אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישרוטל נדרשת לשלם 55 מיליון שקל על העסקת סודנים

ישרוטל נדרשת לשלם 55 מיליון שקל על העסקת סודנים

רשת המלונות טוענת כי מדובר בפליטים ולא ב"עובדים זרים" - ועל כן אין צורך לשלם למדינה היטל עובדים זרים על העסקתם

04.01.2015, 12:04 | גיל קליאן

השאלה - האם פליט סודני הוא עובד זר או לא - שווה הרבה מאוד כסף לרשת מלונות ישרוטל. כך לפחות עולה מדיווח של החברה לבורסה הבוקר (א').

קראו עוד בכלכליסט

רשת המלונות דיווחה כי ב-1 בינואר קיבלה דרישה לתשלום מאת רשות המיסים על "היטל עובדים זרים" בהיקף של 19.8 מיליון שקל - בגלל העסקת עובדים סודנים על ידי החברה. סכום זה הוא קרן בלבד, ואינו כולל תוספות של ריבית או הצמדה על התקופה שעברה מאז חויבה החברה בהיטל. ההיטל שקיבלה ישרוטל הוא על השנים 2008-2011.

למעשה, הסכום הזה הוא רק קצה הקרחון בסכומים שכרגע שנויים במחלוקת בין המדינה לבין רשת המלונות, כאשר סך כל ההיטל (שוב, ללא הצמדה וריבית) על השנים 2008-2014 עומד על 55 מיליון שקל.

בבסיס המחלוקת בין המדינה לבין ישרוטל עומדת השאלה לגבי מעמדם של הפליטים הסודנים שברחו לתוך ישראל. לעמדת רשות המסים, פליטים אלה הם עובדים זרים, וישרוטל צריכה לשלם היטל של 10% מתוך הכנסתם של אותם עובדים למדינה על העסקתם.

לפי ישרוטל, הסודנים הם אינם עובדים זרים - אלא פליטים, וכי בכל מקרה עובד זר מוגדר בחוק כעובד שהגיע לישראל על מנת לעבוד בה, והוא תושב של מדינה אחרת. לטענת ישרוטל, לא כך המקרה עם העובדים הסודניים. לכן מציינת ישרוטל גם כעת בדיווח של היום כי "בכוונת החברה לערער על הצו הנ"ל בפני הערכאות המוסמכות".

הפגנת הפליטים מסודן ואריתריאה בתל אביב, צילום: תומריקו הפגנת הפליטים מסודן ואריתריאה בתל אביב | צילום: תומריקו הפגנת הפליטים מסודן ואריתריאה בתל אביב, צילום: תומריקו

בדו"חות השנתיים מסבירה ישרוטל את המחלוקת במילים: "החברה קלטה לשורותיה פליטים סודנים כעובדים מן המניין החל מאמצע שנת 2007. שלטונות המס דרשו מהחברה לשלם היטל עובדים זרים בגין השכר שמשולם לפליטים הסודנים. לדעת החברה, בהתאם לחוות דעת שקבלה מיועציה המשפטיים, המבוססת בין היתר על הוראות הדין, על פי פרסומי רשות המיסים ופרוטוקולים של משרדי ממשלה לא חלה חובת תשלום "היטל עובדים זרים" בגין העסקת פליטים סודנים. לפיכך לא נרשמה בדוחות הכספיים הפרשה בגין ההיטל".

הוצאה של 55 מיליון שקל עלולה להיות הוצאה כבדה עבור ישרוטל, שכמו כל חברות התיירות חוותה עונת קיץ דלילה בגלל מבצע "צוק איתן" שעצר את התיירות הנכנסת לישראל במהלך חודשי הקיץ.

ישרוטל רשמה ברבעון השלישי ירידה של 3% במכירות, שעמדו על 338 מיליון שקל. הירידה יוחסה למבצע ולעיתוי חג הסוכות. בשורה התחתונה רשמה ישרוטל רווח נקי של 38.1 מיליון שקל, צניחה של 18.2% לעומת הרבעון המקביל. ישרוטל נפגעה פחות מהמבצע לעומת מתחרותיה הבורסאיות - מלונות דן ומלונות הכשרה, מפעילת רשת רימונים, וזאת בגלל שעיקר פעילות ישרוטל היא באילת. המלונות באילת נפגעו פחות מהלחימה.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
מדינה של פקדים רשות המיסים קנאים וצרי עין
לא מספיק ששלמו על העובדים מס הכנסה ביטוח לאומי ביטוח רפואי בניפרד מס מעסיק 20 % עכשיו המדינה עם העניים הכי גדולות החזירה הכי גדולה בעולם רוצה גם הטל על עובד זר חבל שהעסקנו אותם במקום זה הם היו רעבים ללחם גונבים ‏אונסים היו מהפחים ‏לקנופיות שהמדינה לא היתה משתלטת עליהם תתבישו לכם יאפסים מדינה של זבל
מוקליר  |  07.03.17
20.
כול התגובות לוקות בחוסר ידע
למה רק בישרוטל עובדים זרים אם אותם מחרימים היו מחרימים כול מקום שבו יש עובדים זרים אז על תשתה בארומה ליד הבית ואל תאכל בשטוורמה ליד העבודה ואולי תחרים את אשתך שהביא עובד זר לניקוי הבית העיקר להגיב בלי תובנות בשטוורמה ליד הבית בתל אביב וחדרה אין עובדים
אילתי  |  05.01.15
לכל התגובות