אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברק לבנות הנכונות

ברק לבנות הנכונות

עם 10 מיליון דולר בקופה ומקום ברשימות הצעירים המבטיחים, אמילי ווייס בת ה־29 השיקה את Glossier - מותג טיפוח עבור דור האינסטגרם, שמנסח מחדש את חוקי היוקרה

19.01.2015, 09:14 | תמרה וולמן

כמה רצינית יכולה להיות חברה שהמנכ"לית שלה מצביעה על הסרט "קלולס" כתחנה משמעותית בחייה? נראה שמאוד. בראיון ל"ניו יורק טיימס" ציינה אמילי ווייס (29), שעומדת מאחורי בלוג הביוטי המוביל וככל הנראה המשפיע בעולם Into The Gloss, את סרט הנעורים בראש רשימת ההשפעות התרבותיות שלה, אבל קלולסית היא ממש לא.

בתחילת החודש, ארבע שנים לאחר שהקימה את הבלוג המצליח וכחודשיים לאחר שהשיקה את Glossier, מותג למוצרי טיפוח העור, זכתה ווייס בכרטיס כניסה לרשימה השנתית היוקרתית של המגזין "פורבס" - 30 הצעירים המבטיחים מתחת לגיל 30. "אלו שגדלו בעידן הטכנולוגי רואים דברים באופן שונה", כתבו ב"פורבס" עם פרסום הרשימה, "השאיפות שלהם הרבה יותר גדולות ומותאמות באופן מושלם לעולם הדיגיטלי הדינמי, היזמי וחסר הסבלנות שבו הם גדלו". ווייס היא אכן ייצוג מושלם של אמירה זו.

Glossier, שהצליח לגייס כבר יותר מ־10 מיליון דולר, הוא מותג של תרבות הפופ - ההכרזה עליו נעשתה באינסטגרם ובטוויטר, את הפרזנטוריות בחרה ווייס לפי האינסטגרם שלהן, ואפילו את הגוון הוורוד המסוים שמופיע על האריזות בחרו העוקבות. ווייס היא נציגה למופת של בני דורה, וממש כמו המותג שבראשו היא עומדת, היא מציגה גישה רעננה של "נו בולשיט". כשנשאלה למשל מהו הדבר החשוב ביותר שלמדה בארבע השנים האחרונות, טענה ש"לחות היא ה־כ־ל".

אמילי ווייס. "ביוטי הוא תחום אמוציונלי, הוא לא אוכל לחתולים" אמילי ווייס. "ביוטי הוא תחום אמוציונלי, הוא לא אוכל לחתולים" אמילי ווייס. "ביוטי הוא תחום אמוציונלי, הוא לא אוכל לחתולים"

ווייס נולדה בקונטיקט, למדה אמנות באוניברסיטת ניו יורק ולאחר מכן עבדה כאסיסטנטית אופנה במגזינים של תאגיד קונדה נסט, בהם גם "ווג". ב־2010, במקביל לעבודתה כאסיסטנטית, הקימה מסלון ביתה שבניו יורק את בלוג הביוטי Into The Gloss לאחר שהבינה, לדבריה, כי בתחום אין בלוגים אינטליגנטיים ועדיין כיפיים. בבלוג היא יצרה קהילה של נשים שסוקרות מוצרי טיפוח וממליצות עליהם, כשגולת הכותרת היא תגית "The Top Shelf".

תחת התגית הזאת מוצגים ראיונות עם סלבריטאיות ונשים משפיעות כגון לינדזי לוהן, ג'יג'י חדיד, ג'נה ליונס וקרלי קלוס, שחושפות את סודות הטיפוח והטיפים שלהן.

"Into The Gloss אף פעם לא עסק רק בביוטי או במוצרים, אלא באנשים", אמרה ווייס בראיון ל"פוקס ניוז", ואכן, האתר קנה לו שם ככזה שמצליח לעסוק בטיפוח ועדיין ליצור שיח חכם, מעניין, ובעיקר נגיש לכולם.

מוצרי Glossier. "הלקוחה יודעת מי אנחנו והיא זוכה לחוויה אינטימית" מוצרי Glossier. "הלקוחה יודעת מי אנחנו והיא זוכה לחוויה אינטימית" מוצרי Glossier. "הלקוחה יודעת מי אנחנו והיא זוכה לחוויה אינטימית"

 

לנקום התאהבו

באתר המגזין "Wired" היטיבו לנסח זאת כשכתבו כי מבחינת הקוראות, Into The Gloss הוא החברה שהיא תמיד "בעניינים", בניגוד לדודה העשירה כמו המגזין "ווג", או האחות מלאת הכוונות הטובות אך הדורסנית, כמו "קוסמופוליטן".

הבלוג, לטענת ווייס, היה רווחי מיומו הראשון. בעקבות עצה של חבר מ"ווג", עוד לפני שעלה הבלוג לאוויר פנתה ווייס לקרי דיאמונד, בכירה בחברת לנקום, והציעה לה לפרסם בו. דיאמונד סיפרה ל"בלומברג ביזנסוויק" כי כשווייס פנתה אליה היא הבהירה לה שלא כך עובדים דברים בתעשייה, אבל הסכימה להקדיש לה חמש דקות מזמנה. "כשהיא פתחה את הלפטופ שלה זה היה כאילו מלאכים, חד־קרנים וקרני אור נשפכו ממנו", סיפרה דיאמונד, "הרגשתי כאילו היא הראתה לי את הדבר שלו תעשיית הביוטי המתינה".

חברת לנקום, כמובן, החלה לפרסם בבלוג, ואחריה הגיעו כל השאר. הבלוג, ואיתו גם ווייס, החלו לנסוק. אחרי שבע שנים היא עזבה את העבודה בקונדה נסט והחלה להקדיש את כל זמנה לבלוג, שזוכה כיום לכ־10 מיליון צפיות בחודש ומעסיק 25 עובדים.

מוצר של Glossier מוצר של Glossier מוצר של Glossier

 

קהל נאמן

אחרי כמה שנים של למידה מהמרואיינות והעוקבות של הבלוג ווייס הרגישה כי בשוק הטיפוח חסרים מוצרים איכותיים ויוקרתיים ללא תדמית של מוצר נשגב שאין להשיגו. וכך, באוקטובר האחרון היא השיקה את Glossier - מותג מוצרי טיפוח שנולד עבור דור האינסטגרם: שיקי, קולי, מינימליסטי ונגיש.

Glossier כולל כיום ארבעה מוצרים בלבד, שנמכרים אונליין (glossier.com) כיחידים או כסט שעלותו 80 דולר, ומגיעים עם סטיקרים של אימוג'ים.

להשיק חברת טיפוח חדשה זה צעד אמיץ, בעיקר בהתחשב באופי התעשייה שאליה צללה ווייס - כזו שמגלגלת מיליוני דולרים ונשלטת בידי ענקיות כמו לוריאל ואסתי לאודר. ווייס הסבירה ל"בלומברג ביזנסוויק" כי למרות כל המוצרים הנפלאים האינסופיים שיש בעולם, עדיין אין אחד שאותו היא אוהבת עד כדי כך שתרצה, למשל, ללבוש גם סווטשירט הנושא את שמו. "ביוטי הוא תחום אמוציונלי", אמרה ווייס, "הוא לא, נגיד, אוכל לחתולים".

האמוציות האלה הן העניין מבחינתה. אף שהמוצרים פותחו לדבריה במהלך תשעה חודשים תמימים, ווייס כמעט לא מדברת עליהם או על איכותם. היא כן מדברת על וייב מסוים שהם משדרים ועל התקשורת הישירה עם הלקוחות שלה. "הלקוחה יודעת מי אנחנו, והיא זוכה לחוויה אינטימית. מבחינתי זו תמצית היוקרה", היא אומרת.

תגיות