אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכלכלה הרוסית ממשיכה להתפורר: סיבה לדאגה? צילום: אי פי איי

זווית אחרת

הכלכלה הרוסית ממשיכה להתפורר: סיבה לדאגה?

לאוסטריה, פינלנד ופולין יש את החשיפה הגדולה ביותר לרוסיה. מה עם שאר המדינות ואיך זה אמור להשפיע על הצמיחה העולמית

06.01.2015, 09:27 | גרייס חנאוי

השבוע בפרויקט המשותף של כלכליסט ו-IBI: המצב ברוסיה לא טוב. הסנקציות ממשיכות, הכלכלה קורסת, המטבע בשפל ואפילו ההעלאה החדה של הריבית לא הצליחה לבלום את צניחת הרובל. מה זה בעצם אומר ואיך זה אמור להשפיע על שאר המדינות?

קראו עוד בכלכליסט

במבט על מידת החשיפה של החברות בכלכלה הרוסית, ניתן לראות באוסטריה, פינלנד ופולין כמדינות בעלות החשיפה הגדולה ביותר לרוסיה. ההכנסה הממוצעת של חברות אלו מרוסיה מהוות כ-7.4%, 6.2% ו-5.6%, בהתאמה. מדינות אירופיות עם שווקים ציבוריים גדולים יותר כמו הולנד, בריטניה, גרמניה וצרפת, ההכנסה הממוצעת שלהן מגיעות ל-5.3%, 4% 3.4% ו-3.2%, בהתאמה ואילו החברות האמריקאיות, הכנסותיהן מרוסיה מסתכמות ב-1.4% בלבד.

אם נסתכל בפרספקטיבה גלובלית, נראה כי גם בעניין הסחר והקשרים הכלכליים בין רוסיה ושאר העולם, הצרות הגדולות של רוסיה מתגמדים ביחס לעולם והן אינן צפויות השלכות גלובליות גדולות מדי. רוסיה מהווה רק 2.7% מהתמ"ג העולמי וחלקה של המדינה בסחר העולמי רק 1.7%.

בזמן שרוסיה היא שותפת סחר גדולה עבור מדינות כמו פולין וצ'כיה, מדינות בעלי משקל כלכליים כבדי משקל כמו ארה"ב, בריטניה, סין ויפן, היצוא לרוסיה בעל חשיבות זניח.

אפילו גרמניה הכלכלה הגדולה ביוצר באירופה מדורגת ברוסיה במקום ה-11 כיעד יצוא.

תגיות