אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיריית ת"א לעליון: למנוע תוספת בנייה של 2.5 קומות לבניין באבן גבירול

פרסום ראשון

עיריית ת"א לעליון: למנוע תוספת בנייה של 2.5 קומות לבניין באבן גבירול

העירייה ערערה על החלטת המחוזי לאשר לחברת 'התחדשות אורבנית ייזום ונדל"ן', לקדם תוכנית תמ"א 38 ברחוב אבן גבירול 99

22.01.2015, 08:40 | יעל דראל

הקרב על צביונו של רחוב אבן גבירול בתל אביב מסרב לגווע: פרויקט לחיזוק מבנים (תמ"א 38) ברחוב אבן גבירול 99, שהעירייה מסרבת לאשר לו תוספת של 2.5 קומות, הגיע בימים האחרונים לבית המשפט העליון, לאחר שהעירייה החליטה להיאבק על עצירתו.

הרקע לצעד החריג מגיע לאחר כשנה וחצי שבמהלכן מבקשים היזמים, חברת 'התחדשות אורבנית ייזום ונדל"ן', לקדם פרויקט חיזוק מבנים בבניין. אולם הוועדה המקומית טוענת כי תוספת של 2.5 קומות מנוגדת למסמך המדיניות שאותו אישרה לאחרונה לרחוב אבן גבירול ולתוכנית המקודמת במקביל עבור ציר זה.

מסמך המדיניות קובע כי אבן גבירול הוא עורק מרכזי בעיר, וכי גובה הבנייה בו נע בממוצע בין 3 ל־5 קומות. על פי מסמך המדיניות, יש להגביל את גובה הבנייה ברחוב ל־7 עד 9 קומות כדי לא להעמיס על תשתיותיו. זאת לצד העדפה ברורה של הריסה ובנייה מחדש של מבנים ישנים על פני חיזוקם בפרויקטי תמ"א. על רקע המדיניות, הוחלט בוועדה המקומית לאשר ליזמים תוספת של 1.5 קומות בלבד - החלטה שעליה ערערו בפני ועדת הערר המחוזית, בטענה כי היא פוגעת בכדאיות הכלכלית של הפרויקט.

רחוב אבן גבירול בת"א, צילום: עמית שעל רחוב אבן גבירול בת"א | צילום: עמית שעל רחוב אבן גבירול בת"א, צילום: עמית שעל

לאחר שוועדת הערר המחוזית אישרה את בקשת היזמים, החליטה עיריית תל אביב לערער על ההחלטה בפני בית המשפט המחוזי, אולם גם ערכאה זו פסקה לפני חודש לטובת היזמים, וקבעה כי התמריצים שניתנים במסגרת תוכנית המתאר הארצית (תמ"א 38) גוברים על מסמך המדיניות. השופט מאיר יפרח, שחייב את העירייה בהוצאות בהיקף של 60 אלף שקל, קבע עוד כי במסגרת תוספת הקומות שמבקשים היזמים יגיע גובה הבניין לכ־7 קומות (6 וחצי), ומכאן שהבקשה אינה סותרת את מגבלות הגובה במסמך המדיניות.

למרות זאת העירייה החליטה שלא לוותר, ובימים האחרונים ערערה על החלטת המחוזי לבית המשפט העליון. עו"ד עפר טויסטר המייצג את היזמים אמר כי "הערעור הוא המשך מדיניותה של הוועדה המקומית לנסות ולמנוע התחדשות משמעותית במסגרת תמ"א 38 בתחומי העיר ההיסטורית".

העירייה בתגובה: "לפי כל המודלים הכלכליים חיזוק מבנים כפי שמאשרת העירייה הוא כדאי ביותר, ולראייה הגיעו מאות בקשות לתמ״א 38 ב"א, הרבה מעבר לכל עיר אחרת. בת"א, נוסף לחיזוק, מקבלים הדיירים לעיתים גם מעלית, קומות נוספות, עוד חדר וכולי. התופעה של לבקש עוד היא תופעה מוכרת של מי שניתנת לו ההזדמנות, ויש המגלים חמדנות יתר".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אם עיריית תל אביב צריכה חיזוק לטענותיה
שתבוא לראות מה קורה כשמאשרים באופן מופקר וחסר אחריות קידום התחדשות עירונית באמצעות זכויות בניה. זו פשיטת רגל עקרונית תכנונית ומוסרית  כל הכבוד לעיריית תל אביב.. עובדה שכל אלה שמחללים פה נגד החלטות העיריה רצים לגור בתל אביב ולא בעיר השכנה המגעילה ובקרוב גם תתמלא בחסרי בית כי אחרים לא ירצו לגור בה.
שכן מרמת גן  |  24.01.15
לכל התגובות