אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרנק זאפטה: היורו יורד ל-1.15 דולרים - לראשונה מזה 11 שנים צילום: shutterstock

פרנק זאפטה: היורו יורד ל-1.15 דולרים - לראשונה מזה 11 שנים

הפרנק השוויצרי שזינק אתמול ביותר מ-15% מול הדולר והיורו מאבד כ-2% מערכו. אנליסט בכיר ב- Hantec Markets: "הבנק המרכזי בשוויץ ויתר על המלחמה ביורו החלש כי הבין שהיא אבודה"

16.01.2015, 18:22 | שי סלינס

התנודיות החריפה בשוק המט"ח העולמי ממשיכה גם היום (ו') אחרי ההודעה המפתיעה של הבנק המרכזי בשוויץ אתמול.

קראו עוד בכלכליסט

במסחר היום, הפרנק השוויצרי נחלש מול המטבעות המרכזיים בעולם בשיעור של כ-2% וזאת אחרי הזינוק של כ-15% אתמול. היורו נחלש ב-1.1% ויורד ל-1.15 דולרים - שפל שלא נראה מאז סוף 2003. 

עם זאת, בניגוד למגמת ההיחלשות של הפרנק מול המטבעות המרכזיים בעולם - מול המטבעות בשווקים המתפתחים ממשיך הפרנק להתחזק גם היום. במסחר מול הרופי ההודי מזנק הפרנק ב-18% ומול המטבע של הפיליפינים עולה בכ-15%.

הטלטלה בפרנק החלה אתמול כאשר הבנק המרכזי של שוויץ החליט בצעד דרמטי לבטל את שער התקרה לפרנק השוויצרי, ולהנהיג ריבית שלילית של 0.75%. הריבית השלילית לא תחול על הלקוחות בשוויץ, אלא רק על פקדונות בבנק המרכזי של הבנקים המסחריים, חברות ביטוח, בתי השקעות, סוחרי מטבעות, וארגונים פיננסיים בינלאומיים.  

קראו עוד בכלכליסט

ריצ'ארד פרי, אנליסט בכיר ב- Hantec Markets אמר היום כי הבנק המרכזי של שוויץ ויתר על המלחמה ביורו החלש כי הבין שהיא אבודה מראש. "הבנק המרכזי בשוויץ ראה לנגד עיניו את תוכנית ההקלה של אירופה כעניין מוגמר ולמעשה ויתר למעשה על המלחמה שלו ביורו החלש".

אורי גרינפלד הכלכלן הראשי של פסגות התייחס להחלטה של הבנק המרכזי בשוויץ וכתב כי "ייתכן והרקע להודעה זו היה העובדה שהתשואה על אג"ח שוויצרי ל-10 שנים היא הנמוכה בעולם מה שעשוי להיתפס ע"י הבנק המרכזי כהתפתחות של בועה בשוק האג"ח הממשלתי. הפסקת הדפסת הכסף על מנת לגונן על שער המטבע עשויה להפחית את הביקוש לאג"ח שוויצרי".

"לטענת הבנק", המשיך גרינפלד, "שער התקרה של הפרנק נועד הגן על הכלכלה ואפשר לחברות במשק להתאים את עצמן למצב בו הפרנק הוא מטבע חזק יותר. להערכתם, תהליך ההתאמה של המשק עבר בהצלחה והצורך בתמיכת הבנק המרכזי פחת. יחד עם זאת, לא בטוח שהם התכוונו לפרנק חזק יותר ב-27%".

שוויץ, צילום: שאטרסטוק שוויץ | צילום: שאטרסטוק שוויץ, צילום: שאטרסטוק

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
לבנקים המרכזיים לא מעניין כלכלה, אובאינפלציה, אלא מילוי כיסי חבריהם הבנקאים
ואסביר- הבנקים המרכזיים מחלקים כסף חינם לבנקים המסחריים, תוך השערה/כוונה/הנחה שהבנקים המסחריים יתנו הלוואות לכלכלה היצרנית, ובכך יביאו להנעת הכלכלה. מה עושים הבנקים המסחריים עם הכסף שקיבלו (ומקבלים) בחינם ? מריצים איתו מניות. הרצת מניות מניבה רווחים מהירים (על הנייר). מאותם רווחים (מדומיינים - על הנייר), מחלקים הבנקים המסחריים בונוסים למנכל, לסמנכל, לסמנמנכל, ואפילו לסמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנכל. אפילו סנט שחוק אחד לא מגיע לכלכלה היצרנית. את הסכיו שנתנו הבנקים המרכזיים בחינם לבנקים המסחריים, היו יכולים לתת בחינם לממשלות. מה היו עושות הממשלות אם הכסף הזה, במידה והיו מקבלות כסף בחינם ? היו בונות תשתיות חדשות, מתחזקות תשתיות קיימות, מקימות כיתות לימוד, משקיעות במחקר ופיתוח - או במילים אחרות ---- מעסיקות אנשים ---- !!!! אנשים שעובדים, מקבלים משכורת. אנשים שמקבלים משכורת קונים דברים. כשאנשים קונים דברים יש ביקוש, והמחיר עולה, ואיתו גם האינפלציה. סביר להניח שאם אני ראיתי את התהליך הזה, גם בבנקים המרכזיים ראו אותו. סביר גם להניח שהם ראו שזה מה שקורה, כבר בחודשים הראשונים של ה"הקלה הכמותית". עצם זה שהם ממשיכים לתת כסף לבנקים המסחריים, שבתורם, מריצים מניות, ולא מזיזים במילימטר את הכלכלה, מעיד על כך שהכלכלה ו/או האינפלציה לא מעניינת את הבנקים המרכזיים. מעיד על כל שכל מה שמעניין את הבנקים המרכזיים, זה לנפח את כיסי חבריהם הבנקאים.
16.01.15