אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: הפסימיות בקרב המנכ"לים בארה"ב - הגבוהה מאז המשבר ב-2008 צילום: רויטרס

סקר: הפסימיות בקרב המנכ"לים בארה"ב - הגבוהה מאז המשבר ב-2008

לפי הנתונים, שיעור החברות שהורידו את התחזיות שלהן לשנה הקרובה גבוה ב-8.6% מזה של החברות שהעלו אותן - הפער הגדול ביותר בשש השנים האחרונות; "מחירי הנפט אחראים ל-75% מהורדות התחזית"

31.01.2015, 14:52 | בלומברג

שיעור המנכ"לים בארה"ב המביעים פסימיות לגבי ההכנסות של החברות שבראשן הם עומדים, הגיע לרמה הגבוהה ביותר מאז פרץ המשבר הפיננסי העולמי ב-2008, כך עולה מסקר חדש שערכה חברת ביספוק אינווסטמנט גרופ (Bespoke Investment Group).

על פי תוצאות הסקר, שיעור החברות שהורידו בעת פרסום התוצאות הרבעוניות את התחזית לשנה הקרובה גבוה משל החברות שתיקנו את התחזיות כלפי מעלה ב-8.6%, הפער הגבוה ביותר מזה שש שנים. חברות של מוצרי צריכה וחברות תרופות הן הפסימיות ביותר מבין 10 התעשיות שהשתתפו בסקר, כש-18% מהחברות בכל אחת משתי הקבוצות הללו הורידו את התחזית.

צניחת מחירי הנפט והתחזקות הדולר משפיעות לרעה על ההכנסות של החברות. בשבוע האחרון פורסמו התוצאות הרבעוניות של חברות כמו פרוקטר אנד גמבל, קטרפילר ופייזר, וכולן כללו תחזיות מאכזבות לרבעונים הבאים. מניית קטרפילר לדוגמה, צנחה ביום שלישי בשיעור הגבוה ביותר מזה שלוש שנים, לאחר שפרסמה תחזית ל-2015 שהייתה נמוכה מההערכות האנליסטים, זאת על רקע ירידת הביקוש מצד חברות אנרגיה.

וול סטריט, צילום: אי פי איי וול סטריט | צילום: אי פי איי וול סטריט, צילום: אי פי איי

התחזיות הנמוכות יותר אמנם מקלות על החברות לעמוד בהן, אך התפיסה הקודרת הזו מערערת על השוק השורי שבחמש השנים האחרונות עזר למדד S&P 500 לשלש את השווי שלו.

"נראה שאו שהחברות נתפסו כלל לא מוכנות, או שהן החליטו פשוט לוותר השנה", נכתב בדו"ח שפרסמה ביספוק. "עם זאת, המגמה הזו מעניקה לשוק הזדמנות גדולה להפתיע לטובה".

לפי ג'ינה מרטין אדאמס, אסטרטגית בכירה בוולס פארגו, הגורם המשפיע ביותר על הרווח למניה של החברות הוא מחיר הנפט. להערכתה, מחירי האנרגיה אחראיים ל-75% מהורדות התחזיות השנה. "כשהרף נמוך, קל לעקוף אותו, ולהערכתנו הרף נמוך ביותר". 

תגיות