אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין הובילה בבניית גורדי שחקים ב־2014, אבל ארה"ב אלופת הגובה צילום: Kohn Pedersen Fox Associats

סין הובילה בבניית גורדי שחקים ב־2014, אבל ארה"ב אלופת הגובה

המדינה האסייתית רשמה זינוק של 61% בבניית מגדלים בגובה של יותר מ־200 מטר, ובכך מובילה את הדירוג זו השנה השביעית. הממשלה מעורבת ברוב המיזמים, כך שאין בתנופת הבנייה עדות לסיום ההאטה. המגדל הגבוה ביותר: בניו יורק

13.01.2015, 20:45 | שירות כלכליסט

ב־2014 נבנה בעולם מספר שיא של 97 בניינים המתנוססים לגובה של יותר מ־200 מטר וסין ממשיכה להיות מעוז הבנייה לגובה של העולם. דו"ח של המועצה האמריקאית לבניינים גבוהים ומגורים אורבניים מגלה כי יותר ממחצית הבניינים הללו נבנו בסין. בכך המדינה מובילה את דירוג בונות המגדלים זו השנה השביעית ברציפות, לאחר שבשנה שעברה נבנו בשטחה 58 גורדי שחקים - עלייה של 61% לעומת 36 הבניינים הגבוהים שנבנו במדינה שנה קודם לכן.

קראו עוד בכלכליסט

העיר טיינג'ין במזרח המדינה היא שיאנית הבנייה לגובה ל־2014, עם שישה גורדי שחקים המתנוססים לגובה של יותר מ־200 מטר. לשם השוואה, בפיליפינים, שמדורגת אחרי סין ברשימת המדינות שבנו לגובה, נבנו רק חמישה מגדלים באותה שנה.

הגובה המצטבר של גורדי השחקים החדשים שהוקמו בסין - לו היו ניצבים זה על גבי זה - מגיע ל־13,548 מטר, קרוב לגובה הטיסה המקסימלי המותר עבור מרבית חברות התעופה המסחריות. לעומת זאת, הגובה המצטבר של גורדי השחקים החדשים שנבנו בפיליפינים הוא 1,143 מטר בלבד.

הדומיננטיות הסינית דחפה את אסיה להיות המובילה העולמית בבנייה לגובה אשתקד, כש־76% מכלל הבניינים בגובה של יותר מ־200 מטר נבנו ביבשת.

איחוד האמירויות הערביות וקטאר דורגו יחד במקום השלישי ברשימה, עם ארבעה גורדי שחקים חדשים בשטחה של כל אחת. למרות השליטה האסייתית, בתואר הבניין הגבוה ביותר שנבנה ב־2014 זכה וואן וורלד טרייד סנטר בניו יורק, המתנוסס לגובה של 541 מטר.

 

מחברי הדו"ח ציינו כי דווקא ערים קטנות ולאו דווקא הערים המרכזיות והגדולות בסין הן שמכתיבות את הטון בכל הנוגע לבניית גורדי שחקים. לראיה, בעיר וושי בדרום סין הוקמו שלושה מבין עשרת הבניינים הגבוהים ביותר שנבנו בעולם בשנה שעברה. עם המבנים הללו נמנה גם וורף טיימס סקוור, המתנוסס לגובה של 339 מטר, שמשמש כמלון וכבניין משרדים ונחשב לבניין הגבוה ביותר שנבנה בשנה שעברה במדינה. בעיר הושלמה בשנה שעברה גם בנייתו של מלון וושי סונינג פלאזה בגובה 328 מטר ומלון מריוט בגובה 304 מטר.

מחברי הדו"ח מדגישים שתנופת הבנייה לגובה אינה מעידה מאומה על סיום ההאטה בכלכלה הסינית. "זה מפתה אך מסוכן לראות בכך סימן מובהק לבריאות כלכלית, אף שהממשלה הסינית והרשויות האזוריות משמשות כבעלות עניין ברבים מהפרויקטים האלה". בכל מקרה, סין צפויה להמשיך ולשלוט ברשימה גם השנה, שכן הבנייה של יותר ממאה גורדי שחקים במדינה צפויה להסתיים השנה.

תגיות