אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שותפו העסקי של נניקשווילי: "פואד אמר שיעזור לי עם הארכת הדרכון"

חשיפת כלכליסט

שותפו העסקי של נניקשווילי: "פואד אמר שיעזור לי עם הארכת הדרכון"

כך אמר טימור בן יהודה, שותפו של אברהם נניקשווילי, במהלך חקירה ברשות ניירות ערך. עוד נחשף כי בן אליעזר המליץ על מינויו לסגן יו"ר המועצה העסקית הישראלית־רוסית. בן יהודה: "התמלילים משובשים"

08.01.2015, 06:58 | תומר גנון, רוני זינגר וזוהר שחר לוי

ח"כ לשעבר בנימין (פואד) בן אליעזר הציע לכאורה לשותפו של איש העסקים אברהם נניקשווילי, טימור בן יהודה, סיוע בהארכת דרכונו וכן המליץ למנותו לסגן יו"ר המועצה העסקית הישראלית־רוסית, בתקופת כהונתו כשר התמ"ת. כך עולה מתמליל חקירתו של בן יהודה ברשות ניירות ערך, שמתפרסם כאן לראשונה, בפרשת הרצת מניות מנופים פיננסים.

קראו עוד בכלכליסט

שלשום המליצה המשטרה להעמיד לדין את בן אליעזר, נניקשוולי ושותפו ג'קי בן זקן בגין עבירות שוחד, בעקבות החקירה בדבר סיוע של בן אליעזר לנניקשווילי ושותפיו העסקיים בתמורה ל־400 אלף דולר. אף על פי כן, המידע שעלה בחקירת רשות ני"ע לא הועבר למשטרה. מידע זה עשוי לשמש דוגמא למערכת הקשרים בין השניים.

בן יהודה, שאינו מוכר בישראל, תיאר שותפות עסקית עם נניקשווילי בתחום הנפט והנדל"ן: "בשנים האחרונות אנחנו פרטנרים פעילים", אמר. על פי עדותו, עשה בן יהודה את הונו בעסקים ברוסיה, קזחסטן ואפגניסטן, וברשותו גם חברות הרשומות בקפריסין ובחשבונות בנק בשוויץ.

דחקירת רשות ני"ע נפתחה בעקבות חשד לשותפות של בן יהודה בתרמית מניות שרקחו לכאורה בן זקן ופעיל שוק ההון איתן אלדר, כאשר נניקשווילי יצר את הקשר בין השלושה. לפני שנה הוגש כתב אישום חמור נגד בן זקן ואלדר, בגין קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והרצת מניות.

 , צילום: עטא עוויסאת צילום: עטא עוויסאת  , צילום: עטא עוויסאת

התיק נגד בן יהודה נסגר בשל חוסר אשמה. על פי כתב האישום, לבן יהודה לא היו עסקים בישראל בתקופה זו, פרט לחשבון בבנק הפועלים. אף על פי כן רכש מאלדר מניות מנופים בכ־13 מיליון שקל, בעסקאות מחוץ לבורסה, וכך מימן את הרצת המניה.בהאזנת סתר לטלפון של אלדר הוא נשמע אומר לחברו "זוכר את טימור ממוסקבה? ההוא עם הקזינו שהיה מפוצץ את העשרים ותשע באמבסדור". בהמשך השיחה ציין כי טימור יקנה מניות מנופים מחוץ לבורסה.

בחקירה הגדיר בן יהודה את מעמדו בישראל: "אני במעמד תושב. אזרח ישראלי שמרכז חייו לא בישראל". הוא חשף את הקשר בו עמד עם בן אליעזר ב־2010, וכן את הסיוע שקיבל לכאורה: "המליצו לי שכדי שלא יהיו בעיות עם הארכת הדרכון, צריך להשקיע בישראל. המליצו על בן אליעזר, השר לשעבר. היו לנו יחסים קרובים. הוא המליץ עלי לתפקיד סגן יו"ר ועד העסקים". עוד הרחיב: "פואד היה אז שר התעשייה. אמר שיחתום ערבות כדי להאריך את הדרכון". לדבריו, "שר הפנים (באותה תקופה אלי ישי ‑ ת.ג) חתם, והיה צריך להאריך שם משהו".

ח"כ אלי ישי, צילום: מיקי אלון ח"כ אלי ישי | צילום: מיקי אלון ח"כ אלי ישי, צילום: מיקי אלון

עו"ד דבורה חן באת כוחו של טימור בן יהודה מסרה בתגובה: "בין מר בן יהודה, המכהן כיו"ר משותף של המועצה העסקית הישראלית- רוסית, למר בן אליעזר קיים קשר חברי ארוך שהתחזק בתקופה בה הוא היה שר התמ"ת. במהלך כל תקופת היכרותם פואד המליץ למר בן יהודה לבצע השקעות עסקיות במדינת ישראל, הן מסיבות עסקיות וציוניות והן בהקשר של מעמדו מול משרד הפנים. אנו סבורים כי התמלילים אינם מלאים ומשובשים, עקב ליקויים בהבנת דבריו של בן יהודה, ותרגומם באופן שאינו מדויק".

מטעמם של בנימין בן אליעזר ואברהם נניקשווילי לא נמסרה תגובה.

ביחס לשאלה שהופנתה לפרקליטות, מדוע הדברים שאמר בן יהודה ברשות ני"ע לגבי הסיוע לכאורה שהעניק לו בן אליעזר לא עברו לחוקרי המשטרה, לא מסרה הפרקליטות תגובתה.

מלשכת ח"כ אלי ישי נמסר בתגובה: "פרטי האירוע או האדם הטוען אותם אינם מוכרים לח"כ אלי ישי. מעבר לכך, כל הפניות הנוגעות להארכת דרכונים או ניפוקם טופלו על ידי הדרג המקצועי במשרד הפנים, והשר פועל אך ורק לפי הנחיות הגורמים המקצועיים במשרד הפנים ובהתאם לנהלים, הכללים והקריטריונים הקבועים בחוק".

תגיות