אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"יחיאל ספקטור בלבל בין טובת החברה לטובתו האישית" צילום: צפריר אביוב

בלעדי לכלכליסט

"יחיאל ספקטור בלבל בין טובת החברה לטובתו האישית"

בעלי המניות בספקטרוניקס מגיבים לתביעה שהגיש נגדם בעל השליטה, לאחר שאלה סירבו לאשר לו בונוס של 153 אלף דולר לשנת 2012

01.01.2015, 07:54 | ניר צליק

בעלי המניות בספקטרוניקס הגישו כתב הגנה בתגובה לתביעה שהגיש נגדם יחיאל ספקטור, בעל השליטה בחברת האלקטרוניקה.  

קראו עוד בכלכליסט

באוקטובר השנה הגיש ספקטור תביעה נגד גופים מוסדיים המחזיקים במניות החברה — ובהם אנליסט, אפסילון, אקסלנס, הראל, מיטב דש, פסגות ומנורה — לאחר שאסיפת בעלי המניות סירבה לאשר לו בונוס בהיקף 153 אלף דולר על שנת 2012.

בכתב ההגנה שהגישו אתמול אנליסט, מיטב דש ופסגות, באמצעות עו"ד ארנון שגב, טענו הנתבעים כי בבעל השליטה "אחז בלבול יסודי בין האינטרסים של החברה ובין האינטרסים שלו עצמו". לאחר שאסיפת בעלי המניות סירבה לבקשתו, דרש ספקטור שהבונוס יוענק לו ללא אישורה.

בכתב ההגנה טענו בתי ההשקעות: "לדעת ספקטור, סירוב לבקשת הבונוס כמוה כפעולה הנוגדת את טובת החברה". עוד טענו כי דרישת ספקטרוניקס לקבל את הבונוס למרות התנגדות בעלי המניות היא בבחינת ניסיון "לייצר דין חדש ופרוצדורות שחוק החברות אינו מכיר", ומדובר ב"ניסיון לרוקן מתוכן את הצבעת בעלי המניות באורח שיאפשר למנכ"ל ולבעל השליטה להעביר תיקון למפרע המיטיב עם כיסו הפרטי".

לטענת ספקטור, בהסכם העסקתו נקבע בונוס שנתי של 5% מהרווח הנקי של החברה, עד לתקרה של 240 אלף דולר. אלא שב־2012 רשמה החברה הפסדים. בשנה זו הגיעה ספקטרוניקס להסדר עם רשות המסים לשחרור רווחים כלואים של 173 מיליון שקל, ובעקבות זאת היא שילמה מס נוסף של 20.6 מיליון שקל. תשלום זה הביא את החברה, הנסחרת לפי שווי שוק של 240 מיליון שקל, להפסד שנתי של 1.4 מיליון דולר (אלמלא אותו תשלום היה הרווח הנקי מגיע ל־3.8 מיליון דולר).

על רקע המעבר להפסד החליטו בעלי המניות לסרב לבקשת הבונוס של ספקטור. מנגד, טען בעל השליטה כי התשלום החד־פעמי אינו צריך להיות מובא בחשבון לצורך חישוב הבונוס שלו, שכן שחרור הרווחים הכלואים נועד להציף ערך לבעלי המניות ולאפשר חלוקת דיבידנד.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות