אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משקפי גוגל גלאס: הניתוח נכשל, החולה חי

פרשנות

משקפי גוגל גלאס: הניתוח נכשל, החולה חי

החברה אולי עצרה את תוכנית ניסוי השטח של המוצר המעניין - אך עדיין יש לה אמון בו. התגובות השליליות שעוררו המשקפיים החכמים בקרב הציבור לימדו את גוגל לא מעט והדור הבא של המוצר צפוי להיות שונה מהותית מקודמו

18.01.2015, 15:26 | עומר כביר
ההחלטה של גוגל מסוף השבוע שעבר לעצור את מכירת דגמי האב טיפוס של המשקפיים החכמים מתוצרתה, גוגל גלאס, התקבלה בקריאות שמחה לאיד מצד פרשנים וכותבים רבים. זאת, משום שהיה זה אחד המוצרים הבעיתיים - שלא לומר השנואים - שראה עולם הטכנולוגיה הצרכנית בשנים האחרונות. אבל המציאות היא שגוגל גלאס, כמוצר וכפלטפורמה, לא מת. לכל היותר, הוא חוזר לשולחן התכנון.

קראו עוד בכלכליסט

תוכנית Explorer של גוגל גלאס, במסגרתה הופצו המשקפיים החכמים תחילה בצורה מוגבלת ומאוחר יותר לציבור הרחב, נועדה לחקור ולגלות (explore) והייתה בראש ובראשונה בדיקת יישום המשקפיים בשטח; מעולם לא הייתה כוונה להפוך את התוכנית למוצר מסחרי.

הניסוי היה כישלון מהדהד בכל הנוגע לתגובת הציבור: התגובות השליליות החריפות - מהדבקת הכינוי Glassholes למשתמשים ועד לבתי העסק הרבים שאסרו על חובשי המשקפיים להיכנס איתם לתוכם, הביאו לכך שקשה לדמיין את אב הטיפוס הופך להצלחה מסחרית.

מייסד גוגל, סרגיי ברין, צילום: אי פי איי מייסד גוגל, סרגיי ברין | צילום: אי פי איי מייסד גוגל, סרגיי ברין, צילום: אי פי איי

כמו במדע, כישלון בניסוי אינו כישלון מוחלט (אם אכן מדובר בכישלון מבחינת גוגל, שכן אין לדעת מה היו מטרות החברה בניסוי והאם הן הושגו). תוכנית אקספלורר אפשרה לגוגל לאסוף מידע רב על האופן שבו אנשים משתמשים במשקפיים חכמים- ועל התגובות הציבוריות לסוגיות שונות שעלו מכך. המצלמה, למשל, הייתה אולי הגורם שעורר את התרעומת הגדולה ביותר ואת ההתנגדות הרבה ביותר. התגובות השליליות הרבות יביאו לכל שבמוצר עתידי, סביר שגוגל לא תכלול מצלמה או שתשנה לחלוטין את האופן שבו נעשה בה שימוש.

וכמו כל ניסוי, גם זה הגיע לסופו. העובדה שהניסוי נכשל אולי משמעה שהמוצר יתעכב וייקח יותר זמן שיגיע לשוק, אבל בשום אופן אין פירושה כי הוא נגנז ולעולם לא יראה אור יום בתור מוצר מסחרי. הניסוי הושלם, סיפק את מסקנותיו ועתה יכולה גוגל ליישם את מסקנות אלו בפיתוח עתידי של המוצר.

מוצר חדש, אתגרים חדשים

חשוב לזכור שגוגל גלאס היו מוצר חדש לחלוטין שמעולם לא נבדק בצורה רחב על ציבור גדול של משתמשים. בכך, הם שונים מאוד מהאייפון הראשון, שיצא ב-2007, שהגיע לעולם שבו כבר היו סמארטפונים רבים שמאופן השימוש בהם בשוק יכולה הייתה אפל לללמוד רבות. יהיה זה קצת לא מציאותי לצפות שמוצר כה ייחודי יזכה להצלחה בטייק הראשון.

גם המהלכים של גוגל לא מצביעים על כך שגוגל גלאס נמצא בסוף דרכו, אלא להיפך. הפיתוח של המוצר לא מונח על אש קטנה אלא דווקא מוגבר ואף זוכה לחותמת של אמון מההנהלה, בדמות ההחלטה להקים חטיבה נפרדת ועצמאית שתתמקד בפיתוח הדורות הבאים של המשקפיים החכמים. ככה לא נראה מוצר שנכשל, אלא כזה שלחברה עניין ואמון בפוטנציאל שלו. תוכנית אקספלורר אולי הסתיימה, אבל גוגל גלאס עוד לא אמרו את המילה האחרונה. ואז זה תלוי בגוגל, הקאמבק שלהם יכול להיות יותר קרוב ממה שאנחנו רוצים להאמין.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-2 בעיית האנרגיה והסיבה שאתה לא קרוב
בעיית האנרגיה, שצריך לרתום אנרגיה כדי להפעיל את הציוד האלקטרוני היום , מהווה חסם כניסה חד משמעי. כשצריך להחליף בטריה פעם ביום כדי להפעיל את הציוד ה"ביו-מכני" זאת תחזוקה רצינית. בעיית פליטת החום מציוד חשמלי, היא בעיה לא מבוטלת, שתרחיק מכל אדם את הנכונות להכניס לתוך העין, ציוד חשמלי. כוויה בעינים, יכולה להרוס את העינים, ואין הרבה שיסכימו במצב הנוכחי להכניס ציוד שיהרוס להם את העינים. כשתמצא מוליך על, בטמפרטורת הגוף , לא לא החדר, ותמצא מקור אנרגיה להפעיל ציוד חשמלי, למשך חודש, יש על מה לדבר. עד אז, בני אדם לא יתמצו את החיים שלהם, להיות כבולים לשקע, כמו כלבים, או ישרפו את העינים שלהם.
אחד שמבין  |  19.01.15
2.
מי שלא רוצה גוגל גלאס על האף יקבל אותם בתוך הרשתית בהשתלה.
הטכנולוגיה הזו היא הכרחית על מנת להתקדם. אין דרך להתחמק ממנה. הפוביה שיש לנו כרגע תעלם מהר מאוד. גוגל גלאס היא אבי אבות הביו מכניקה. שלב אבולוציוני הכרחי. הכנסת הסמארטפון לגוף האדם היא צעד בלתי נמנע. והגוגל גלאס היא חלק קריטי וחשוב במהלך הזה. התחלה נקבל עדשות מגע או הקרנה על הרשתית על ידי רכיב זעיר כמו נזם או פירסינג מעל לגבה שיקרין את התמונה ולאחר מכן אינטרגציה מלאה. כמובן שהאודיו יושתל ישירות באוזן וההוראות בסוף שלב א' יגיעו מגלי מוח. זה לא עתידני וזה לא מד"ב, זה פה וזה עכשיו. תחשבו איזה יתרון יש לאדם שהולך ברחוב ומזהה כל מי שהולך לצידו ויודע כל דבר בזמן אמת. תארו לכם שמלאך קטן מדריך אתכם להימנע מדרך מסויימת ולהשיג את מטרותיכם בצורה הקלה והישירה ביותר. ידע זה כוח ומשקפי גוגל זה המוןןןןן ידע ובזמן אמת ומשתנה. בהתחלה יתנגדו לזה בני האדם הפשוטים וכאשר המתוחכמים יותר ישיגו יתרונות ברורים על האחרים, כולם יישרו קו. כל התהליך הזה ילווה באינטגרציה של ביו מכניקה בעשורים הבאים. הזקנים של היום שמתקשים להיפרד מספרים, יהיו המקבילה של אלה שיפחדו לעשות את הצעד קדימה. אבל בזכות הרפואה, כולם יעזו לעשות את הצעדים הללו. בעוד עשוריים, לא יהלך לו אדם אחד על פני הכדור מעל לגיל 15 בלי חלק מיכני כלשהו. לבלב, לב או סתם סמאטרפון מבוזר.
ITS NO BIG DEAL  |  18.01.15