אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המיתון והסנקציות דוחפים את רוסיה לזרועותיו של קים ג'ונג-און צילום: איי פי

המיתון והסנקציות דוחפים את רוסיה לזרועותיו של קים ג'ונג-און

המדינות מתכוונות להכפיל את היקף המסחר ביניהן למיליארד דולר עד 2020; בין השאר, מוסקבה תאפשר לחברות מצפון קוריאה לפתוח חשבונות בבנקים רוסיים

06.02.2015, 14:09 | שירות כלכליסט
המיתון והסנקציות מצד מדינות המערב דוחפים את רוסיה לכיוונה של צפון קוריאה.

ב-CNN מדווחים כי לשכת המסחר הרוסית הקימה השבוע מועצה מיוחדת לשיתוף פעולה עם המדינה הטוטליטרית, כשהמטרה היא להרחיב עד 2020 את המסחר בין שתי המדינה ל-מיליארד דולר בשנה, כפול מהרמה הנוכחית.

כחלק מההסכם, מוסקבה תאפשר לחברות מצפון קוריאה לפתוח חשבונות בבנקים רוסיים. בתמורה, רוסיה תזכה לגישה למכרות המינרלים של צפון קוריאה. שתי המדינות הסכימו שהמסחר יתבצע באופן בלעדי רק ברובל.

קים ג קים ג'ונג-און | צילום: KCNA REPUBLIC OF KOREA OUT קים ג

בצפון קוריאה הסכימו גם לקצר את הליך הנפקת הוויזות לאנשי עסקים רוסיים, שייתכן ואף יורשו להשתמש באינטרנט ובטלפונים ניידים במהלך נסיעות עסקיות למדינה המבודדת, מותרות שהתושבים המקומיים ומבקרים אחרים אפילו לא חולמים עליהן.

במחווה נוספת של רצון טוב, רוסיה ביטלה בשנה שעברה 10 מיליארד דולר מתוך החוב של צפון קוריאה עוד מהתקופה הסובייטית, שעומד על 11 מיליארד דולר. מעבר לכך, לפי הדיווחים שליט צפון קוריאה קים ג'ונג – און שוקל לבקר ברוסיה ולהשתתף בחגיגות לציון 70 שנה לסיום מלחמת העולם השנייה.

הקשרים העסקיים של רוסיה עם המערב ספגו מכה קשה בעקבות הסנקציות שהטילו ארה"ב והאיחוד האירופי על המדינה מאז סיפוח חצי האי קרים והתמיכה במורדים הפרו רוסיים הנלחמים במזרח אוקראינה. בניסיון לפצות על המחסור בהזדמנויות במערב, התקרבה רוסיה בשנה האחרונה לאסיה, כולל חתימה על הסכם גז במיליארדי דולרים עם סין, והמסחר בין שתי המדינות אף צפוי לטפס השנה ב-10%.

תהליך החיזור עם צפון קוריאה עשוי להעניק דחיפה גם לתכנית של רוסיה להרחיב את הרכבת הטרנס-סיבירית לתוך דרום קוריאה.

כלכלת צפון קוריאה היא מבודדת ממרבית מדינות העולם בשל המשטר הטוטליטארי האכזרי וההפרות של זכויות אדם. לפי ההערכות, 200 אלף אנשים כלואים במחנות אסירים פוליטיים. 

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אתם בטוחים בדברים האלה שכתבתם על צפון קוריאה?
אלה שקרים: "כלכלת צפון קוריאה היא מבודדת ממרבית מדינות העולם בשל המשטר הטוטליטארי האכזרי וההפרות של זכויות אדם. לפי ההערכות, 200 אלף אנשים כלואים במחנות אסירים פוליטיים". בדקתם את הדברים? אתם מסתמכים על מידע שנמסר לכם ממדינות המערב ובעיקר ארה"ב. אז דעו לכם שה"משטר הטוטליטרי" הזה דואג לאזרחיו, בניגוד למדינות המערב שלוקחות מאזרחיהם כסף ומעבירות לבעלי הון! צפון קוריאה מספקת לכל תושביה (כולם!) קורת גג, מזון וביטוח רפואי מלא!!! אין חסרי בית ורעבים בצפון קוריאה (אף לא אחד!), מה שאי אפשר לומר על מדינות המערב. תפסיקו לצטט שקרים שמספרים לכם ותתחילו לבדוק בעצמכם את המידע שמוסרים לכם. גם אני הופתעתי לגלות את המידע הזה, לאחר שקראתי עליו במספר מקורות מוסמכים (כתב בעיתון חרדי שחבר שלו מחו"ל שהה בצפון קוריאה, ואמריקאי ששהה במדינה וכתב עליה ספר שלם אותו הוא סיכם בכמה מילים: כל מה שאתם יודעים על צפון קוריאה - רק הפוך!).
אני  |  09.02.15
6.
זה לא מהלך כלכלי אלא מהלך פוליטי שכתובת היעד שלו בוושינגטון
"... כשהמטרה היא להרחיב עד 2020 את המסחר בין שתי המדינה ל-מיליארד דולר בשנה, כפול מהרמה הנוכחית" איזה שוס! בתוך 5 שנים היקף הכלכלה הרוסית, כלכלה של טרילוני דולרים לשנה, תצמח בעוד חצי מליארד דולר בעקבות הגדלת הסחר עם צפון קוריאה ... זה לא רק בטל בשישים אלא בטל בכמה אלפים טובים אם לא למעלה מזה! למהלך הזה אין שום אפקט כלכלי על הכלכלה הרוסית, לא כעת וגם לא בעוד 5 שנים, ולכן לא מדובר כאן במהלך כלכלי. משמעותו של המהלך הזה היא פוליטית ומטרתו לשלוח מסר ברור לאמריקאים ולאירופאים בכל הקשור לסנקציות שהוטלו על רוסיה בעקבות סיפוח קרים ומעורבותה של רוסיה לצד הבדלנים הרוסים במלחמת האזרחים באוקראינה, סנקציות שמסבות נזק אדיר לכלכלה הרוסית. ע"י קריאת תיגר, אבל "בקטנה", על מערך הסנקציות שבנו האמריקאים ובני בריתם (יפן, דרום קוריאה) על צפון קוריאה, פוטין מאותת לאמריקאים על הצעדים שרוסיה צפויה או עלולה לנקוט, למשל בנושא האיראני, אם ארה"ב וידידותיה ימשיכו להטיל סנקציות על רוסיה מחד ולפגוע בהכנסותיה מיצוא נפט וגז מאידך.
א.א.  |  06.02.15
5.
רוסיה פונה מאירופה לעבר אסיה, לא רק צפון קוריאה. כדאי לדייק
העימות לא רק כלכלי וכאן הבעיה. משבר אוקראינה גולש למלחמת קרה. ומי שם? למשהו יותר חם. לא לשכח, מאז פוטין, רוסיה לא מפסיקה להשקיע בבניה מחדש של הצבא מגרוטאות ברית המועצות: ציוד, טכנולוגיה, חיילים מקצועים במקום גיוס. כל הזמן הזה במערב חיפשו איך להקטין תקציבי הבטחון. והתוצאה?
פול  |  06.02.15
לכל התגובות