אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פקידי הממשלה הבכירים חוששים שלא יקבלו פיצוי בתקופת הצינון צילום: עומר מסינגר

פרסום ראשון

פקידי הממשלה הבכירים חוששים שלא יקבלו פיצוי בתקופת הצינון

לוחצים להאריך את ההסדר הקיים שמעניק לבכירים משכורת חלקית בשנה שלאחר סיום תפקידם שמהווה תקופת צינון

21.01.2015, 20:07 | עמרי מילמן

פקידי ממשלה בכירים ובהם הממונה על השכר, שאחראי על הנושא, לוחצים להאריך את הפיילוט להסדרת תנאי הפיצוי שהם מקבלים במסגרת תקופת הצינון שלאחר סיום תפקידם בשירות הציבורי. 

קראו עוד בכלכליסט

יש לציין כי הממונה על השכר שאחראי על הנושא, יחד עם נציב שירות המדינה לא קובע את תקופת הצינון והפיצוי בגינה עבורו.

הארכת הפיילוט, שיסתיים באפריל הקרוב, צפויה לעלות לשולחן הממשלה באחת מישיבותיה הקרובות. הבכירים חוששים כי אם לא תאושר הארכת הפיילוט לפני הבחירות הם לא יוכלו לקבל פיצוי במשך תקופת הצינון בת השנה המוטלת עליהם. פקידים בכירים ובעיקר מנכ"לי משרדים הם לרוב משרות אמון, ולכן סביר שעם התחלפות השרים לאחר בחירות יפרשו גם רבים מבין המנכ"לים המכהנים.

לפי ההסדר הקיים שאושר בממשלה בסוף 2013, פקידים בכירים הנדרשים לתקופת צינון בת שנה מקבלים שכר הזהה לשכרם בשירות הציבורי במשך שלושת חודשי ההסתגלות הראשונים. בנוסף, הם מקבלים שכר חודשי בגובה 70% משכרם הרגיל במשך שמונה חודשים נוספים. ההסדר תקף למנכ"לי משרדים שפרשו לאחר שנתיים ויותר ופקידי דרג ביניים שמילאו יותר מארבע שנים בתפקיד.

 

השופט בדימוס אורי גורן, צילום: עמית שעל השופט בדימוס אורי גורן | צילום: עמית שעל השופט בדימוס אורי גורן, צילום: עמית שעל

מתווה הפיצוי גובש בידי ועדה בראשות השופט בדימוס אורי גורן בהתאם להמלצת ועדת טרכטנברג, שביקשה לתגמל עובדים בכירים בשירות הציבורי על תקופת הצינון הנדרשת מהם. ההמלצות ניסו לצמצם את הפגיעה בחופש העיסוק של הבכירים ולהגדיל את האטרקטיביות של השירות הציבורי. גם במתווה זה, השכר המשולם בתקופת הצינון נמוך משמעותית מזה שמקבלים מקביליהם במגזר הפרטי.

המתווה אושר כפיילוט שצפוי להסתיים באפריל הקרוב, ואז אמורות להיבחן השלכותיו והממשלה תקבע אם לאמצו באופן קבוע. אלא שלאור מיעוט פרישות בכירים בתקופת הפיילוט שיאפשרו לבחון את יעילותו ולגבש לו קריטריונים ברורים, ולאור פיזור הממשלה הקרב, מבקשים הפקידים להאריכו ללא שינויים בשלב זה. גורמים בממשלה מציינים כי קיימים חילוקי דעות לגבי תנאי הפרישה שקבע מתווה גורן, אך בשלב זה לא מתוכנן לקום ועדה חדשה שתדון בנושא.

תגיות