אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מנכ"לי חברות מתלוננים על הדולר החזק? זה כמו 'הצעקה' של מונק" צילום: בלומברג

"מנכ"לי חברות מתלוננים על הדולר החזק? זה כמו 'הצעקה' של מונק"

נשיא הבנק הפדרלי של דאלאס, ריצ'רד פישר, סבור כי התחזקות המטבע האמריקאי "אינה סוף העולם" מבחינת החברות הפועלות גם מחוץ לארה"ב, וכי היא אף מועילה לשוק העבודה

31.01.2015, 12:54 | שירות כלכליסט

עליות חדות בדולר מועילות לשוק העבודה האמריקאי - כך אמר בסוף השבוע נשיא הבנק הפדרלי של דאלאס, ריצ'רד פישר, בראיון לסוכנות רויטרס.

פישר גם הפחית בחשיבות התלונות מצד מנהלים בכירים בחברות על הפגיעה בהכנסות. "מנכ"לים של חברות עם פעילות בינלאומית אכן מתלוננים על כך. אני שומע כל אחד מהם - הטענה שהדולר החזק מקזז את ההכנסות הגבוהות ברמה המקומית", הודה, אך הוא אינו לוקח את התלונות האלה ברצינות גדולה מדי. "זה מזכיר לי את ציור הצעקה של אדוורד מונק", הוא אומר. "בהחלט לא מדובר פה בסוף העולם".

"הצעקה" של מונק "הצעקה" של מונק "הצעקה" של מונק

פישר אמנם מודה שדולר חזק יותר פוגע בייצוא, אך מדגיש כי ההשפעה על שוק העבודה היא פחותה, מכיוון שהכלכלה האמריקאית פחות נסמכת על ייצוא מאשר בעבר. "ככל שתזרימי ההכנסות וההשקעות גדלים, כך קל יותר לחברות שלנו, גדולות וקטנות, להעסיק עוד עובדים", הוא מסביר. "זה עוזר גם בצד של הצריכה. לדוגמה, נפט נסחר בדולרים, והמצב הנוכחי מסייע לנו להשיג סחורות זולות יותר".

הדולר התחזק מול סל המטבעות בעולם בשבעת החודשים האחרונים - רצף העליות הארוך ביותר מאז 1971.

הראיון עם פישר נערך יומיים לאחר שבבנק המרכזי רמזו כי הם מתכוונים לעמוד בתכניות ולהעלות את הריבית השנה. "ההצהרה מבהירה כי בשלב מסוים נתקרב, נגיע לנקודת המפנה. נקודת המפנה היא העלאת שיעורי הריבית, השאלה היא מתי", אמר. פישר, שמתכוון לפרוש מתפקידו במרץ, הביע את דעתו לא פעם כי הפד צריך לפעול מהר יותר. פישר, אולם הוא מודע לכך שמדובר בדעת מיעוט. אף על פי כן, הוא מציין כי הדעות שלו נשמעות בדיוני קביעת המדיניות. 

תגיות