזכויותיי הדתיות נפגעות, אני לא מתפלל שבוע כולל שבת כולל ספר תורה. לא אוכל שבוע, אני אוכל רק לחם כי האוכל בבית הכלא לא כשר, זה אותם כלים חלביים ובשריים. לא יתכן שאני לא יכול להתגלח במכונת גילוח וגם לא מסרק. לאורך כל החקירה אני נחקר בין שעתיים ל–4 שעות גג. אני חושב שאם הייתי בבית הייתי יכול לבוא מתשע בבוקר עד תשע בערב ללא כל העברה והגעה שלוקחת שעתיים. לכן אני מבקש לעשות חלופת מעצר. זה לא יכול להיות שכל כך הרבה זכויות יסוד יפגעו תוך שבוע אחד. רק בגדים למרות צו השופט קיבלתי, 48 שעות אחרי קיבלתי את הבגדים".

בא כוחו של בן שושן, עו"ד ליאור אפשטיין ביקש מנציג המשטרה, קוגן, כי יבהיר מה השוחד המיוחס לו. לדברי אפשטיין המשטרה מדברת על העברה של כספים מהשלטון המרכזי לרשויות ולחברות כאלה ואחרות. "יש תנועה מלמעלה למטה", אמר וביקש לדעת מה ניתן בתמורה לכך. "באמצעות החשוד הועברו כספי השוחד", השיב נציג המשטרה אך לא פירט.

שופט ביהמ"ש השלום בראשל"צ, מנחם מזרחי, ציין בהחלטתו להאריך את מעצרם של השניים ב-3 ימים כי, תמונת המצב שבפניו מלמדת כי "החקירה הגיה למעשה לישורת האחרונה".

באשר לטענותיו של מסיקה, ציין השופט כי "לא ברור מדוע לא הופגשו החשודים עם המידע". לדבריו, יתכן כי מדובר בשיקולי חקירה "אך ראוי שחשודים ידעו, לפחות בשלב זה, מה עומד נגדם ואילו ראיות נאספו על ידי היחידה החוקרת. אם היחידה החוקרת תמצא לנכון שלא לעשות כן, עד תום, יעמדו הדברים לחובתה".

באשר לטענה כי החוקרים מנעו ממסיקה לפגוש את עוה"ד שלו, ציין השופט כי בשלב זה אינו יכול להכריע בכך. "זה דברים המעוגנים בעובדות", נכתב בהחלטה, "אך מה שניתן להבהיר, זה שמדובר בזכות שעל היחידה החוקרת לעשות כל מאמץ כי תמומש ואם עניין זה לא יתקיים, יש לכך שיקול נכבד בהחלטה להורות על שחרורם".

השופט הורה בסופו של דבר על הארכת מעצרם של מסיקה ובן שושן, אך הדגיש כי אם בתום שלושת ימי המעצר לא תתרחש התפתחות דרמטית או עילה כבדה לשינוי, יורה בית המשפט על שחרורם של החשודים".

 

מעצרי מעורבים נוספים בפרשה

 

בתוך כך, יו"ר עמותת איילים, מתן דהן וגזבר המועצה האזורית מטה בנימין, אפי פלס שוחררו היום (ג') למעצר בית של 10 ימים ובתנאים שונים. בנוסף, נאסר על דהן להיכנס למשרדי העמותה ועל פלס נאסר להיכנס למשרדי המועצה. במקביל הוארך ב-4 ימים מעצרו של יאיר גלר, ראש הרשות למלחמה בסמים. גם ויקה קבין, העוזרת האישית של סגנית השר קירשרנבאום שוחררה למעצר בית של 10 ימים ונאסר עליה להיכנס למקום עבודתה בזמן הקרוב.

גלר, חשוד בעבירות של מתן שוחד, קשר לפשע, מירמה והפרת אמונים וקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות. על פי החשד, נתן גלר במספר הזדמנויות שוחד לח"כ קירשנבאום ויו"ר מטה ישראל ביתנו דאוד גודובסקי באמצעות הרשות למלחמה בסמים בראשה הוא עומד.

פלס חשוד בשלל עבירות ובהן מתן שוחד, קשר לפשע, מרמה והפרת אמונים, גניבה וזיוף. במהלך הדיון הקודם בעניינו, ציינה נציגת המשטרה רפ"ק ליאת שניידר, כי במסגרת הפרשייה העוסקת במועצה האזורית מטה בנימין, הועברו מיליוני שקלים "באמצעות פלס" וכי הוא ידע שמדובר בכסף של שוחד. נציגת המשטרה סירבה לאשר מה הייתה טובת ההנאה, אם בכלל, שקיבל פלס.

דהן, יו"ר עמותת איילים, חשוד גם הוא במתן שוחד, במספר הזדמנויות לגודובסקי וקירשנבאום בתמורה לקבלת תציבים. בנוסף חשוד דהן בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בהיקף כספי עצום בנוגע לתקציבים שהועברו לעמותה שבראשה הוא עומד.

סגנית השר פאינה קירשנבאום, צילום: גיל יוחנן ויינט   סגנית השר פאינה קירשנבאום | צילום: גיל יוחנן ויינט סגנית השר פאינה קירשנבאום, צילום: גיל יוחנן ויינט

אמש שוחרר למעצר בית אלכס גולדשטיין, בעל חברת יזרוס המפעילה אתר אינטרנט שלפי החשד סיפק תכנים חיוביים לגופים שונים במסגרת טובות ההנאה שניתנו בתמורה לשוחד וכן שימש כשופר המפלגה. במקביל נחקר במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) חשוד נוסף, העומד בראש תנועה עולמית, בחשד נקודתי בלבד בנוגע לאחת הפרשות. הוא שוחרר לביתו בתנאים בתום חקירתו.

פרשת השחיתות שנחשפה בשבוע שעבר ומיוחסת ברובה לאנשי מפלגת ישראל ביתנו, מורכבת מכ-15 פרשיות שונות, שהחוט המקשר ביניהן הוא כאמור תקציבי מדינה שזרמו לכיסי מקורבים לישראל ביתנו.

על פי החשד מדובר במנגנון שבו פעילי המפלגה נעזרו בהשפעת השרים במשרדים הממשלתיים שהם אמונים עליהם כדי להטות את התקציבים. בהמשך, כך על פי החשד, מחלק מהכספים נגזרו מעין "עמלות תיווך" ששבו לכיסם של הפעילים או השרים. דרך נוספת לתת תמורה לשרים היא באמצעות העסקת מקורבים. על פי המשטרה מדובר בשיטה שבה כולם גוזרים קופון - השר, הפעיל והעמותה או הגוף - על חשבון הקופה הציבורית.

בימים הקרובים צפויה המשטרה לבקש את הארכת מעצרם של מעורבים נוספים בפרשה וכן צפויה לזמן לחקירה מעורבים נוספים.

תגיות