אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה אנשים לא קונים טאבלטים יותר? צילום: MCT

דו"ח טכנולוגי

למה אנשים לא קונים טאבלטים יותר?

ההמצאה של סטיב ג'ובס גוססת, החזון העגום של מחלקת התחבורה האמריקאית, ומי באמת שולט במל"טים שלכם - ובכלל, בכל המוצרים שקניתם לאחרונה

04.02.2015, 14:28 | יוסי גורביץ

ביוש, טאבלט

 

זה לא סוד שהאייפד, הטאבלט של אפל, מאבד מכירות בעקביות בשנים האחרונות. אבל ברבעון האחרון של 2014 נרשמה לראשונה ירידה, ולא צמיחה, בהיקף מכירות הטאבלטים.אז למה זה קורה? 

סטיב ג סטיב ג'ובס והאייפד | צילום: MCT סטיב ג

כי אף אחד לא צריך טאבלט. חברות טכנולוגיה הוציאו טאבלטים בערך מתחילת שנות האלפיים, אבל אלה תמיד היו מכשירים מוגבלים מאד, מכשירי צריכה ולא מכשירי יצירה. כשג'ובס הוציא את הגרוטאה שלו, לפני פחות מחמש שנים – כן, זה הכל – הרבה פרשנים היללו אותו על כך שהוא יצר קטגוריה של מוצר יש מאין, קטגוריה שאנשים בעצם לא צריכים עד אז.

וכאשר לא באמת צריכים משהו, בסופו של דבר גם לא קנו אותו. וזה כמובן לא הכל. אנשים מחליפים את הטאבלט בתדירות נמוכה יותר מאשר, למשל, טלפונים חכמים. אפל בונה על מחזור של שנה, אבל לרוב האנשים אין כסף לקנות מחשב חדש – וטאבלט הוא מחשב, רק השימושיות שלו גרועה יותר – כל שנה, ועל כן הם מחליפים את הטאבלטים יותר לאט ממה שאפל הייתה רוצה.  

מעבר לכך, ישנו הרוצח הגדול של הטאבלטים: הפאבלט. הטאבלט נמצא בקטגוריית אמצע לא נוחה בין מחשב נייד – כלי עבודה מובהק – ובין סמארטפון. הסמארטפונים הראשונים היו קטנים ביחס. לפני קרוב לארבע שנים, יצאה סמסונג עם הפאבלט הראשון, גלקסי נוט. הוא היה, לבחירתכם, או טלפון גדול מאד או טאבלט קטן מאד. כולם צחקו עליו, ואמרו שזה מוצר שלא הולך לשום מקום. שלוש שנים אחרי, הפאבלט אוכל את הטאבלט.

ומעבר לכך, אנשים כבר מדברים על העובדה שהתחום סובל מחוסר ביצירתיות. הטאבלטים החדשים הם עוד מאותו הדבר. אין שום דבר חדש או מלהיב. ופתאום, אתה מגלה שפאבלט עושה את אותה העבודה, עולה טיפה פחות ונכנס לך לכיס. אז מי צריך לקנות טאבלט?  

רק חסר מקס הזועם

משרד התחבורה האמריקאי פרסם לאחרונה את התחזית שלו לשלושים השנה הבאות, והיא קודרת למדי. ארה"ב נראית בו כפקק תנועה ענקי אחד, עם גשרים שלא עומדים בעומס כלי הרכב, נמלים שלא מצליחים לפרוק סחורה בזמן ונמלי תעופה שמוצפים עם עליית הים. כיף.

פקק תנועה בלוס אנג פקק תנועה בלוס אנג'לס פקק תנועה בלוס אנג

הדבר החיובי היחיד שם הוא שבזמן שהנהג האמריקאי יעמוד בפקקים, כלי הרכב שלו כנראה יהיה אוטונומי. רק רובוטים יוכלו לתפקד עם הפקק האינסופי, ומכיוון שהאזרחים יהיו פטורים מהדחף לצאת מהרכב, לקלל את כל הסובבים אותך ואולי גם לירות בהם, אלו בהחלט חדשות טובות.

 אנשים יבזבזו יותר זמן בפקקים, אבל כנראה ירצחו אחד את השני פחות, בין השאר משום שכלי הרכב ישמש כמרכז בידור.

כלי הרכב הלז, כמובן, יונחה על ידי גוגל אם לא יהיה שייך לה בפועל, וכלי הרכב ישתמשו בצורה כבדה במפות גוגל ובפרסומות גוגל. כשגוגל החלה לפני מספר שנים את הנסיונות שלה בכלי רכב אוטונומיים, היא הדגישה שהכוונה שלה היא לא למוצר שיגיע בשנים הקרובות. אבל תוך 20 שנים, היא כנראה תהיה החברה הדומיננטית ביותר בסביבה.

כלומר, אפילו יותר מעכשיו. בהתאם, הדו"ח של משרד התחבורה האמריקאי פורסם לא בוושינגטון, שם מטה המשרד, אלא דווקא במטה של גוגל בקליפורניה. מי אמר הון-שלטון ולא קיבל?

למי שייך המל"ט שלכם?

האם המל"ט שלכם שייך לכם או לחברה שמייצרת אותו? זו השאלה שמעלה ארגון זכויות הגולשים הותיק, EFF, בעקבת פרשת המל"ט שהתרסק בבית הלבן.

אחד מהמזל"טים של DJI. ברגע אחד, יכולים להפוך את הצעצוע היקר שלכם ללא שימושי אחד מהמזל"טים של DJI. ברגע אחד, יכולים להפוך את הצעצוע היקר שלכם ללא שימושי אחד מהמזל"טים של DJI. ברגע אחד, יכולים להפוך את הצעצוע היקר שלכם ללא שימושי

כזכור, עובד של הממשלה הפדרלית הטיס את המל"ט כעשרה בלוקים מן הבית הלבן, איבד עליו שליטה – יש טענה שהוא היה בגילופין – וכתוצאה מכך הוא התרסק על מדשאת הבית הלבן. בעקבות התקרית, הודיעה היצרנית של המל"ט, DJI, שהיא מעלה עדכון תוכנה לכל המל"טים שלה ומעתה אי אפשר להטיס אותם בכלל באזור הבירה וושינגטון ואזורים מוגבלים לטיסה אחרים

שימו לב מה קרה פה. באזור המטרופוליני של וושינגטון, לא רק הבירה עצמה אלא הערים שסביב לה, חיים קרוב ל-6 מיליון בני אדם. חלק מהם רכשו מל"טים של DJI בכסף טוב - החברה מייצרת בעיקר מוצרים לשירות הצרכני. כשהם רכשו את המל"ט, אף אחד לא אמר להם שהם לא יוכלו להטיס את הצעצוע היקר שלהם באזור בו הם גרים. פתאום, בדרך החלטה של חברה שעליה לא היתה להם שום יכולת להשפיע, המכשיר שלהם לא עובד יותר עבורם. הוא הפך לגרוטאה שלא מסוגלת להמריא – עד שהבעלים שלה יצא מהאזור האסור לטיסה.

אז מה בעצם רכשו בעלי המל"טים של DJI? את המכשיר? החברה יכולה להשבית אותו בכל רגע על פי שיקול דעתה. הם לכל היותר הם שכרו אותו, במחיר של רכישה. ב-EFF מציינים שהבעיה היא לגמרי לא המל"טים: היא אותה הבעיה בדיוק בסמארטפונים, ספרים דיגיטליים, ועוד. יותר ויותר, אנחנו קונים לא מוצר אלא רשיון להשתמש במוצר. מה שאנחנו קונים לא באמת שלנו, הוא ניתן לשינוי על ידי היצרן מרחוק וללא הסכמתנו.

קצרצרים

1. עוד יום, עוד חלאנות של אובר: ארגון בשם "אמהות נגד נהיגה בשכרות" (MADD) פרסם "מחקר" של אובר, שממנו עולה שבערים שבהן אובר פעילה, יש ירידה במספר תאונות הדרכים שמערבות נהגים שיכורים. מכאן הגיעו MADD למסקנה שיש קשר ישיר בין אובר ובין ירידה בנהיגה בשכרות. אלא שכפי שציין האתר המעולה Pro Publica – עיתונות למען הציבור, במימון ישיר של הציבור – אין שום קשר כזה: יש *ירידה כללית* בשנים האחרונות בארצות הברית בבמספר תאונות דרכים בשכרות, והירידה בערים שבהן אובר פעילה גדולה מעט יותר. זה הכל. חשיפה נוספת של פרו פובליקה היא שלגמרי במקרה, כמה חודשים לפני פרסום ה"מחקר", אובר העבירה תרומה גדולה ל-MADD. מישהו מופתע?  

2. בסוף השנה שעברה, התרסק מטוס קטן סמוך לדנבר. למרבה המזל, לא היו הרוגים נוספים מלבד הטייס ונוסע אחד. אבל בדיקה של רשות התעופה העלתה שהסיבה להתרסקות אווילית מהמקובל: הטייס ניסה לצלם סלפי תוך כדי טיסה, איבד שליטה על המטוס, ונכנס ישירות למועמדות לפרסי דארווין, 2015. אל תנסו את זה בבית. או בכלל.

3. אמזון משיקה שירות חדש: המרת ספרי דפוס לקינדל. מדובר בתוכנת סריקה שמשתמשת בסורק שולחני והיא תאפשר לך, אם אתה גר בארה"ב ויש לך 49 דולרים מיותרים וכמויות עודפות של זמן שמעלות חשד שאתה בעצם אסיר, לקחת ספר מהספריה האישית שלך ולהפוך אותו לעותק קינדל. ספר הקינדל החדש יכיל את כל התכונות המתקדמות של ספרי קינדל, כגון סימניה דיגיטלית, היכולת למרקר טקסטים, ועוד. אבל אם מישהו חושב שאני אעמוד כאן עם סורק שולחני ואתחיל להמיר מאות ספרים, כנראה שהוא צריך מודל עסקי אחר.

4. מוזיאון השעווה של מאדם טוסו בלונדון יעלה בקרוב תצוגה של גיבורי סדרת מלחמת הכוכבים לדורותיה, וגם יפסל שורה של תמונות מתוך הסרטים – הבית בביצה של יודה, תא הטייס של המילניום פאלקון, וסצינת הקנטינה המפורסמת. לרוע המזל, הם ככל הנראה יציגו גם דמויות מהסרטים המאוחרים/מוקדמים יותר, וכנראה שאי אפשר יהיה להמנע מג'אר ג'אר בינקס, אולי הדמות המיותרת בהיסטוריה מאז פול פוט. וכמובן, תהיה תצוגה על איך יצרו את הבובות.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
לקנות פאבלט שילוב של מחשב טאבלט וסמארטפון ולחסוך הרבה כסף בשנה
במקום לשלם יותר מאלף ש"ח בשנה עבור חיבור מחשב שולחני באינטרנט וגלישה ועוד מאות שקלים בשנה עבור שיחות סלולרי, לרכוש פאבלט מאליאקספרס מ-60 דולר עד 400 $ הכי הכי יקר שסביב 120 דולר יש רוב המכשירים חזקים, להתחבר לסלולרי 30 ש"ח בחודש ולדבר ולגלוש עם המכשיר פאבלט כמה שרוצים ואיפה שרוצים, הכל מרוכז במכשיר אחד וחסכתם מאות שקלים בשנה
pan  |  08.05.18
10.
מאוד מעניינות ההקשות הלוגיות שלך שמעורבות בשנאת אפל נטו
אייפד מוצר נהדר שסתם חור גדול בין לפטופ כבד ומסורבל לבין טלפון חכם עם מסך זעיר. זה נפלא כדי לקרוא חדשות בבוקר במקום עיתון מסורבל ובזבזני זה נפלא לקרוא פידים כשבא לך מתכונים במטבח סרטים ומשחקים בטיסות כלי מצוין לאנשי מכירות 1:1 נכון, זה לא מכשיר אידיאלי לייצור תוכן אבל הוא גם לא היה מכוון להיות כזה. כמכשיר צריכה הוא לא פחות מנפלא. הירידה במכירות? כי אין שום דבר חדש. האייפד שלי בן שנתיים ומה שיש היום בשוק לא יתן שום דבר שווה ערך לעלות ההחלפה.
מקס , מקס  |  28.02.15
9.
סורק ידני כמו magic wand מקצר את זמן הסריקה של ספר לפחות משעה
כמו מס' 5, גם אני סורק את כל החומר שדרוש לי (ודרוש הרבה - עשרות אלפי עמודים). אחרי אימון קצר, ניתן להגיע למהירות סריקה של 3 שניות לעמוד (באיכות פיענוח), ולסרוק כך ספרים שלמים תוך זמן סביר. אם סורקים 3 ספרים ליום, תוך חודשיים תהיה לכם ספריה ממוצעת. זה העתיד - הכל יהיה דיגיטלי. מצער שהספריות בארץ עדיין מאחור בנושא הזה.
כג  |  09.02.15
לכל התגובות