אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה עשירים יודעים שאתם לא? צילום: שאטרסטוק

מה עשירים יודעים שאתם לא?

מיליונרים לא הגיעו למעמד הזה במקרה, הם פועלים בכל יום בדרכים שמסייעות להם לצבור הון; אימוץ ההרגלים של אנשים עשירים יכול לסייע לשפר את מצבכם הכלכלי

01.01.2015, 14:03 | שירות כלכליסט
אנשים עשירים ומוצלחים מבחינה פיננסית לא הגיעו למעמד הזה בטעות או בין לילה. התעשרות מחייבת כוח רצון עז וחזון לטווח הארוך. חייבים להתרכז תמיד בשאיפות, להיות מוכנים להקריב את הרצונות הנוכחיים לטובת הגמול בעתיד ולפתח הרגלים נכונים.

קראו עוד בכלכליסט

באתר מרקטווץ' פרסמו כמה הרגלים שאם תאמצו עשויים לעזור לכם להפוך בסוף לעשירים:

1. התחילו מוקדם

ככל שתקדימו לגרום לכסף שלכם לעבוד בשבילכם כך יש לו יותר זמן לתפוח. אם אתם עצמאיים מהרו להשיג לכם קרן פנסיה משלכם. זה יעשה את ההבדל בין פרישה מוקדמת להיעדר פרישה בכלל. אם לדוגמה תשקיעו 10 אלף שקל ותאפשרו להם לצבור ריבית במשך 40 שנה, בהנחה שההחזר השנתי הממוצע עומד על 8%, פירוש הדבר שתרוויחו לאורך התקופה הזו מעל 217 אלף שקל. אולם אם תמתינו 10 שנים, גם אם תשקיעו 20 אלף דולר, עדיין תרוויחו בסופו של דבר פחות - 200 אלף שקל.

ללא קשר למצבכם הנוכחי, עדיף לחסוך ולהשקיע כסף היום מאשר להמתין למחר.

2. פעלו באופן אוטומטי

אנשים נוטים להיות האויב הגרוע ביותר של עצמם בכל הקשור להצלחה פיננסית. הרבה יותר קל לדחות ולהזניח את היעדים הפיננסים לטובת בזבוז יתר בהווה. אולם, זה המתכון המושלם לאיך לא להפוך לעשירים. הדרך הטובה ביותר להגן על עצמכם היא להפוך את החסכונות שלכם לאוטומטיים. פירוש הדבר הגדרת העברות קבועות מחשבון העו"ש לחשבונות החיסכון וההשקעה. בצורה כזו, אתם מכריחים את עצמכם להימנע מהרגלים גרועים הנוגעים לכסף, וחוסכים כספים שאחרת הייתם מוציאים. הקדישו כבר עכשיו רבע שעה מהיום שלכם כדי לקבוע את ההעברות האוטומטיות האלה. האני העתידי והעשיר שלכם יודה לכם על כך.

3. אל תכנסו לאוברדראפט

האוברדראפט הוא אחד האיומים הגדולים ביותר על החירות הפיננסית שלנו. הוא מהווה נטל ועולה לנו אלפי שקלים בתשלומים לא נחוצים ובתשלומי ריבית, שלא לדבר על כך שהוא מונע מאיתנו לחסוך. אם ברצונכם להיות עשירים, עליכם לוותר על ההרגל הגרוע של כניסה לאוברדראפט. אתם צריכים ללמוד כיצד לנהל את העו"ש שלכם בצורה נבונה יותר. לחיות בהתאם לאמצעים הוא כמובן הסוד הגדול להצלחה העתידית שלכם.

גם אם הם "שוחים" בכסף, עשירים לא חיים מעבר לאמצעים, צילום: שאטרסטוק גם אם הם "שוחים" בכסף, עשירים לא חיים מעבר לאמצעים | צילום: שאטרסטוק גם אם הם "שוחים" בכסף, עשירים לא חיים מעבר לאמצעים, צילום: שאטרסטוק

4. חיו כאילו אתם עניים

אנחנו מוקפים במיליונרים, ועל חלקם בכלל לא הייתם מנחשים שמצב חשבון הבנק שלהם כל כך טוב. הסיבה לכך היא שהם בחרו בחוכמה לחיות מתחת לאמצעים שלהם, ולחסוך את הכסף במקום להשוויץ בו. אמנם זה לא בדיוק קשה לחיות מתחת לאמצעים כשיש מיליונים, אך גם אם חשבון הבנק שלכם מכיל סכומים נמוכים בהרבה, אימוץ כעת של ההרגל לשמור על הוצאות מינימאליות יעזור לכם בהמשך. הנקודה היא לאמץ מנטאליות "פחות זה יותר" ולדבוק בה, גם כשההכנסה ושווי ההון שלכם יגדלו בהמשך.

5. הימנעו מפיתויים

הפיתוי לחיות בגדול ומעבר לאמצעים שלנו נמצא שם תמיד: בטלוויזיה, במגזינים, אצל חברים ועמיתים לעבודה. כמעט בלתי אפשרי לחמוק מהלחץ להוציא עוד ועוד. הבעיה היא שהוצאות יתר לרוב מובילות לצבירת חובות, לשחיקה בחסכונות ולחוסר ביטחון פיננסי בטווח הארוך. מסיבה זו, הקפידו להימנע מהשפעות פיננסיות שליליות. פירוש הדבר גמילה מוחלטת: הימנעו מביקור בקניונים, בטלו את המנוי לניוזלטרים של רשתות שונות ותסרבו להזמנות שיגרמו לכם לפתוח את הארנק.

תתמקדו ביעדים: יעדים מהווים גורם מוטיבציה נהדר. לרבים מאיתנו יעדים משותפים כמו רכישת בית או יציאה לפנסיה בגיל מסוים, אך יכול להיות שיש לכם גם יעדים אחרים כמו הקמת עסק. כדי שהיעדים לא יתמסמסו להם, הישארו ממוקדים והשקיעו זמן כדי לחשוב ולתכנן כיצד תגשימו אותם.

6. השכילו ולמדו

משקיעים מצליחים מקדישים זמן בלמידת הרעיונות הפיננסיים המרכזיים, ללמוד מה כדאי לעשות ומה לא לעשות, והם דואגים להישאר מעודכנים במגמות האחרונות. לשם כך הם מנצלים כל הזדמנות להגביר ולהרחיב את ההבנה שלהם, ודואגים להיחשף למידע פיננסי על בסיס יומי. מומלץ לדוגמה לעשות מנוי לעיתונים כלכליים או לצפות בתכניות כלכליות בטלוויזיה. עקבו אחרי מומחים פיננסיים בטוויטר והפכו לתלמידים חרוצים לכל הקשור בכסף. עם זאת. הקפידו לא להעמיס על עצמכם יותר מדי, והקשיבו לעצות רק ממקורות מוסמכים.

7. שמרו על תיק השקעות מגוון

משקיעים מצליחים יודעים לא לשים את כל ביצי הכסף שלהם בסל אחד, או אפילו בשני סלים. הם מפזרים את ההון שלהם על פני טווח רחב של השקעות, כולל מניות, קרנות נאמנות, תעודות סל ואג"ח, נדל"ן ואפילו סטארטאפים. תיק השקעות מגוון פירושו שנסמכים על מספר מקורות צמיחה ומגנים על עצמכם מהרס פיננסי אם אחת ההשקעות כושלת.

8. הוציאו כסף כדי להרוויח כסף

הדרך הטובה ביותר להגן על עצמכם ולקדם את היעדים הפיננסיים שלכם היא להשקיע קודם כל בצוות של אנשי מקצועי פיננסיים. פירוש הדבר העסקת יועץ פיננסי מוסמך ומנוסה, רואה חשבון ובשלב מסוים מתכנן עיזבונות. אמנם העבודה עם אנשי מקצוע תעלה לכם כסף, אך האובייקטיביות, המומחיות והעצות שלהם יהיו שווים את זה בסופו של דבר.

תגיות

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
"בהנחה שההחזר השנתי הממוצע עומד על 8%"
ידידי הכתב, אתה חי באספמיה. או בבועה ורודה. תשואה ריאלית לטווח ארוך עומדת בערך על 1% בלבד. !!! איך הגעתי למספר הזה? תשואה נומינאלית (מספרית) לאורך זמן היא בערך 4% לפעמים 5%. תוריד מזה אינפלציה שנתית ממוצעת של 3%, ותוריד בערך 0.7 שהבנקים גובים כדמי משמרת, ותוריד עמלות והוצאות נוספות - יישאר ביידך בערך 1% ריאלי. קופות הפנסיה המנוולות אינם גובים דמי משמרת אך גובים 1% עמלה שנתית שאכלת למעשה כמעט את כל הרווח המצטבר. אין דבר כזה 8%! זה מספר מופרך שאינו קיים. יש אגרות חוב עם ריבית של 5%, 6%, לפעמים אפילו 10%. אך הן מסוכנות והכסף עלול ללכת לאבדון (שמעת על תספורות?). כך שבממוצע גם הם מניבים 1%. אני מציע לך לחזור לבית הספר לפני שתמשיך לפרסם מאמרים דלי יידע שכאלה. העשירים עושים את כספם בעסקים. ראה תנובה. ראה רשתות שיווק. ראה אתרי הימורים. הם לא מפקידים את כספם בבנק ! הבנק שודד מכולם, גם מהעשירים.
חיים  |  07.02.15
42.
טיפ מספר 9 - עזר לי מאוד לצבור הון והשקעות
הורים עשירים - מאוד עוזרים בכסף להשקעה הראשונית שתניב כסף קבוע. בכלל, מחקרים מראים שהדרך הטובה ביותר להתעשר זה הורים עשירים. שווה לבדוק, משום מה לא הרבה מדברים על זה. דנקדנר לדוגמא קיבל הון גדול מהוריו שעזר לו בהשקעותיו הראשונות
תל אביבי , תל אביב  |  04.01.15
39.
הכתבה נכונה. אבל יותר לארה"ב ופחות לארץ.
בארה"ב בה עלות המחיה הבסיסית מאוד נמוכה מבארץ, אם תצרוך בהיגיון תוכל להיות מיליונר, בדולרים, בעזרת חיסכון בסיסי. בארץ זה כבר יותר בעייתי, כי אחרי הצריכה הבסיסית, כמעט לא נשאר לך מה לחסוך. בשביל זה בארץ אתה חייב להיות סופר יזם (או לרשת בוכטות) בשביל להיות מיליונר. דבר נוסף הוא שהכתבה לא מציינת מתי תהיה מיליונר. כולם מתייחסים בתגובות למה שעשו המיליונרים הצעירים המפורסמים בעולם (צוקרברג, ביל גייטס וכדו') אבל רוב המיליונרים בארץ הינם מעל גיל 50, והשיגו זאת באמצעות חיסכון והשקעות נבונות.
יוסי , תל אביב  |  04.01.15
לכל התגובות