אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: שיעמום בדרום צילום: ישראל יוסף

הפסקה לעסקית: שיעמום בדרום

הסניף החדש של מסעדת כרמים בבאר שבע לא מספק את הסחורה: האוכל יקר והמנות לא מספיק מעניינות להצדיק את המחיר

09.02.2015, 11:15 | גלי וולוצקי

הסניף הבאר־שבעי של מסעדת כרמים ממושב סגולה, שנפתח ביוני, אמור לספק לבירת הדרום מסעדנות גורמה - כך לפחות טוענים בעליה. המסעדה מתהדרת בשף מתוקשר (סהר רפאל, זוכה "קרב סכינים") ורוכבת על גלי הפופולריות של האחות מהמושב.

ההתחלה דווקא טובה. העיצוב של המסעדה נעים ומזמין, ולמרות מיקומה על אם הדרך במרכז מסחרי, היא שוכנת בחלל גדול שעוצב באופן מרווח ונוח. השירות אף הוא מצוין, והרצון הטוב והחביבות מכסים גם על חוסר מקצועיות שניכר לפרקים. הבעיה היא, למרבה הצער, האוכל.

רמזים לעומד לבוא אפשר היה לראות בתפריט, שנראה כמו מצעד המנות הבנליות ביותר בעשור האחרון. אנחנו מבינים שמסעדה, במיוחד בפריפריה, חייבת לפנות לקהל רחב ככל האפשר, אבל במסעדה המכנה את עצמה מסעדת שף אנחנו בכל זאת מצפים לאמירה אישית שתחרוג מתחומי השילוש הקדוש קרפצ'ו־פסטות־פילה סלמון.

העסקית של כרמים מציעה ארבעה מסלולי מחיר: מעסקית אקספרס ב־59 שקל ועד המסלול היקר ביותר ב־89 שקל. כולם כוללים מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה, מקצת הראשונות והעיקריות בתוספת מחיר.

בקלאווה טלה של כרמים. יקרה מכדי להיות פתרון לארוחה משפחתית,   צילום: ישראל יוסף בקלאווה טלה של כרמים. יקרה מכדי להיות פתרון לארוחה משפחתית | צילום: ישראל יוסף בקלאווה טלה של כרמים. יקרה מכדי להיות פתרון לארוחה משפחתית,   צילום: ישראל יוסף

קרפצ'ו שייטל (בתוספת לא מוצדקת של 10 שקלים) יכול היה להיות מוצלח. הבשר עצמו היה טוב, אך נראה שנעשה כל מאמץ להסוות את העובדה שמדובר בבשר נא — הוא לא רק הוטבע בתועפות של בלסמי מצומצם אלא גם עוטר בירקות צלויים, קישואים, גזר ופטריות, שלא היו קשורים למנה ולא הוסיפו לה טעם או חן. בקלאווה טלה, סוג של סיגר ענק מבצק פילו ממולא בבשר בקר ושומן טלה, היתה נחמדה. הסיגר הוגש לוהט ופריך עם קצת טחינה גולמית וסילאן, והיה החלק המוצלח יותר של פתיחת הארוחה.

גם העיקריות לא שינו יותר מדי. ההמבורגר (79 שקל) היה פשוט המבורגר. הבשר היה טעים אבל לא הכיל כמות מספקת של שומן, ולכן נותר קצת יבש אף שהוגש צלוי לדרגת מדיום, ועם צ'יפס תעשייתי, לחמנייה וכמה עלי חסה היה סתמי למדי, וגם קצת יקר.

מנת מיקס גריל (89 שקל) היתה חביבה אבל לא מרשימה במיוחד. נתח קטן של אנטרקוט שלא נוקה כראוי ולכן חלקו לא נאכל היה סביר, נקניקיות מרגז חריפות (מאוד) היו מצוינות, כמה נתחי פרגית היו, כצפוי, עוף, ושני קבבים שתובלו היטב היו טובים.

כרמים בבאר שבע, למרות השירות המשתדל והעיצוב המושקע, יקרה מכדי להיות פתרון לארוחה משפחתית על הדרך, ולא מספיק מעניינת ומדויקת להיחשב מסעדת שף שמספקת חוויה מיוחדת.

כרמים

ז'אנר: מסעדת שף

מיקום: דרך חברון 66 באר שבע, 08-9966444

מחיר: 59–89 שקל

זמנים: א'־ה', 12:00–17:00

התחככות: תושבי האזור

שירות: חביב ומשתדל

כשרות: אין

חניה: ללא תשלום בסמוך למסעדה

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: לא מעניינת

תגיות