אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוצ'י, שנה אחרי האולימפיאדה: הרחובות ריקים, המתקנים שוממים צילום: איי פי

סוצ'י, שנה אחרי האולימפיאדה: הרחובות ריקים, המתקנים שוממים

האירוע הנוצץ שארגן הנשיא הרוסי פוטין בעלות של 51 מיליארד דולר, מסמל עבור מבקריו את הקפיטליזם המושחת שמגן על עשירי רוסיה מהמצוקות הכלכליות

08.02.2015, 17:37 | שירות כלכליסט

שנה לאחר אולימפיאדת החורף, שאורגנה בעלות של 51 מיליארד דולר, רבים מהמתקנים שהוקמו במיוחד עבור תצוגת העוצמה של ולדימיר פוטין, כמעט ולא בשימוש.

העיתונאי המקומי אלכסנדר ואלוב מ- Blogsochi.ru, העביר ביקורת קשה נגד ההוצאות העצומות של הפרויקט האולימפי, כולל עלויות נמשכות שקשורות למשבר הכלכלי אליו נקלעה רוסיה בעקבות הסנקציות שהטיל עליה המערב בשל המשבר באוקראינה וירידת מחירי הנפט.

"לפני שנה נערך טקס הפתיחה של אולימפיאדת החורף ה-22", הוא אומר. "אך מאז הפארק האולימפי לא הפך להיות 'מכה' לתיירים. מעט תיירים כן מגיעים, אך בעיקר כדי לראות על מה נזרקו מיליוני דולרים. זו אותה התעניינות שאנשים מפגינים כלפי מוזיאון השחיתות בארמונו לשעבר של נשיא אוקראינה המודח".

בעיתון הכלכלי הרוסי המוביל 'קומרסנט' דיווחו כי חברה שבבעלותה כמה מהמתקנים המרכזיים – שבקושי היו בשימוש מאז המשחקים – וקרובה לרשויות האזוריות, נמצאת על סף פשיטת רגל. "לאחר מרוץ הפורמולה 1 שעלה לאזור 10 מיליארד רובל, הפארק האולימפי הופך לגטו", מזהיר ואלוב.

טקס הסיום של אולימפיאדת סוצ טקס הסיום של אולימפיאדת סוצ'י בפברואר 2014 | צילום: אם סי טי טקס הסיום של אולימפיאדת סוצ

אצטדיון 'פישט', שנבנה בעלות של 800 מיליון דולר, היה בשימוש פעמיים בלבד "בטקסי הפתיחה והסיום". שני האירועים הנוצצים זכו למחמאות ברחבי העולם, וכללו הופעה מצד המתעמלת האולימפית אלינה קבייבה, שלפי השמועות ברוסיה היא בת הזוג הסודית של הנשיא. הגג פורק בחלקו כך שהוציאו 3.5 מיליארד רובל נוספים.

"60 מיליון דולר נוספים יוצאו על שינוי הציוד עבור המונדיאל ב-2018. גם זה הוא מוזיאון מושלם לשחיתות". רשימת המתקנים שלטענתו של ואלוב אין להם כלל שימוש מתמשכת. "זירת ההחלקה על הקרח הבולשביקית עלתה 300 מיליון דולר – אינה בשימוש ועלות תחזוקת היא יותר מ-10,000 דולר בחודש, בעיקר כדי לטפל בקרח בתנאים החמים של הים השחור".

בארמון הקרח 'שאיבה' עלה 35 מיליון דולר – אין סימני חיים והשירותים אינם עובדים.

אולימפיאדת החורף בסוצ'י, שהוגדרה כיקרה ביותר בכל הזמנים, נערכה בפברואר אשתקד בעוד ענני המהפכה התאספו מעל שמי אוקראינה השכנה.

העלות עדיין מהווה כאב ראש ענק לקרמלין הסובל ממצוקת מזומנים. לפחות שני אוליגרכים שהיו מעורבים בבניית המתקנים היוקרתיים, שנועדו לסמל את ההתאוששות הרוסית מאז ימי העוני של השלטון הקומוניסטי – מעבירים באופן חשאי את הנכסים הרעילים למדינה, ומאלצים את משלמי המסים הרוסיים לשלם את החשבון.

שנה לאחר האירוע, המבקרים של פוטין תופסים את סוצ'י כראיה לקפיטליזם המושחת שמגן על עשירי רוסיה מהמצוקות הכלכליות.

תגיות