אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מספר האקדמאים שעברו לעבוד בחו"ל עלה ב־79% בשנתיים צילום: מנחם עוז

מספר האקדמאים שעברו לעבוד בחו"ל עלה ב־79% בשנתיים

מסקר של חברת רילוקיישן ג'ובס המבוסס על נתונים של 3,000 עובדים עולה כי המדינות המבוקשות למעבר הן ארה"ב, סין וגרמניה. ההתמחות הנדרשת: פיתוח תוכנה. המניעים העיקריים: הרצון לשיפור רמת החיים ופסימיות ביחס למצב הכלכלי בישראל

10.02.2015, 07:02 | מאיר אורבך

ישראלים רבים בעלי השכלה אקדמית בוחרים לעבור לעבוד בחו"ל על אף שתנאי השכר שם אינם טובים יותר באופן מובהק מאשר בישראל, כך עולה מסקר שעשתה חברת רילוקיישן ג'ובס.

קראו עוד בכלכליסט

הסקר מבוסס על ניתוח נתונים של 3,000 עובדים שיצאו לחו"ל ב־2014, והוא מעלה כי יש עלייה של 79% במספר העובדים האקדמאים בעלי משפחות שביצעו מעבר לחו"ל ב־2014 בהשוואה ל־2012. עוד עולה מהסקר כי חלה עלייה משמעותית של כ־93% בשיעור העובדים שמתעניינים בביצוע רילוקיישן.

מדינת היעד העיקרית המועדפת על היוצאים לרילוקיישן היא ארצות הברית, אף שבשנה האחרונה היא הערימה קשיים רבים על אלו שביצעו רילוקיישן. לכן, להערכת עו"ד צבי קן־תור, מומחה לדיני ניוד מומחים ושותף במשרד עוה"ד קן־תור ועכו, חברות אמריקאיות רבות העדיפו לרכוש כאן חברות או להגדיל את מרכזי הפיתוח שלהן בישראל.

מדינות נוספות המועדפות לרילוקיישן הן סין, שמביאה אליה עובדים רבים, בעיקר מחברות ישראליות המבקשות לפתח לעצמן פעילות בשוק הסיני דוגמת איירון סורס; הונג קונג היא יעד חשוב באסיה; ובאירופה, מדינות דוגמת גרמניה ואנגליה מרכזות את עיקר הביקוש לרילרילוקיישן ביבשת.

עיקר הביקוש בחו"ל הוא לעובדים בתחום פיתוח התוכנה. אבטחת מידע מבוקשת בארצות הברית יותר מבמדינות אחרות ומשרות של הנדסה אזרחית זוכות לביקוש רב באפריקה ואסיה.

לדברי גליה אלינסקי, מנכ"לית חברת רילוקיישן ג'ובס, "נתוני הסקר מלמדים כי הזמן הממוצע ששוהה עובד בחו"ל עלה משלוש לחמש שנים. ככל שמשך תקופת השהייה ארוך יותר, כך המשפחה משתרשת במקום הימצאה, ומורכבותה של החזרה לארץ מותירה רבות מהמשפחות בחו"ל בסופו של דבר".

אם בעבר הסיבה העיקרית לרילוקיישן היתה הרצון לשדרוג בשכר, הרי שנתוני הסקר הנוכחי מצביעים על קיפאון בשכר של רבים מהעובדים שעברו לחו"ל. עיבוד הנתונים מעלה כי 81% מהנשאלים העידו שהמניע העיקרי ליציאה לרילוקיישן הוא הרצון בשיפור רמת החיים. בין היתר ציינו הנשאלים כי אחד הפרמטרים שהם כוללים ב"שיפור רמת החיים הנוכחית" הוא היכולת לרכוש דירה.

בניגוד לשנים קודמות, השנה הסקר העלה בבירור את הפסימיות של העובדים ביחס לכך שיש אפשרות לשיפור היכולת שלהם להשתכר בכבוד בישראל. כ־42% מהנשאלים העידו כי המניע העיקרי ליציאה לרילוקיישן הוא יוקר המחיה בארץ.

האתגר המקצועי, שהיווה עבור כ־25% מהם את המניע העיקרי ליציאה לרילוקיישן ב־2009, אינו מהווה עוד מניע מרכזי כיום, ולראיה - רק כ־7% מהנשאלים העידו כי הם מונעים מכוחו של מניע זה. גם האפשרות לשינוי תרבותי וצבירה של חוויה בינלאומית, שהניעה בעבר כ־10% מהנשאלים לצאת לרילוקיישן, אינה משחקת עוד תפקיד משמעותי: רק כ־5% מהנשאלים העידו בסקר הנוכחי כי המניע הזה הוא שמוביל אותם.

בשנה האחרונה חל גידול של 40% בביקוש של חברות זרות לעובדים ישראלים לתפקידים שכרוכים ברילוקיישן. ההסבר לכך טמון בין היתר בעובדה כי ישראלים נחשבים בעולם לכוח אדם איכותי, שעלותו הנה נמוכה ביחס לקולגות האירופיות שלהם.

אלינסקי, מנכ"לית רילוקיישן ג אלינסקי, מנכ"לית רילוקיישן ג'ובס | צילום: מנחם עוז אלינסקי, מנכ"לית רילוקיישן ג

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
גם אנחנו בתהליכים לעבור. אין עתיד בישראל.
במדינה שבה אלון חסן הוא סלב, שבה וועדים מחזיקים את המדינה בכלא, שבה אתה תקוע בפקקים שעתיים וחצי ביום כי ״אין כסף למחלפים, גשרים ומנהרות״ אבל יש כסף שעובר למושחתים, שוועדת הכספים מחלקת 55 מיליארד למקורבים, אבל אין כסף להגדלת מחלקות האושפיזין באיכותו ואז חולים זרוקים על ריצפת המיון ומתחננים לעזרה - מי רוצה לגר במדינה כזאת? מדינה שבה פוליטיקאים מבטיחים ״פוליטיקה חדשה״ ואז ממציאים ״מס יוקרה״ על טלוויזיה 50״, מדינה שבה אתה משלם מס 1
יותם  |  13.02.15
7.
מי שחכם לא חושב פעמיים ועובר לארץ אחרת
עשו זאת, אם לא למענכם, אז למען ילדיכם. במדינת היהודים יש רק חזירות. אין תרבות ואין נחמדים. הערסים הם האליטה בישראל וכך הכל נראה. אין סובלנות בכבישים. 20% חותכים בנתיבים ונדחפים כי אין להם חשק לעמוד כמו כולם. מה, הם פראיירים? והפולטיקקים, מה עוד אפשר לומר עליהם? קחו לדוגמא את שר האוצר לשעבר, הירשזון, שהטיף לנו על איכות הסביבה כתירוץ להעלאת שווי השימוש בליסינג. והצדיק הזה יישב אח״כ בכלא על גניבה ושחיתות. וזה אדם שהטיף לכם על מוסר. הוא מייצג את הפוליטיקאים. ואלו האנשים שאמורים לקדם ולטפח את המדינה, כאשר ברור שהם ממש לא מתכוונים לעשות זאת. הם רוצים מעמד ביניים שסובל, כי אז הוא עסוק בקיום ולא בהפגנות. זאת האמת לאמיתה. לכן מדינות מערביות כמו ארה״ב וקנדה הן הפתרון הטוב ביותר עבור המשפחה שלכם. דבר לא ישתנה לטובה בישראל.
מעיין החוכמה  |  13.02.15
6.
גם אנחנו בדרך החוצה. אין עתיד בישראל
מדינה שבה אלון חסן הוא סלב, אין כסף למחלפים, מנהרות וגשרים, אבל יש כסף למושחתים, מדינה שבה אין כסף להגנת כמות מחלקות האיש פזו ואז חולים זרוקים על רצפת המיון של איכילוב, אבל יש כסף למקורבים שיקבלו מתנות בשווי 55 מיליארד מועדת הכספים, מדינה שבה פרזיטים מהצבא מקבלים פנסיה בגיל 43, מדינה שבה אתה משלם 60% מס כולל ביטוח לאומי, ואז אומרים שצריך להעלות מיסים. מדינה שבה בדואר נראה כמו לפני 40 שנה בזימבבואה. לא רומה לגור כאן ובעיקר לא שילדיי יגורו כאן. שהחרדים, הפוליטיקאים ועובדי הנמל יפרנסו את המדינה.
יותם  |  13.02.15
לכל התגובות