אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Behalf חתמה על הסכם אסטרטגי עם מאסטרקרד צילום: נמרוד גליקמן

Behalf חתמה על הסכם אסטרטגי עם מאסטרקרד

הסטארט-אפ הישראלי מציע שירותי הלוואות קטנות לעסקים קטנים דרך פלטפורמה מקוונת. במסגרת ההסכם, ישווק השירות שלה בסיוע ענקית האשראי

15.01.2015, 12:33 | מאיר אורבך
חברת הסטארט-אפ הישראלית Behalf חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם מאסטרקרד בארצות הברית, במסגרתו ישווקו שירותי Behalf בסיוע ענקית האשראי. Behalf (לשעבר Zazma), עוסקת בתחום ההלוואות הקטנות לעסקים, תחום שזכה לעניין לאחרונה לאור ההנפקה המוצלחת של לנדינג קלאב בארה"ב.  

קראו עוד בכלכליסט

"המודל שלנו מאפשר לעסקים קטנים לקבל מימון לרכישת סחורה, אספקה או כל צורך אחר מספקים שונים, כאשר Behalf אינה מעבירה את מימון הרכישה לעסק הקטן אלא משלמת ישירות לספק", אמר ל"כלכליסט" בנג'י פיינברג, מנכ"ל ומייסד החברה. "אנחנו לוקחים את מקומה של חברת כרטיסי האשראי או הבנק ומציעים לעסקים הקטנים מימון של רכישת הסחורה".

שמיל לוי, השותף הישראלי בקרן סקויה שהשקיעה ב-Behalf, צילום: נמרוד גליקמן שמיל לוי, השותף הישראלי בקרן סקויה שהשקיעה ב-Behalf | צילום: נמרוד גליקמן שמיל לוי, השותף הישראלי בקרן סקויה שהשקיעה ב-Behalf, צילום: נמרוד גליקמן

לדבריו, המימון שמציעה Behalf מגשר על הפער שבין תשלום לספק (שלרוב עומד על 30 יום) ועד יצירת ההכנסה מהמוצרים או השירותים שנרכשו ממנו -  פער שלא אחת מקשה על פעילות העסקים הקטנים. ההלוואה הראשונית שמציעה Behalf ללקוחות עומדת על 10,000 דולר שיש להחזיר תוך 120 יום. סכום ההלוואה הפוטנציאלי גדל אם עמדה החברה המלווה במועד הפרעון. מקור העסקה בהבנה של מאסטרקרד שלא מעט מהעסקים הקטנים בשוק האמריקאי לא פונים אליה להלוואות קטנות - והחברה הישראלית עשויה להיות הגורם שיכניס את ענקית האשראי לזירה זו.

הטכנולוגיה של Behalf היא אוטומטית לחלוטין, כך שאינה מצריכה אישורים נפרדים לכל הלוואה ומודל המימון שלה נשען על ריבית הלוואות מול חברות האשראי ועמלות סליקה.

"ההסכם הזה עם מאסטרקרד הוא מהפכני עבורנו", אמר פיינברג. "אנחנו חברה של 30 אנשים שמקבל הכרה על הטכנולוגיה שלה מענקית אשראי של 60 מיליארד דולר שרוצה לשתף פעולה איתנו בכדי ליצור כלי למימון של עסקים קטנים בארצות הברית". החברה הוקמה ב-2012 וגייסה עשרה מיליון דולר מקרן סקויה ישראל ומקרן ספארק. היא נוסדה בידי פיינברג, אחיו שי וג’רמי אזקו ומעסיקה כיום כ-30 עובדים בישראל ובארצות הברית. ל"כלכליסט" נודע שהחברה נמצאת כיום בשלבים מתקדמים של גיוס כסף בשני מסלולים: גיוס הון לתפעול שוטף וגיוס באמצעות חוב שמטרתו העיקרית היא תמיכה במימון האשראי שמציעה החברה.

תגיות