אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דראגי: הבנק האירופי מתכונן לאפשרות של דפלציה צילום: אי פי אי

דראגי: הבנק האירופי מתכונן לאפשרות של דפלציה

"הסיכוי שאנחנו לא נעמוד ביעד שלנו לייצב את המחירים גבוה יותר מזה שהיה לפני 6 חודשים", אמר נשיא הבנק המרכזי האירופי

02.01.2015, 13:58 | שירות כלכליסט

נשיא הבנק המרכזי האירופי מריו דראגי אמר כי הוא אינו פוסל את היתכנות לדפלציה בגוש האירו, בעודו רומז על האפשרות להרחבת מדיניות ההקלה הכמותית.

"הסיכוי שאנחנו לא נעמוד ביעד שלנו לייצב את המחירים גבוה יותר מזה שהיה לפני 6 חודשים", אמר דראגי בראיון לעיתון הגרמני "האנדלסבלאט". "אנחנו מתכוננים לשנות את הגודל, מהירות והתמהיל של הפעולות שבהם אנו נוקטים בתחילת 2015, למקרה הצורך, על מנת לתת מענה לתקופה ארוכה מידי של אינפלציה נמוכה. בנושא הזה, יש תמימות דעים במועצת הבנק", הוא הוסיף.

מריו דראגי, צילום: אי פי אי מריו דראגי | צילום: אי פי אי מריו דראגי, צילום: אי פי אי

מקבלי ההחלטות אמנם מסכימים על העיקרון. אולם, לאחרונה התפתחה מחלוקת על הצורך בחבילת תמריצים חדשה במועצת הבנק, אשר נכון להיום יושבים בה 25 נציגים, לאחר צירופה של ליטא לגוש היורו אתמול. גורמים באיחוד הזהירו שאם האינפלציה השנה תהיה שלילית, יש חשש מכניסה לסחרור של דפלציה. ואולם, גורמים אחרים דווקא מציעים להמתין כדי לראות כיצד ישפיעו האמצעים שבהם הבנק כבר נקט.

דראגי אמר שאמנם יש סיכוי לדפלציה, אך הוא נמוך וכי "עלינו לפעול נגד הסיכוי הזה". עוד הוסיף דראגי שכרגע קשה לומר כמה יצטרך הבנק האירופי להוציא על אג"ח ממשלתי השנה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כמעט הכל נכון חוץ מ-!!!!
הכל נכון רק בדבר טעית. הריבית בגוש האירו שלילית ולכן הבנקים לא לוקחים כסף מהבנק המרכזי וגם לא מלווים אותו. לאור המשבר האחרון כבר קיימות מגבלות על הנוסטרו של הבנקים. בקיצור, יהיה מעניין השבוע. באם מהלך זה יצלח אולי זה ילמד משהו את נערי האוצר על מדיניות פיסקלית מרחיבה שאמורה להביא תוצאות כלכליות חיוביות ולהפסיק לזמר לנו על הידוק חגורה ותקציב.
מנחם , חיפה  |  17.01.15
1.
הבנקים לא מתעניינים בשיפור הכלכלה, כי אחרת כבר מזמן היו משנים דרך הפעולה
וארחיב: הבנקים המרכזיים מחלקים כסף חינם לבנקים המסחריים, תוך השערה/כוונה/הנחה שהבנקים המסחריים יתנו הלוואות לכלכלה היצרנית, ובכך יביאו להנעת הכלכלה. מה עושים הבנקים המסחריים עם הכסף שקיבלו (ומקבלים) בחינם ? מריצים איתו מניות. הרצת מניות מניבה רווחים מהירים (על הנייר). מאותם רווחים (מדומיינים - על הנייר), מחלקים הבנקים המסחריים בונוסים למנכל, לסמנכל, לסמנמנכל, ואפילו לסמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנכל. אפילו סנט שחוק אחד לא מגיע לכלכלה היצרנית. את הסכיו שנתנו הבנקים המרכזיים בחינם לבנקים המסחריים, היו יכולים לתת בחינם לממשלות. מה היו עושות הממשלות אם הכסף הזה, במידה והיו מקבלות כסף בחינם ? היו בונות תשתיות חדשות, מתחזקות תשתיות קיימות, מקימות כיתות לימוד, משקיעות במחקר ופיתוח - או במילים אחרות ---- מעסיקות אנשים ---- !!!! אנשים שעובדים, מקבלים משכורת. אנשים שמקבלים משכורת קונים דברים. כשאנשים קונים דברים יש ביקוש, והמחיר עולה, ואיתו גם האינפלציה. סביר להניח שאם אני ראיתי את התהליך הזה, גם בבנקים המרכזיים ראו אותו. סביר גם להניח שהם ראו שזה מה שקורה, כבר בחודשים הראשונים של ה"הקלה הכמותית". עצם זה שהם ממשיכים לתת כסף לבנקים המסחריים, שבתורם, מריצים מניות, ולא מזיזים במילימטר את הכלכלה, מעיד על כך שהכלכלה ו/או האינפלציה לא מעניינת את הבנקים המרכזיים. מעיד על כל שכל מה שמעניין את הבנקים המרכזיים, זה לנפח את כיסי חבריהם הבנקאים.
02.01.15