אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות החשמל בודקת: חברת החשמל משלמת מיליונים, דוראד לא עומדת בתנאי החוזה צילום: נמרוד גליקמן

רשות החשמל בודקת: חברת החשמל משלמת מיליונים, דוראד לא עומדת בתנאי החוזה

החברה משלמת לתחנת הכוח הפרטית דוראד כ־120 מיליון שקל בשנה עבור זמינות תמידית לסיפוק תפוקת ייצור באמצעות גז טבעי. השבוע נדרשה דוראד לפעול והשתמשה בסולר ‑ דלק יקר ומזהם. רשות החשמל חוששת כי ההסכם יגלגל על הציבור עלויות נוספות

06.01.2015, 08:35 | ליאור גוטמן

רשות החשמל מנסה לתקן את הסכם רכישת החשמל מתחנת הכוח הפרטית דוראד, על מנת שלא יגרור עלויות נוספות שישלם הציבור, זאת לאחר שביום ראשון התברר כי דוראד לא עמדה בתנאי ההסכם במסגרתו משלמת חברת החשמל עבור זמינות תמידית של דוראד.

קראו עוד בכלכליסט

פנייה של מנהל המערכת הארצית לחברת דוראד במטרה לספק לחברת החשמל את כל תפוקת הייצור שלה, חשפה כי החברה לא מסוגלת לעמוד בהסכם, על פיו חברת החשמל משלמת כ־120 מיליון שקל מדי שנה עבור הזמינות התמידית של דוראד. בעת הצורך, זו תספק לחברת החשמל את כל תפוקת הייצור שלה, כ־850 מגה וואט שהם כ־6.5% מכושר הייצור הארצי, תוך שימוש בגז טבעי ולא בסולר, דלק יקר ומזהם.

אלא שביום ראשון התברר כי דוראד לא יכלה לספק את כל החשמל תוך שימוש בגז טבעי, ולכן הפעילה כ־18% מהתחנה תוך שימוש בסולר. את הבעיה איתרו עובדי ועד חברת החשמל, שפנו במכתב בנושא ליועמ"ש של חברת החשמל נסים חילו. יו"ר ועד העובדים דוד (מיקו) צרפתי טען במכתב שדוראד ערכה תרגיל פיננסי לכאורה, על חשבון החברה. "חובה על יצרן החשמל הפרטי להעמיד בכל עת זמינות לטובת חברת החשמל במועדים שבהם חברת החשמל תבחר על פי שיקולה הבלעדי", טען צרפתי, ורמז שהמצב הנוכחי מנצל את חברת החשמל.

תחנת הכוח דוראד, צילום: בני מור תחנת הכוח דוראד | צילום: בני מור תחנת הכוח דוראד, צילום: בני מור

ברשות החשמל טוענים כי דוראד אמורה לנפק את הזמינות הזאת תוך שימוש בגז, וכאשר הייצור מתבצע באמצעות סולר החברה אינה זכאית לתשלום.מסיבה זו מנסה הרשות לתקן את הסכם רכישת החשמל הקיים.

לפני כחודש פרסמה דוראד את נתוניה הכספיים לרבעון השלישי של 2014, הוא הרבעון הראשון שבו החברה עובדת בתפוקה מלאה. להפתעת משק האנרגיה, דוראד סיימה את הרבעון בהיקף הכנסות של כ־692.7 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של כ־160 מיליון שקל, מה שמגלם רווחיות תפעולית של כ־23%, זאת לעומת רווחיות תפעולית של כ־20% עבור חברת החשמל באותה תקופת דיווח.

מדוראד נמסר: דוראד רכשה את הגז שהיא צריכה להפעלתה ואין שום מגבלה של כמויות גז לגיבוי חברת החשמל כפי שעשינו וכפי שנעשה בימים הבאים, עקב אי יכולתה של חברת החשמל לספק את כל צרכי המשק בשל תקלות ביחידות הייצור שלה. דוראד מוכיחה שוב ושוב את יתרונותיה למשק כיצרנית החשמל הפרטי היחידה שמתחרה היום באמת במונופול החשמל ומגבה את החוסרים שלו. כשיש בעיה של מחסור כללי של גז טבעי במשק היא נובעת ממגבלת תשתית ההולכה הלאומית ובמקרים אלו כולם נפגעים: חברת החשמל, דוראד וכל מי שמייצר אנרגיה בגז טבעי. היכולת של דוראד להפעלה דואלית של גז וסולר ומעבר מהיר בין הדלקים תוך דקות כדי לגבות חוסרים בחשמל במצבי חירום עומדת לרשותו של מנהל המערכת 8760 שעות בשנה ואנו שמחים כי מנהל המערכת בוחר להפעיל אותנו על מנת למנוע הפסקות חשמל לאזרחים."

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
זאת בדיוק הבעיה.. אבל..
האנשים שצריכים לעבוד בשני מקומות עבודה בשביל לשרוד את החודש (בגלל מדיניות הממשלה) אין להם זמן להתעסק עם זה.. וכל מה שהם שומעים זה מהתקשורת על חברת החשמל כמה הם לא בסדר ולא רק חברת חשמל אלא מדובר על כל הוועדים שהמדינה רוצה לפרק אותם.. תתעוררו! וועד עובדים חזק הוא דואג לזכויות עובדים בכל מקום אסור לוותר על כח עבודה מאורגן לטובת הטייקונים.. קקבוצה אתה חזק בתור יחיד יחרבנו עליך.. ככה לא תקבל שום תנאים שמגיעים לך קרי עובדי הקבלן וכו'.
מיכאל , חיפה  |  08.01.15
13.
הסולר מזהם מרוד ולא עומד בסטנדרטים
המשרד לאיכות הסביבה אוסר להשתמש בסולר כיוון שהוא מזהם , דוראד התחייבה לשימוש בגז ועל זה קיבלה זיכיון, הדבר נחשב לאי עמידה בתנאי החוזה, ודוראד מקבלת המון כספים רק כגיבוי. שתעשה את מה שהיא צריכה כראוי גם ככה היא מרוויחה מיליונים על חשבון חברת חשמל והציבור הישראלי.
דוד  |  07.01.15
לכל התגובות