אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: הוצאות גדולות בשוק ההעברות החורפי משפרות ביצועים צילום: רויטרס

מחקר: הוצאות גדולות בשוק ההעברות החורפי משפרות ביצועים

מחקר מקיף שנערך על חלון ההעברות של ינואר מצא שהוצאות גדולות מקבילות להצלחה גדולה בכל הקשור לשיפור הביצועים במחצית השנייה של העונה

15.01.2015, 11:38 | שירות כלכליסט

מחקר מקיף שנערך על חלון ההעברות של ינואר מצא שהוצאות גדולות מקבילות להצלחה גדולה בכל הקשור לשיפור הביצועים במחצית השנייה של העונה.

קראו עוד בכלכליסט

מורגן שניידרלין. יעבור לקבוצה אחרת בינואר? , צילום: רויטרס מורגן שניידרלין. יעבור לקבוצה אחרת בינואר? | צילום: רויטרס מורגן שניידרלין. יעבור לקבוצה אחרת בינואר? , צילום: רויטרס

מאז החל חלון ההעברות של ינואר, שמונה קבוצות גם הוציאו מעל 19.5 מיליון ליש"ט בחלון אחד וגם רשמו רווח בחלון העברות אחר של ינואר.

המחקר שערכו ב-bwin השווה ועימת את הביצועים של קבוצות לאחר ינואר מבחינת רווחים והפסדים, והממצאים עלולים לשבור את ליבם של מאמנים חסכניים.

לדוגמה, מסע ההוצאות של הארי רדנאפ בחלון ההעברות של עונת 2008-09, הסתכם ב-45 מיליון ליש"ט שהוציאה טוטנהאם הוטספרס בינואר ובביצועים מרהיבים. באותה עונה, המאזן של הספרס עמד על 1 נקודות למשחק עד לינואר, ואז השתפר ל-1.93 נקודות למשחק לאחר ינואר.

ההשוואה לעונת 2010-11 הרווחית מדגישה את היתרונות של הוצאות גדולות. הספרס התחילו בתנופה את העונה, אך לאחר שרשמו רווח של 7.5 מיליון ליש"ט בחלון ההעברות של ינואר, הם איבדו את התנופה וסיימו עם צניחה במאזן הנקודות למשחק. עד לינואר, הקבוצה של רדנאפ רשמה 2.13 נקודות למשחק, לאחר ינואר ירד המאזן הזה ל-1.33 נקודות למשחק.

המחקר מצא כי התבנית הזו של שיפור לאחר הוצאות גדולות וכישלון כשמשיגים רווחיות תואמת לכל הקבוצות, עם יוצאת מהכלל אחת. תחת הנהגתו של דויד מויס, מנצ'סטר יונייטד הוציאה סכומים גדולים בחלון ההעברות של ינואר 2014, אך לא חוותה שיפור בביצועים. למעשה, המאזן של יונייטד ירד מ-1.74 נקודות עד לינואר ל-1.60 נקודות מינואר. ירידה שבסופו של דבר גרמה לפיטורים של המאמן הסקוטי.

מויס. המאמן היחיד שהוציא הרבה כסף בינואר וחווה ירידה בתוצאות, צילום: איי אף פי מויס. המאמן היחיד שהוציא הרבה כסף בינואר וחווה ירידה בתוצאות | צילום: איי אף פי מויס. המאמן היחיד שהוציא הרבה כסף בינואר וחווה ירידה בתוצאות, צילום: איי אף פי

עם זאת, התבנית שנתגלתה עשויה לעודד את הקבוצות הזקוקות נואשות לדחיפה. קווינס פארק ריינג'רס (QPR), היא המוציאה הגדולה ביותר בפרמיירליג בחלון העברות של ינואר, לאחר שרשמה "הפסד" של 16.1 מיליון ליש"ט ממכירת שחקנים בהנחה.

צ'לסי (הוצאה של 10.7 מיליון ליש"ט) ומנצ'סטר סיטי (הוצאה של 7.4 מיליון ליש"ט), מדורגות שנייה ושלישית מבחינת הוצאות, וגם צמודות אחת לשנייה בפסגת הטבלה. האם ההחלטה של צ'לסי לא להוציא בחלון ההעברות השנה תתגלה כגורלית לאור העובדה שסיטי הוציאה 30 מיליון ליש"ט על רכישת ווילפרד בוני מסוונסי?

בצד השני של הסקאלה, ישנן ארבע קבוצות שהשיגו "רווחיות" בכל הקשור להוצאות בינואר. ניוקאסל וסוונסי סיטי (מבחינת הוצאות שתיהן במינוס 1.5 מיליון ליש"ט) הן החסכוניות ביותר בליגה, בעוד שווסט ברום (הוצאות של מינוס 1 מיליון ליש"ט) ואברטון (הוצאות של מינוס 0.4 מיליון ליש"ט), יצטרכו לשנות את הנטיות הקמצניות כדי לשפר את הביצועים העלובים הנוכחיים שלהן.

"חלון העברות של ינואר הופך לעיתים קרובות למושא של לעג, אך הקבוצות שמוציאות בגדול בהחלט לא הולכות הביתה. התבנית של שיפור כשמוציאים בגדול והידרדרות כששומרים על רווחיות הוא מוחלט", הגיב ג'י דוסטר מ-bwin. "בנוסף להענקת תמריצים לאותם מועדונים שיש להם מסורת של הוצאות גבוהות בינואר, התבנית הזו מצביעה על כך שמועדונים שהמאמנים שלהם נוטים להגדיל את ההוצאות בינואר יכולים לחוש תקווה. סטוק סיטי וליברפול, שבראשן עומדים מארק יוז וברנדן רודג'רס, הן בעלות שני המאמנים עם ההוצאות הגדולות ביותר בינואר בקרב קבוצות הפרמיירליג. למרבה הצער, עבור אוהדי ווסטהאם וקריסטל פאלאס, סאם אלדרייס ואלן פרדיו הם המאמנים היחידים בפרמיירליג שההוצאות שלהם בחלונות ההעברות של ינואר היו מספיק נמוכות כדי לסיים ברווח, נתונים שמצביעים על כך שבועות מזרח לונדון עלולות להתפוצץ לאחר ינואר".

תגיות