אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שפיר הנדסה מתקשה למצוא יו"ר לחברה צילום: רודי אלמוג

שפיר הנדסה מתקשה למצוא יו"ר לחברה

חודש וחצי לאחר ההנפקה: המועמד המועדף על בעלי השליטה אינו שש לקבל את התפקיד. החברה תמנה שלושה דירקטורים חדשים

27.01.2015, 08:21 | אורן פרוינד

חודש וחצי לאחר ההנפקה הראשונית (IPO) בתל אביב לפי שווי של 1.69 מיליארד שקל, חברת הבנייה שפיר הנדסהטרם מצאה יו"ר קבוע לחברה.

קראו עוד בכלכליסט

מיד אחרי ההנפקה הציעו בעלי השליטה, האחים שפירא (הראל ישראל גיל וחן), את התפקיד לאלון כהן, היועץ הכלכלי שליווה אותם בהליך ההנפקה. אלא שמאז הוא מתעכב בהחזרת תשובה, ול"כלכליסט" נודע כי הוא אינו שש לקבל על עצמו את התפקיד. אלון כהן, בעל חברה פרטית לייעוץ עסקי, שימש בעבר כמפרק הזמני של חברת קיקה, המיזם הכושל של אשטרום, ושל מפעל תעשיות הפלסטיק פולישק, שבבעלות הקיבוצים ניר יצחק וסופה.

דמות שתמשוך את האש

על פי החוק, חברה מחויבת למנות יו"ר קבוע שלושה חודשים לאחר הפיכתה לציבורית, ומכאן שלשפיר הנדסה נותר כחודש וחצי למצוא מועמד מתאים. כיום הראל שפירא, מנכ"ל החברה, מכהן כיו"ר הזמני של החברה. האחים שפירא הציעו הבוקר (ג') לבעלי המניות של שפיר לאשר את מינויו של הראל כיו"ר קבוע לתקופה של עד שלוש שנים. ככל הנראה, במטרה שיוכלו להמשיך ולחפש יו"ר חיצוני מבלי מגבלת זמן של 3 חודשים.

 

האחים שפירא, הידועים כמי שנמנעים מחשיפה לתקשורת, היו חלוקים ביניהם בנוגע לאלון כהן. חלקם העדיפו לפנות לדמות מוכרת יותר בציבור הישראלי, שתמשוך אליה את תשומת הלב הציבורית ותשאיר אותם מאחורי הקלעים, ואילו אחרים רצו דמות לא מוכרת, שתרחיק מהם את מצלמות התקשורת. בסופו של דבר הסכימו ארבעתם על אלון כהן, שאינו מוכר לציבור.

הנתיב המהיר. פרויקט של שפיר הנדסה הנתיב המהיר. פרויקט של שפיר הנדסה הנתיב המהיר. פרויקט של שפיר הנדסה

עוד נודע ל"כלכליסט" כי החברה צפויה למנות בימים הקרובים דירקטורית ושני דח"צים. ככל הנראה שני הדח"צים יהיו יעקב בן משה, לשעבר מנכ"ל חברת הנדל"ן הכושלת חבס, ומאיר בראל, לשעבר סמנכ"ל התאחדות התעשיינים.

דירקטורית נוספת שתמונה היא ככל הנראה עינת צפריר, ששימשה כמנהלת הפיתוח העסקי בבנק דיסקונט, הקימה וניהלה את אגף שוק ההון בבנק לאומי, ומכהנת כיום כדח"צית בבית ההשקעות אלטשולר שחם, שהוא בעל עניין בשפיר הנדסה עם אחזקה של 8% מהמניות.

מחלקים 40 מיליון שקל

היום צפויים האחים שפירא לקבל דיבידנד משמעותי של 40 מיליון שקל, שהינו 80% מסך הדיבידנד שתחלק החברה (50 מיליון שקל) על רווחי 2014. לפיכך כל אח במשפחת שפירא יקבל הבוקר 10 מיליון שקל. בהתאם למדיניות החברה, היקף הדיבידנד בשנים 2016-2014 לא יפחת מ־25% מהרווח השנתי, ובכל מקרה לא יחולק דיבידנד של פחות מ־50 מיליון שקל בשנה.

שפיר הנדסה הונפקה ב־9 בדצמבר לאחר שנאלצה להפחית את שווייה המבוקש לשווי אפקטיבי של 1.69 מיליארד שקל לפני הכסף, לעומת שווי מבוקש התחלתי של 2 מיליארד שקל לפני הכסף. מאז ההנפקה ועד היום ירדה המניה ב־7%, והחברה נסחרת כיום לפי שווי שוק של 1.91 מיליארד שקל. חלק מהירידות נרשמו לאחר שוועדת הריכוזיות הכריזה על שפיר הנדסה כעל גורם ריכוזי בשוק המחצבות. לפני שלושה שבועות חזרה בה הוועדה מהכרזתה.

תגיות