אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההשקעה של פימי ברקח אמורה לסייע לה לצאת לחו"ל צילום: עמית שעל

ההשקעה של פימי ברקח אמורה לסייע לה לצאת לחו"ל

ישי דוידי במו"מ מתקדם לרכישת 42.6% ממניות החברה לייצור תרופות תמורת 80 מיליון שקל, עסקה שמשקפת לה שווי של 188 מיליון שקל

15.01.2015, 07:54 | גולן חזני

הרצון לצאת לשווקים חדשים בחו"ל הוא שגרם למשפחת אלגרבלי לוותר על השליטה בחברה הציבורית רקח ולהכניס כשותפה את קרן פימי בניהולו של ישי דוידי.

קראו עוד בכלכליסט

בעסקה שנחשפה אתמול בבוקר ב"כלכליסט" ואושרה בידי רקח בהודעתה אתמול לבורסה, פימי צפויה להשקיע 80 מיליון שקל תמורת הקצאה של 42.6% ממניותיה של רקח. העסקה משקפת שווי שוק של 188 מיליון שקל לרקח אחרי ההשקעה ו־108 מיליון שקל לפניה — פרמיה של 80% ביחס לשווי השוק שלה. מניית רקח הגיבה בהתאם וזינקה אתמול ב־37% במסחר בבורסה בת"א.

סעיפי ההסכם מול רקח ומשפחת אלגרבלי לא פורטו, אבל נמסר כי פימי תמנה את היו"ר והמשפחה תמנה את מנכ"ל החברה. המו"מ המתקדם צפוי להיסגר בתוך שבועיים.

בין פימי למשפחת אלגרבלי התנהלו מגעים לאורך השנים, אבל שני בני הזוג, מרדכי וג'ורג'ט, העדיפו שלא להכניס שותפים לשליטה. לפני כשנתיים צורף לחברה הבן יובל (38) ומונה למשנה למנכ"ל ומנהל הפיתוח העסקי, והוא זה שהוביל את העסקה מול קרן פימי.

ישי דוידי, צילום: עמית שעל ישי דוידי | צילום: עמית שעל ישי דוידי, צילום: עמית שעל

רקח, חברה מנומנת־משהו בבורסה, עוסקת בייצור ושווק תרופות, מוצרים קוסמטיים־רפואיים, ויטמינים ותוספי מזון, באמצעות החברה־הבנות שלה ויטמד ואופיר. מגזר אחר בחברה מחזיק בזיכיון להפצת מפעל הפיס באזור ירושלים.

"עם הון עצמי של 80 מיליון שקל קשה לבצע את התפנית הזו של יציאה לחו"ל", אמר מקורב לחברה, "וההכנסה של פימי נועדה לאפשר לחברה, בעזרת הון עצמי כפול, להתפתח לשווקים שמעבר לים".

בשנה שעברה הוביל הבן יובל גיוס אג"ח ראשון לחברה, והביקושים היו 290 מיליון שקל, אבל אלגרבלי החליט לגייס 70 מיליון שקל בטענה שלא ילווה הון שאינו בטוח שיוכל להחזיר. זו גם הסיבה לכך שאת עליית המדרגה הבאה החליטה רקח לבצע באמצעות הכנסת שותף.

תגיות