אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההשבעה של ראש ממשלת יוון ציפרס: בלי עניבה - ובלי ארכיבישוף צילום: איי אף פי

ההשבעה של ראש ממשלת יוון ציפרס: בלי עניבה - ובלי ארכיבישוף

הסיבה: ציפריס אתאיסט - והעדיף שבועה אזרחית; מוקדם יותר היום חתמה מפלגת סיריזה שזכתה בבחירות, על הסכם עם מפלגת הימין, היוונים העצמאים

26.01.2015, 16:55 | שירות כלכליסט

ראש ממשלת יוון הנבחר, אלכסיס ציפרס, הושבע אחר הצהרים לתפקיד, בארמון הנשיאות. עם זאת בשל היותו אתאיסט מוצהר הוא לא הושבע על ידי הארכיבישוף של הכנסייה האורתודוקסית, כמוקבל, אלא הסתפק בשבועה אזרחית.

ציפרס (40) הוא ראש הממשלה הצעיר ביותר בהיסטוריה של יוון, ובניגוד למסורת גם הגיע לטקס ללא עניבה. הוא הודיע כבר כי אינו מתכוון לענוב עניבה עד שלא יושג הסכם להפחתת החוב של יוון.

קראו עוד בכלכליסט

ציפרס זכה במנדט להקמת הממשלה מצידו של הנשיא קרולוס פפוליאס, לאחר שחתם על הסכם קואליציוני עם מפלגת הימין, היוונים העצמאים, שהבטיח לו רוב בפרלמנט. "אני רוצה לקוות ולהאמין שהרוב המוחלט שהשגנו של 162 מושבים אף יגדל במהלך הצבעת האמון בממשלה", אמר בפגישה מוקדמת עם הנשיא. "עלינו לזרז את ההליכים מכיוון שממתין לנו עוד מאבק לא קל".

ציפרס צריך כעת לזכות בהצבעת אמון בפרלמנט, שתוכיח כי אכן השיג את הרוב הנדרש. במהלך הטקס הבטיח ציפרס כי יעשה כל שביכולתו כדי "להגן על האינטרסים של העם היווני".

אלכסיס ציפרס. יכריז על הרכב הממשלה בראשותו, צילום: איי אף פי אלכסיס ציפרס. יכריז על הרכב הממשלה בראשותו | צילום: איי אף פי אלכסיס ציפרס. יכריז על הרכב הממשלה בראשותו, צילום: איי אף פי

לאחר סיום טקס ההשבעה, המשיך ציפרס לאחוזת מקסימוס, המעון הרשמי של ראש הממשלה, שם הוא מתכוון להתכונן להצבעה בפרלמנט. לפי ההערכות, לתפקיד שר האוצר ימונה יאנוס ורופאקיס, חבר פרלמנט מטעם סיריזה, המפלגה שבראשה עומד ציפרס. בראיון שהעניק מוקדם יותר היום, התעקש ורופאקיס כי יוון תישאר בגוש היורו. "אנחנו בגוש היורו לא יכולים לשחק עם דיבורים סתמיים על יציאה של יוון מגוש היורו. אם זה יקרה, ישתחררו כוחות הרסניים".

הממשלה החדשה תהנה מרוב של 162 מושבים מתוך 300 המושבים בפרלמנט: 149 חברי פרלמנט מטעם סיריזה ועוד 13 של היוונים העצמאיים. שתי המפלגות אמנם מסכימות על נושא סיום תוכנית החילוץ של יוון, אך חלוקת בנושאים רבים אחרים, בראשם הקו הנוקשה שמחזיקה מפלגת היוונים העצמאיים נגד ההגירה. "החל מהיום סיריזה תצטרך לעמוד בפני מבחן המציאות. המפלגה מחויבת לנהל את הכלכלה, לעמוד בהבטחות שלה בעוד לאוצר אוזל הכסף, אך גם תצטרך להתמודד עם השותפים והנושים שלהו, שהבהירו את עמדתם שיוון חייבת לעמוד בהתחייבויות שלה", הגיב ניקוס קונסטנדאראס, מהעיתון היומי היווני קתימנריני (Kathimerini).

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מה הלאה ביוון ?
מעבר לבעיה המרכזית של ניהול החובות וההסמים עם גוש היורו +השינויים המבניים הנדרשים ביוון בכול הנושאים למעשה יש הבעיות חוץ שאף אחד מהפרשנים לא מתייחס משום מה והם : 1-מה היחס לנאטו ? 2-מה יהיה היחס ישראל ספציפית אחרי שהיחסים התחממו בשנים האחרונות במקביל להתקררותם עם טורקיה .הכוונה בנושאי בטחון הדדי כולל מודיעין,הנושא הפלסטינאי וההכרה או אי הכרת המדינה הפלסטינאית ,היחס של הממשלה החדשה למוצרי התנחלויות וכו ג-מה צופים המומחים בנושא יחסי טורקיה -יוון היתי רוצנ לראות התייחסות מתאימה לשאלות המסקרנות אלו
שמעון כ , תל אביב  |  26.01.15