אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רק לא פרפקציוניזם; איך לענות על השאלה הכי מלחיצה בראיון עבודה צילום: shutterstock

רק לא פרפקציוניזם; איך לענות על השאלה הכי מלחיצה בראיון עבודה

"מה היא התכונה הגרועה ביותר שלכם?" - השאלה הזו משתרבבת כמעט לכל ראיון עבודה וזורעת אימה בקרב מועמדים. כיצד להשיב עליה בחוכמה ומה אסור בשום אופן להגיד

05.01.2015, 14:08 | שירות כלכליסט
אתם יושבים בכיסא החם. השיחה מתנהלת בצורה קולחת ואתם חשים שהשארתם רושם ראשוני טוב. בדיוק כשאתם כבר מרגישים ששיחקתם אותה, המראיין שולף את השאלה: "מה היא התכונה הכי גרועה שלכם?"

קראו עוד בכלכליסט

כל מי שנכנס אי פעם לראיון עבודה חושש מהשאלה הזה. אם לא מגיעים מוכנים היא עלולה להכשיל ולערער אתכם.

ברנרד מאר, מומחה עולמי לביצועים של חברות ומחבר ספרי ניהול עסקים, פרסם לאחרונה במאמר בלינקדאין כי הסיבה שהמראיינים אוהבים לשאול על חסרונות וחולשות היא כדי להעריך מה מידת המודעות העצמית של המרואיין.

"התשובות הכי בנאליות ששמעתי הן 'אני פרפקציוניסט' או 'אני עובד קשה מדי'", הוא אומר. "אל תתנו את התשובות האלה, הן רק מוכיחות שלא באמת התכוננתם וחיפשתם תשובה טובה".

לפיכך מאר מציע שלוש אסטרטגיות שרצוי לשקול כשנתקלים חזיתית בשאלה המסובכת הזו:

1. ציינו חסרונות שלא קשורים לתפקיד

מאר מציע לדבר על חסרונות פעוטים שלא באמת נוגעים לתפקיד שאתם מנסים להשיג. "זה מראה שיש לכם מודעות עצמית וחולשות, בדיוק כמו כולנו, אך לא כאלה שיקשו עליכם לבצע את העבודה", הוא מסביר. לדוגמה, אם אתם מתראיינים לתפקיד של מידען, תוכלו לומר שהקושי שלכם הוא לדבר מול קהל.

השאלה הכי מלחיצה בראיון עבודה, חשוב לבוא מוכנים, צילום: שאטרסטוק השאלה הכי מלחיצה בראיון עבודה, חשוב לבוא מוכנים | צילום: שאטרסטוק השאלה הכי מלחיצה בראיון עבודה, חשוב לבוא מוכנים, צילום: שאטרסטוק

2. הימנעו מהצהרות כלליות

נסו לתאר סיטואציות ספציפיות שבהן התכונה הבעייתיות תעלה על פני השטח או תתגלה כבעייתית. לדוגמה, במקום להודות שאתם שתלטניים, הסבירו שכשמופעל עליכם הרבה לחץ אתם עשויים להישמע שתלטניים. "בצורה כזו אתם מראים שלא מדובר בתופעה שאתם סובלים ממנה כל הזמן, אלא בתכונה לא טובה שאתם מודעים אליה", אומר מאר.

3. ספרו כיצד התגברתם בהצלחה על הבעיה בעבר

אסטרטגיה נוספת היא להימנע מציון תכונה לא טובה. מאר מציע במקום לציין את היכולת שלכם לבקר את עצמכם ולזהות חולשות. הוא ממליץ לספק דוגמאות ספציפיות למקרים בעבר שבהם זיהיתם והתמודדתם עם חסרונות אישיים. לדוגמה, אם השתתפתם בקורס שנועד לשפר מיומנות מסוימת, או שפניתם לעזרה לבוס. ספרו למראיין באילו פעולות נקטתם ומה היו התוצאות של הפעולות הללו.

מלבד האסטרטגיות האלה, מאר מדגיש שישנן כמה תכונות שאסור לעולם לציין בעת ראיונות עבודה:

  • אני לא שחקן קבוצתי

  • אני לא אמין

  • אני לא מהימן

  • אני לא מתמודד טוב עם ביקורת

  • אני לא יוזם ואיני מסוגל לעבוד באופן עצמאי

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
ל-24
תקשיב חמוד, עם כל הצער שבדבר אני מאמין שעובד כמוך בחיים לא הייתי מעסיק לא חשוב כמה ״עובד מצויין אתה״. אני כמעסיק ישר יפסול אותך אם אני חוזה איתך בעיות בעתיד, ולקום וללכת או להראות סלידה משאלה כזאת או אחרת רק מראה על תכונת אופי שאני אישית מאוד לא אוהב אצל עובדים. ובהצלחה לך. רק שתדע ששוק העבודה מוצף במחפשי עבודה. לכל אחד יש תחליף, רק אחרי זה אל תצטער שתשאר מובטל במשך תקופה ארוכה.
בעל חברה  |  09.01.15
25.
בתור אחד שראיין מאות אנשים
אני נדהם לגלות את כמות האנשים שהחסרון שלהם הוא זה שהם פרפקציוניסטים מדי. מדוע אני לא רואה אותם ביומיום? בכבישים, בספורט, בממשלה, בחינוך וכד'.. יש מחלה חדשה בישראל והיא שאנשים פרפקציוניסטים מדי. עכשיו ברצינות, מתוך ניסיון אל תענו את התשובה הזו כי היא פשוט מצביעה על חוסר מקוריות, יצירתיות ועוד. אלא אם כן אתם מתמודדים על תפקיד בכספים או משהו דומה אז עדיף באמת להצטייר כשבלוני וחסר מעוף.
מראיין סדרתי  |  06.01.15
לכל התגובות