אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צניחת מניית פרטנר מאיימת לפרק את הסדר החוב בסקיילקס צילום: עמית שעל

צניחת מניית פרטנר מאיימת לפרק את הסדר החוב בסקיילקס

מחזיקי האג"ח של סדרה י' יכנסו מחר אסיפה בה יכריעו האם להעמיד את החוב כלפיהן לפרעון מיידי - במהלך שעלול להעמיק את התספורת למחזיקי האג"ח האחרים ביותר מ-100 מיליון שקל

05.01.2015, 14:09 | גיל קליאן

הצניחה במניית פרטנרמסכנת את הסדר האג"ח בסקיילקס. מחזיקי האג"ח מסדרה י' פירסמו היום (ב') זימון לאסיפת אג"ח שתתקיים מחר - בה יכריעו המחזיקים האם להעמיד את חובם לפרעון מיידי. זאת, עוד בטרם אושר הסדר האג"ח בסקיילקס רשמית.

קראו עוד בכלכליסט

הסדר האג"ח בסקיילקס מבוסס על מניית פרטנר. לצורך הקצאת מניות פרטנר שנותרו בידי סקיילקס לסדרות האג"ח השונות נקבע בהסדר מחיר קבוע למניית חברת הסלולר - של 27.34 שקל למניה. מחיר זה נקבע כממוצע משוקלל של מחיר מניית פרטנר בבורסה כפי שנסחרה ביוני-יולי 2013. בשעה זו נסחרת מניית פרטנר תמורת 17.15 שקל בלבד - מחיר המהווה ירידה של 37.3% לעומת מחיר המניה שנקבע בהסדר.

היות וכמות המניות שמוקצית לכל סדרה בהסדר היא קבועה ואינה משתנה לפי מחיר המניה בהסדר - מהווה הצניחה במניית פרטנר הגדלה משמעותית של התספורת למחזיקי החוב. במקרה של סדרה י', סדרה זו היתה אמורה לקבל את כל החוב - ולהשאיר "עודף" עבור הסדרות האחרות. אם תעמיד הסדרה את החוב שלה לפרעון מיידי ותמכור את מניות פרטנר שמבטיחות את החוב, היא תקטין את כמות המניות שיוקצו לסדרות האחרות, ועלולה כך לשנות בצורה מהותית את מבנה הסדר החוב בחברה.

החוב כלפי סדרה י' עומד על 148.1 מיליון שקל. הבטוחות לסדרה זו עומדות על 9.2 מיליון מניות - ששוות כעת כ-157.8 מיליון שקל בלבד. למעשה, לפי מחיר מניית פרטנר בבורסה כעת, עומדת סדרה י' להשאיר עודף של 9.7 מיליון שקל בלבד, כאשר לפי מתווה ההסדר המקורי היתה אמורה להשאיר לסדרות האחרות עודף של 124.4 מיליון שקל. כך, מהלך של פרעון מיידי של סדרה י' לפי מחיר מניית פרטנר הנוכחי עלול להעמיק את התספורת עבור הסדרות האחרות ביותר מ-100 מיליון שקל.

סמסונג גלקסי סמסונג גלקסי סמסונג גלקסי

לפי עקרונות הסדר האג"ח של סקיילקס, סדרה י' היתה אמורה לקבל את כל החוב, כאשר סדרות ד' ו-ו', שזכו גם לקבל שיעבודים על מניות פרטנר, היו אמורות לפרוע חלק מהחוב באמצעות מכירת מניות ועבור החלק הנותר לקבל אג"ח חדשות. לגבי סדרות ז', ח', ט' ו-1 - המחזיקים לא קיבלו כלל בטוחות, והיו אמורים לקבל תמורת החוב שלהן את יתרת המניות אחרי מכירת המניות לכיסוי החוב לסדרה י', וכן חוב חדש ואת מלוא מניות סקיילקס. למעשה, העברת המניות לסדרות אלה הכשירה את ההשתלטות של לפידות שבשליטת יעקב (לוקסי) לוקסנבורג על החברה.

בהנחה כי מניות סקיילקס אינן שוות דבר, התספורת למחזיקי האג"ח היתה אמורה לעמוד על כ-260 מיליון שקל. בהנחה כי סדרה י' תממש מיידית את מניות פרטנר ותפרע את חובה, התספורת הזאת עלולה לצמוח ל-380 מיליון שקל - מתוך חוב כולל של כ-927 מיליון שקל.

לוקסי היה אחד האדריכלים של הסדר, בתור מחזיק האג"ח הפרטי הגדול ביותר של סקיילקס, שהיתה בשליטת אילן בן דב עד הרגע בו לא הצליחה לעמוד בהתחייבויותיה והסתכסכה במקביל עם סמסונג הקוריאנית (הנכס העיקרי שיהיה לסקיילקס אחרי ההסדר הוא רישיון היבוא של מכשירי הסלולר מתוצרת סמסונג). .

תגיות