אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תראו מה אפשר לעשות מדירת 40 מ"ר צילום: design-milk.com

תראו מה אפשר לעשות מדירת 40 מ"ר

דירת דופלקס קטנה בניו יורק עוצבה תוך ניצול מקסימלי של השטח שלה והפכה מברווזון מכוער לדירה מסוגננת ויפה. צפו בתוצאה

03.01.2015, 08:00 | שירות כלכליסט
זו ככל הנראה דירת 40 מ"ר המרווחות ביותר, לפחות בניו יורק. הדירה שוכנת באפר ווסט סייד, והיא נרכשה ב-1994 על ידי איש הפיננסים סומרוויל הקסלי, ששילם תמורתה 95 אלף דולר. בראיון לניו יורק טיימס, סיפר הקסלי שמבחינתו הדירה הזו הייתה גרסת הנדל"ן לסיפור הברווזון המכוער. מדובר בדופלקס על הקומות הרביעית והחמישית בבניין, שכלל סלון, מטבח, שירותים, חדר שינה ומרפסת. הקסלי ואשתו התגוררו בדירה עד 1997, ואז השכירו אותה. לאחרונה עזב הדייר ובני הזוג החליטו לעצב מחדש את הדירה מדירת סטודנטים לדירה קטנה אך מסוגננת.

קראו עוד בכלכליסט

לאחר שיפוץ בעלות 400 אלף דולר, החלל הפך לפונקציונאלי וכולל תקרות גבוהות. החלל פתוח ומואר בזכות המרפסת בגג, שמזרימה אור לסלון, הודות לחדר השינה שנבנה מעל למטבח ולשירותים שנמצאים בסמוך לכניסה. "בדירה קטנה למרבית הדברים יש תפקיד כפול", מסבירה לואיס הרפמן, האדריכלית שאחראית על השיפוץ. שולחן הסלון לדוגמה, הופך לשולחן אוכל, בעוד שהכסאות מאוחסנים מתחת למדרגות.

זו אמנם לא הדירה הקטנה ביותר בעיר, אך בהחלט מדובר בחלל קטן שעוצב כראוי.

הדירה בכללותה, צילום: design-milk.com הדירה בכללותה | צילום: design-milk.com הדירה בכללותה, צילום: design-milk.com

המטבח נמצא משמאל לכניסה, צילום: design-milk.com המטבח נמצא משמאל לכניסה | צילום: design-milk.com המטבח נמצא משמאל לכניסה, צילום: design-milk.com

המקלחון מימין לכניסה, מול המטבח. אין מקום לאמבטיה, אך המקלחון מרשים. מצד ימין יש מראה ממנה נשקף הסלון, השוכן מצד שמאל של התמונה, צילום: design-milk.com המקלחון מימין לכניסה, מול המטבח. אין מקום לאמבטיה, אך המקלחון מרשים. מצד ימין יש מראה ממנה נשקף הסלון, השוכן מצד שמאל של התמונה | צילום: design-milk.com המקלחון מימין לכניסה, מול המטבח. אין מקום לאמבטיה, אך המקלחון מרשים. מצד ימין יש מראה ממנה נשקף הסלון, השוכן מצד שמאל של התמונה, צילום: design-milk.com

לדבריה של הרפמן, הרצף של החומרים מהרצפה למדרגות ולחדר השינה וכן הקירות הלבנים והשולחן גורמים תחושה שהדירה גדולה יותר. בין המטבח והסלון מפרידות כמה מדרגות. צידו השני של השיש במטבח הופך לשידת הטלוויזיה.

הספה נפתחת למיטה כשהבת של בני הזוג באה לביקור, צילום: design-milk.com הספה נפתחת למיטה כשהבת של בני הזוג באה לביקור | צילום: design-milk.com הספה נפתחת למיטה כשהבת של בני הזוג באה לביקור, צילום: design-milk.com

השיפוץ עלה 400 אלף דולר מכיוון שחלק מהחומרים והריהוט הועלה לדירה דרך מנוף, שגרמו לעלייה של 40% בעלות השיפוץ. החלק העיקרי בשיפוץ היה העברת הקיר המזרחי לצד המערבי והרחבת המשטח מעל כך שיתאים למיטה.

התאים מתחת למדרגות נפתחים בנגיעה בסגנון העיצוב היפני "טנסו". הרפמן מסבירה כי בחלל קטן עדיף שלא יהיו יותר מדי ידיות. "האחסון לא צריך לעורר תשומת לב".

המדרגות עם תאים מתחתיו. אין חלל שאינו מנוצל, צילום: design-milk.com המדרגות עם תאים מתחתיו. אין חלל שאינו מנוצל | צילום: design-milk.com המדרגות עם תאים מתחתיו. אין חלל שאינו מנוצל, צילום: design-milk.com

השימוש בלבן נועד לעזור לשקף את האור, בעוד שהרצפות הכהות עוזרות לחלל "לשבת". חוטי הפלדה משמשים כמעקה לצרכי זהירות, אך מכיוון שהם "דקים ומדוייקים", הם אינם פוגעים בתחושת הפתיחות של החלל המרכזי.

השימוש בלבן נועד לעזור לשקף את האור, צילום: design-milk.com השימוש בלבן נועד לעזור לשקף את האור | צילום: design-milk.com השימוש בלבן נועד לעזור לשקף את האור, צילום: design-milk.com

בחלל השינה יש תקרות גבוהות ומקום למיטה זוגית עם תאי אחסון ושתי שידות בצדדים. במדרגות המובילות למרפסת יש עוד תאי אחסון בשיטת טנסו. חללים קטנים הם "סביבות לחוצות שבהן כל המרכיבים בשימוש", מסכמת הרפמן.

חלל השינה. תקרות גבוהות ומקום למיטה זוגית , צילום: design-milk.com חלל השינה. תקרות גבוהות ומקום למיטה זוגית | צילום: design-milk.com חלל השינה. תקרות גבוהות ומקום למיטה זוגית , צילום: design-milk.com

בגרם המדרגות המוביל למרפסת יש עוד חוטי פלדה, גם הפעם הם משמשים לצרכי זהירות. הדלת ממול המיטה נפתחת לחדר המדרגות של הבניין. היא נועדה למטרות בטיחות באש, וכמעט ולעולם לא בשימוש.

מרפסת הגג. לפני השיפוץ אי אפשר היה לעלות לגג, צילום: design-milk.com מרפסת הגג. לפני השיפוץ אי אפשר היה לעלות לגג | צילום: design-milk.com מרפסת הגג. לפני השיפוץ אי אפשר היה לעלות לגג, צילום: design-milk.com

לפני השיפוץ אי אפשר היה לעלות לגג. האדריכלים התקינו את החלון והדלת, הוסיפו את הפרקט, אדניות צמחים, מערכת הגברה ושקעים חשמליים. הם גם הוסיפו גדר לצד שפונה לרחוב.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
בולשיט
לכל אלו שתהו על ריחות הבישולים.. שימו לב שבכלל אין במטבח כיריים או תנור... לצלם תמונה פנורמית זה מעוות את המציאות... שימו לב שבתמונה השישית שמדגישה את הצבע הלבן משום מה נעלמה הטלויזיה שהיתה מונחת בשאר התמונות.. בקיצור תרגיל יפה בקורס אדריכלות. לא בית.
איש קטן , קראוון 45 מ'  |  06.01.15
לכל התגובות