אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סופית: הכנסת אישרה את העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל צילום: אוראל כהן

סופית: הכנסת אישרה את העלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל

כיום שכר המינימום עומד על 4,300 שקל. עפ"י החוק, ב-1 באפריל השנה יעלה השכר ל-4,650, באוגוסט 2016 יעלה ל-4,825 שקל וב-1.1.2017 יעלה ל-5,000 שקל ברוטו; ניסנקורן: "עשינו צעד חשוב במסע לצמצום פערים בחברה הישראלי"

21.01.2015, 18:52 | מיקי פלד

מליאת הכנסת אישרה את העלאת שכר המינימום. קודם לכן ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה את הצעת החוק להעלאת שכר המינימום ב-3 פעימות ל-5,000 שקל ברוטו בחודש למשרה מלאה. אישור ההצעה לקריאה שנייה ושלישית בוועדה איפשר להגיש אותה במהירות למיליאת הכנסת לאישור סופי.  

קראו עוד בכלכליסט

ביום ראשון השבוע הממשלה אישרה את ההצעה להעלאת שכר המינימום מ-4,300 ל-5,000 שקל למגזר הציבורי. בשל תקופת הבחירות, ההצעה עלתה לאישור הממשלה רק לאחר שהתקבלה בהסכמת כל סיעות הכנסת ושרי הממשלה, וכן לאחר שעובדה ואושרה בין משרד האוצר לראש ההסתדרות.

עפ"י החוק, ב-1 באפריל השנה יעלה השכר ל-4,650, באוגוסט 2016 יעלה ל-4,825 שקל וב-1.1.2017 יעלה ל-5,000 שקל.

עובדת במשרד ממשלתי (ארכיון), צילום: אביגיל עוזי עובדת במשרד ממשלתי (ארכיון) | צילום: אביגיל עוזי עובדת במשרד ממשלתי (ארכיון), צילום: אביגיל עוזי

סביב סוגית העלאת שכר המינימום היתה בתחילה מחלוקת משפטית, לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין מנע מהשר בנט להוציא צו הרחבה בנושא שכן לדבריו הדבר לא נכון בשל תקופת הבחירות. עם זאת, לאחר מכן הושגה הסכמה גורפת בכנסת מצד כל סיעות הבית, הן חברות הממשלה והן אלו שלא - ניתן היה להתקדם וזאת על פי אותו המתווה שכבר החלו לקדם עוד בטרם הוחלט על הקדמת הבחירות.

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר בתגובה לחקיקת החוק: "הערב אפשר לברך על המוגמר. עשינו צעד חשוב במסע לצמצום פערים בחברה הישראלי. יש עוד עוולות רבות שצריך לתקן וההסתדרות תמשיך לעמוד בחזית המאבק החברתי ולפעול לתיקונן".

ח"כ יצחק הרצוג יו"ר המחנה הציוני אמר הערב כי "מגיע לאזרחי ישראל להשתכר ולחיות בכבוד, אני שמח שנתניהו התעשת והחליט לשתף פעולה לפחות פעם אחת לקראת סוף כהונתו ולא לשוב ולהעניש את אזרחי ישראל מטעמי שרידות פוליטית".

ראש הממשלה נתניהו אמר: "זו הפעם השנייה שהליכוד בהנהגתי דואג להעלאת שכר המינימום. הפעם הקודמת היתה בשנת 2011. אז העלינו את שכר מינימום מ-3,850 שקל ל-4,300 שקל.

"מבחינתי העלאת שכר המינימום הוא מהלך מתבקש, חשוב וצודק מאין כמוהו, שיחזק מאות אלפי עובדים ובני משפחותיהם. אני מברך את כל סיעות הבית שנרתמו לתמוך במהלך לטובת רבים וטובים מאזרחי ישראל".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ואת מי לא לקחו בחשבון? את הסיעודיים והנכים.
העובדים הזרים במטפלים בנכים ובסיעודיים משתכרים בהצמדה לשכר המינימום. מטופל סיעודי מקבל מביטוח לאומי בערך 2000 ₪ (אם הוא מוכר במקסימום השעות), המשכורת למטפל היא לפי שכר המינימום = 4300 בניכוי כלכלה, בתוספת 100 ₪ לשבוע נסיעות לחופשה, בתוספת דמי הבראה, ביטוח בריאות למטפל, המטפל מקבל 21 ימי חופשה בהם המטופל צריך למצוא מחליף או לשלם למטפ תוספת אם יישאר בימי חופשתו. יוצא שהמטפל מקבל (אם נשאר בחלק מימי החופשה) כ -5,000 ₪ נקי לחודש, תוסיפו כלכלה,ביטוח,דמי הבראה, תשלומי אגרות לויזה לעובד/ת, אגרת היתר להעסקת עובד זר, דמי נסיעות כל שבוע (שהעובד/ת מקבל/ת גם אם נשארה לעבוד), סה"כ הוצאה חודשית מעל 6,000 ₪. כעת יוסיפו 700 ₪ למשכורתם והמטופלים לא יקבלו התוספת מביטוח לאומי, האמינו לי שרבים מהמטופלים לא מסוגלים לעמוד בהוצאה ואם הם מצליחים הפ חוסכים בתרופות ובאוכל. מכיר זאת מקרוב. יופי בנט- לקחת קרדיט על העלאת שכר המינימום שלא מגיע לך והסרת מאחריותך את הנכים והסיעודיים שיתמוטטו. מדינה אוכלת יושביה וחברי כנסת חסרי אחריות. נכון היה להעלות את שכר המינימום אבל איך מפקירים את החלשים, הכי חלשים. חברי הכנסת לא שמעו את המשפט "אל תפקירני לעת זיקנה" או ששמעו אבל לא ממש איכפת להם.
ישראלי  |  21.01.15