אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוף לסאגת הפינוי־בינוי ביהוד: נדחו דרישות לזכויות בקרקע וא.דורי תוכל להתחיל לבנות

סוף לסאגת הפינוי־בינוי ביהוד: נדחו דרישות לזכויות בקרקע וא.דורי תוכל להתחיל לבנות

ל"כלכליסט" נודע כי בתום 8 שנות עיכוב, צפויות להיהרס 42 דירות ולהיבנות 200 יחידות דיור. זאת לאחר שנקבע כי הרווח הצפוי לחברה לא יעבור את ה-25%

22.01.2015, 09:10 | יעל דראל
בתום שמונה שנות עיכוב הסתיימה המחלוקת סביב פרויקט פינוי־בינוי ביהוד, שבמסגרתו צפויות להיהרס 42 יחידות דיור ישנות ולהיבנות כ־200 יחידות דיור חדשות — כך נודע ל"כלכליסט". סיום הפרשה התאפשר לאחר שהתקבלה חוות דעתה של השמאית רלי טרייסטמן, שמונתה לבחון את כדאיות הפרויקט מטעם השמאי הממשלתי. במסגרתה נקבע כי הרווח הצפוי לחברת א.דורי בפרויקט לא יעבור את ה־25%, ולכן אין לרשות מקרקעי ישראל זכויות ברווחיו העתידיים.

הפרויקט זכה להסכמת הדיירים כבר ב־2006, ועד כה התעכב בעיקר בשל דרישת רשות מקרקעי ישראל לזכויות בקרקע וסירובה לספק את היתר הבנייה הנדרש. המחלוקת הארוכה הובילה ב־2011 להגשת תביעה מצד הדיירים בבית המשפט המחוזי מרכז, באמצעות עורכי הדין מירה בורנשטיין ואבי בבג'נוב ממשרד עו"ד הרטבי בורנשטיין בסון. החלטה זו מסיימת את הליך הגישור שהחל ב־2013 בין הרשות המקומית, החברה המבצעת א.דורי ורשות מקרקעי ישראל, שבמסגרתו הוחלט על בחינת כדאיותו הכלכלית של הפרויקט.

בנייני מגורים המיועדים לפינוי בינוי ביהוד (ארכיון), צילום: עמית שעל בנייני מגורים המיועדים לפינוי בינוי ביהוד (ארכיון) | צילום: עמית שעל בנייני מגורים המיועדים לפינוי בינוי ביהוד (ארכיון), צילום: עמית שעל

עו"ד מירה בורנשטיין הביעה סיפוק מההחלטה וציינה כי "השמאות נתנה גושפנקה לעובדה שהרווחיות בפרויקטים של פינוי־בינוי חייבת להיות שונה לעומת פרויקטים רגילים, לאור העובדה שמדובר בפרויקטים שהוצאתם לפועל כרוכה באי־ודאות רבה ובמשאבים חריגים".

תגיות