אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר מחיקת פמה ממסחר: חשד לאחזקת מניות במסווה צילום: יובל חן

לאחר מחיקת פמה ממסחר: חשד לאחזקת מניות במסווה

החשד הוא שבעלי השליטה בחברת האחזקות ‑ האחים ונגרובסקי, החזיקו שיעור מניות גבוה יותר ממה שהוצהר עליו, זאת על ידי רישומן תחת גופים אחרים

13.01.2015, 08:35 | גולן חזני

חמש שנים לאחר מחיקתה של חברת האחזקות פמה מהבורסה, עולה חשד כי בעלי השליטה החזיקו במניות החברה בשיעור גבוה יותר ממה שהוצהר עליו, וזאת על ידי רישומן תחת גופים אחרים.

קראו עוד בכלכליסט

ב־2010 הגישה קבוצת בעלי מניות שתי תביעות ייצוגיות לביהמ"ש המחוזי בתל אביב על סכום של 20 מיליון שקל. בתביעות, שהוגשו באמצעות עורכי הדין רונן עדיני, יעקב כהן ויצחק אבירם, נטען כי הצעת הרכש שהציעו בעלי השליטה בפמה כדי למחוק אותה ממסחר היתה מקפחת ובשווי לא הוגן של מניות החברה.

בפברואר 2013 הגיעו באי כוח החברה ממשרד עו"ד שלו־הלדשטיין להסדר פשרה עם התובעים, ולפיו הנתבעים ישלמו 7.5 מיליון שקל. אלא שכעבור חודש לאחר שחולק כמעט כל הכסף לחברי הקבוצה, התברר כי אחד מבעלי המניות מהציבור הגיש לביהמ"ש הודעת ויתור על חלקו בפיצוי.

זליג ונגרובסקי, צילום: יובל חן זליג ונגרובסקי | צילום: יובל חן זליג ונגרובסקי, צילום: יובל חן

הודעת הוויתור החריגה נעשתה על ידי בעל מניות שהיה זכאי לסכום נכבד של 1.5 מיליון שקל. במקרה כזה הנתבעים הם שזכאים לכאורה לקבל לידיהם את הכסף. אלא שפרקליטי התובעים סירבו לכך, בטענה כי מי שוויתר על הכסף אינו בעל מניות תמים, אלא ככל הנראה מקורב של בעלי השליטה. ביוני הגיעו הצדדים להסכם שכמחצית מחלקו תעבור לידי התובעים, ומחצית תחזור לנתבעים.

מלבד זאת, לקראת סיום חלוקת הכספים, בפברואר 2014, התקבלה הודעה מבנק מזרחי, ולפיה סכום של 2.1 מיליון שקל לא חולק משום שבעל החשבון סגר את החשבון, ולבנק אין דרך לאתרו. כל מה שהבנק מסר היה כי מדובר בחברה זרה הרשומה במקלט מס ושמה סאו אינווסטמנט (Saw Investmentׂ), שם הבעלים אינו ידוע, אך מורשי החתימה בחשבון הם האחים מרטי וזליג ונגרובסקי, בעלי השליטה בפמה. מכאן החשש לאחזקת מניות במסווה. התובעים הייצוגיים דרשו לקבל את הכסף של סאו, שיוצגה על ידי עו"ד פיני רובין ממשרד גורניצקי ועו"ד אופיר צברי, ובאוקטובר 2014 הוסכם שסאו תעביר אותו לתובעים.

תגיות