אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגעים לפרישת מאות עובדים בחברת החשמל: כל עובד ידרוש עד מיליון שקל צילום: נמרוד גליקמן

מגעים לפרישת מאות עובדים בחברת החשמל: כל עובד ידרוש עד מיליון שקל

כ-200 עובדים ארעיים שאמורים לעזוב את חברת החשמל במהלך 2015 ייקלטו בחלק מהתקנים שיתפנו

12.01.2015, 07:34 | ליאור גוטמן

הנהלת חברת החשמל אמורה להתכנס הבוקר (ב') עם ועד העובדים במטרה לאשר תוכנית פרישה של כ־600 עובדים. מדובר בפרישה טבעית של כ־200 עובדים, שאליהם יצורפו 400 עובדים ותיקים שנכנסו לחברה לפני שנת 2000.

קראו עוד בכלכליסט

על פי המתווה המתגבש, שיובא לאישור משרד האוצר, חברת החשמל תקטין את מצבת העובדים במספר הפורשים המוקדמים ותקני כוח האדם הללו לא יתמלאו בעובדים חדשים. כך שבשורה התחתונה מספר עובדי החברה הקבועים יירד בכמה מאות אנשים. במקביל, קרוב ל־200 עובדים ארעיים שאמורים לעזוב את חברת החשמל במהלך 2015 ייקלטו בחלק מהתקנים שיתפנו. 

חברת החשמל , צילום: אביגיל עוזי חברת החשמל | צילום: אביגיל עוזי חברת החשמל , צילום: אביגיל עוזי

הוועד וההנהלה חלוקים בנושא עלות הפרישה, כשההבנה היחידה היא שמי שעוזב את החברה אמור להישאר עם הכנסה הקרובה ככל האפשר לזו הנוכחית. על פי חישובי הוועד, כל עובד שיפרוש יאבד קרוב ל־50% משכרו, שהיה בנוי על תוספות שכר, משמרות וכוננויות. לפיכך, העובדים ידרשו השלמת שכר לאורך כל שנות העבודה שנשארו עד גיל הפרישה הרשמי. כך למשל, עובד שאמור לפרוש בעוד שבע שנים ומשכורתו החודשית היא כ־25 אלף שקל, יאבד במעמד הפרישה כמחצית מהשכר. לפיכך הוועד ידרוש עבורו השלמת שכר למשכורת מלאה, והכפלת הסכום במספר החודשים שנותרו עד גיל הפרישה: 84 חודשי עבודה כפול 12.5 אלף שקל יניבו כמיליון שקל ברוטו.

לפי מקורות בחברה, לא כל עובד יזכה למענק פרישה, וזה יהיה הרווח של החברה. שנית, אם המהלך יאושר על ידי הממונה על השכר שבמשרד האוצר, החברה תחזיר את ההשקעה בפרישה בתוך 3–4 שנים, מחיסכון עתידי של משכורות שיקוזזו מהוצאות השכר שלה כבר בתחילת 2019.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
המדינה נחלבת על ידי החברה הללו ודומיהם. גובים מאיתנו פי 6 מס ממה שבאמת היה צריך לגבות.
מאחר והמדינה גובה סכומי עתק, אין לה בעייה להיחלב על ידי קבוצות אינטרסים שכאלו כולל משרד הבטחון שמפזר כספים כלאחר יד על פנסיות מטורפות מגיל 42. איך יעלה על הדעת שעובדי ציבור ירוויחו בעשרות מונים מעבר ומעל לעובדי התעשייה והיצואנים שממנים אותם, ואשר אם יפוטרו לא יקבלו שקל לפיצויי פיטורין (חוץ מהסכומים המגוכחים שייצטברו בקופה שכבר נחלבה ע"י חברות הפנסיה).
מוישה  |  12.01.15
לכל התגובות