אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחברים מהשטח: הגולשים הופכים את הקמפינג לחכם

מתחברים מהשטח: הגולשים הופכים את הקמפינג לחכם

צידנית למתקדמים, מטען טלפונים סולארי וטאבלט שעוקב אחר מזג האוויר: תחום הגאדג'טים למטיילים הפך לאחד הלהיטים החמים של קיקסטארטר ודומיו, שגם בחיק הטבע לא רוצים להתנתק לגמרי מהעולם

08.02.2015, 18:19 | הראל עילם
סוף השבוע השמשי הוציא מהבתים לא מעט מטיילים ובעיני רבים פיקניק ביער או הליכה בטבע מהווים דרך נהדרת להתנתק קצת מהבהייה התמידית במסך. ואולם, ביקור באתרי מימון המונים מלמד שהגולשים חובבי הטיולים דווקא לא נלהבים כל כך לברוח מהטכנולוגיה: בשנים האחרונות גאדג'טים המאפשרים לשמור על קשר עם העולם או פשוט להקל את חוויית הטיול המסובכת זכו למימון של מאות אלפי דולרים ולעתים אף מיליונים.

קראו עוד בכלכליסט

כל ביקור בחנות ציוד קמפינג וספורט יפגיש אתכם עם לא מעט פיתוחים חביבים, אבל אוהל שיודע להרכיב את עצמו הוא כבר חדשות ישנות. ששת המוצרים בכתבה הבאה -מצידנית סופר-משוכללת, דרך מתקנים הנעזרים ברוח ובשמש כדי לטעון את הסמארטפון ועד לתנור חשמלי המתבסס על עצים - עוררו התלהבות בקיקסטארטר וגייסו בקלות סכומים שאפשרו להם להגיע למדפים.

חלק מהפתרונות עשויים דווקא לחסוך שימוש יתר בטכנולוגיה מצד מטיילים, וניתן לברוח בעזרתם מהערים הצפופות אבל גם לדעת את תחזית מזג האוויר או להזעיק עזרה כשבאמת צריך.

1. צידנית? להיט!

מעט דברים מעיקים על חובבי הקמפינג והפיקניקים כמו הצורך להיסחב עם צידנית, אבל אם כבר לוקחים לטבע את החפץ הכבד הזה, למה לא להפוך אותו לשימושי הרבה יותר? המחשבה הפשוטה הזאת הולידה את הקמפיין הכי מצליח בהיסטוריה של קיקסטארטר, שהוביל ליצירת צידנית חכמה במיוחד.

הצידנית ששברה את קיקסטארטר הצידנית ששברה את קיקסטארטר הצידנית ששברה את קיקסטארטר

Coolest Cooler מגיעה עם פנס LED חזק, סוללה ענקית שיכולה להפעיל רמקולי בלוטות' חסינים למים ואפילו בלנדר. השילוב בין היכולות הטכנולוגיות להנדסת אנוש מצוינת (גלגלים, הפרדה מפלסית ושטח אחסון לסכו"ם) אפשר ליזמים שמאחורי המוצר לגייס מהגולשים סכום מדהים של 13 מיליון דולר. הם, אגב, ביקשו במקור רק 50 אלף.

מחיר: 190 דולר

2. כיסוי ששורד (כמעט) הכל

כבר שלוש שנים, מאז קמפיין הקיקסטארטר המוצלח שלה ב-2012, חברת Snow Lizard מצליחה להתבלט בקטגוריה הצפופה להפליא של כיסויים לטלפון. הכיסוי שהיא מציעה עמיד בפני מים, לחות, אבק, מכות, שריטות ונפילות מגובה שני מטר, מה שהופך אותו למתאים במיוחד לשטח.

כיסוי לחובבי אקשן ושלימזלים כיסוי לחובבי אקשן ושלימזלים כיסוי לחובבי אקשן ושלימזלים

בנוסף הוא כולל סוללה רזרבית ופאנל סולארי, שלדברי החברה מאפשרים לאייפון ממוצע לעבוד במשך כמעט שבוע. המוצר המקורי התאים לאייפון 4, אך מאז הושקו דגמים לאייפונים מתקדמים יותר, לדגמים החדשים של האייפד וגם לגלקסי S5.

מחיר: 120 דולר

3. לטעון את הטלפון בעזרת הרוח

קשה לחזות במדויק את מזג האוויר בקמפינג, אבל סביר להניח שתהיה רוח, קלה או עזה יותר. חברת WindPax יצרה התקן פשוט, מתקפל ונייד בשם Wisp, שמזכיר מטרייה במצבו הסגור, אולם הופך בקלות לטורבינת רוח חזקה מספיק לטעינת כמה טלפונים בו זמנית.

יש למישהו רוח לאייפון? יש למישהו רוח לאייפון? יש למישהו רוח לאייפון?

הטורבינה עשויה מחומרים עמידים למים ובנויה כך שהיא שומרת על יציבות גם ברוחות חזקות. היא כוללת סוללה חיצונית גדולה ומנורת LED חזקה, והכל שוקל פחות משני ק"ג. החברה מספקת גם גרסה גדולה יותר ויקרה של הטורבינה בשם Breeze, המתאימה למי שמעוניין לטעון מחשבים ניידים.

מחיר: מ-150 דולר

4. קלסר סולארי

לא חסרים פתרונות הטענה סולאריים, אבל הפתרון השימושי, הקל והנוח ביותר לקמפינג מגיע כנראה מחברה בשם Brown Dog. הגולשים עזרו לה לממן פיתוח לוחות סולאריים גמישים ומתקפלים, המעוצבים כמעין קלסר פלסטיק ומגיעים באריזה שמשקלה 200 גרם בלבד.

רוצים חשמל? פיתחו קלסר רוצים חשמל? פיתחו קלסר רוצים חשמל? פיתחו קלסר

צריך רק להניח את הקלסר בשמש, ובעזרת מתאמים אפשר לטעון כמעט כל מכשיר - ממחשב נייד, דרך סמארטפון ועד למצברי 12V. החברה מוכרת מגוון רחב מאוד של לוחות, מתאמים, סוללות ונורות חיצוניות, והלוחות יכולים לספק בין 5 ל-20 ואט.

מחיר: מ-30 דולר

5. תנור העצים פוגש את החשמל

חברת BioLite יצרה תנור קטן הבוער בעזרת עצים וזרדים, שניתן לאסוף במהלך הטיול, אבל פועל בטכנולוגיה הממירה את חום האש לחימום חשמלי. התוצאה היא חימום הרבה יותר יעיל ונקי בהרבה פחות עצים ועשן ובונוס משמעותי בדמות אפשרות להפעיל פנס LED או לטעון טלפונים.

חימום בשטח, הדור הבא חימום בשטח, הדור הבא חימום בשטח, הדור הבא

התנור קל לנשיאה ושוקל שמונה ק"ג בלבד, כולל סוללה חיצונית נוספת לטלפון.

מחיר: 300 דולר

6. טאבלט למתנתקים

הפעלת טאבלט בחיק הטבע אולי נשמעת כמו חילול הקודש, אבל Meet Earl דווקא מצמצם את הצורך בחיבור תמידי ולא מגביר אותו. טאבלט האנדרואיד העמיד והקשיח כולל לא רק GPS ומצפן, אלא גם עשרות חיישנים, כמו ברומטר, תרמומטר, חיישן לחות ומגנטומטר, המאפשרים לעקוב אחר מזג האוויר גם ללא גישה לאינטרנט.

טאבלט שישרוד גם את האפוקליפסה טאבלט שישרוד גם את האפוקליפסה טאבלט שישרוד גם את האפוקליפסה

כמו כן מאפשר המכשיר להזעיק עזרה דרך אנטנת FM דו כיוונית, ללא צורך בחיבור סלולרי. מסך הדיו האלקטרוני שבו מצויד ה-Meet Earl (בדומה לדגמי הקינדל של אמזון) יעבוד במשך ימים ללא הפרעה, ואם בכל זאת הצלחתם לגמור את הסוללה - הוא גם מצויד במטען סולארי.

מחיר: 300 דולר

תגיות