אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצלחתם ליצור התעניינות בעסק שלכם ברשת? כך תתרגמו זאת למכירות צילום: אימג'בנק, thinkstock

הצלחתם ליצור התעניינות בעסק שלכם ברשת? כך תתרגמו זאת למכירות

כדי לקיים עסק מכירתי באינטרנט, צריך להצליח "להגיע" אל קהל הלקוחות הפוטנציאליים, להיות מספיק אטרקטיבי ולהוכיח אמינות כדי לגרום להם לבצע עסקה. איך עושים זאת?

10.02.2015, 15:37 | אתי חסון

נוכחותם של מרבית האנשים, בני כל הגילים, ברשת האינטרנט, כבר מזמן אינה נתון לוויכוח. כולם נמצאים שם - אחוז גדול מהם מבלים את מרבית זמנם ברשתות החברתיות, חלקם גולשים באתרי חדשות או באתרים ספציפיים אהובים ואחרים עושים את דרכם מבסיס האם, גוגל, אל עבר אתרים שונים בחיפוש אחר תוצאות שיספקו את מבוקשם.

קראו עוד בכלכליסט

עסקים רבים כבר הבינו שאם לשם מנותבת תנועת הגולשים ברשת, הרי שמספיק להיות שם ולמשוך את תשומת לבם, כדי לתרגם את התנועה האדירה הזו של גולשים, ולהפנות חלק נכבד מהם לעבר אתר העסק במטרה לגרום להם לבצע עסקה. אז איך בעצם עושים זאת? איך דואגים להיות נוכחים בצמתי התנועה המרכזיים הללו? איך הופכים להיות מספיק מעניינים ואטרקטיביים כדי לגרום לגולשים להקליק דווקא על האתר שלכם? ואם כבר הבאתם אותם לאתר, איך תדאגו להמשיך לעניין אותם מספיק כדי שיישארו שם מספיק זמן, ואולי אפילו יסמכו עליכם כדי לבצע עסקה?

ובכן, התשובה על כל אחת משאלות אלה טומנת בחובה תורה שלמה של שיווק, אך יש כמה דרכים עיקריות שבאמצעותן אפשר לפצח את הנוסחה.

SEO

תורת ה-Search Engine Optimization הפכה עם השנים למורכבת הרבה יותר מאשר הייתה בתחילה. כבר מזמן לא מדובר בשיבוץ מלאכותי של ביטויי מפתח בכל תוכן קיים באתר, כדי לגרום למנועי החיפוש לזהות תכנים אלה כדפים רלוונטיים לחיפוש. מנועי החיפוש כיום מתוחכמים כל כך, שיש באפשרותם לזהות תכנים שאינם נכתבים בשפה "טבעית"; שאינם מכילים ערך מוסף לגולש (המנוע בודק זאת באמצעות מדד נטישת הגולשים מהעמוד הספציפי); שאינם מקוריים ומציגים תוכן משוכפל ממקומות אחרים ושאינם נחשבים "ברי סמכא" בתחום.

איך גורמים לגולש באתר שלכם להחליט לעשות עסקה, צילום: אימג איך גורמים לגולש באתר שלכם להחליט לעשות עסקה | צילום: אימג'בנק, thinkstock איך גורמים לגולש באתר שלכם להחליט לעשות עסקה, צילום: אימג

אם אין לכם יותר מדי מושג בתחום ה-SEO, לא כדאי "לשחק משחקים", ולערוך מבחני ניסוי וטעייה. עבודה לא מקצועית ושימוש בתוכן מאולץ רק לצורך זיהוי העמוד על ידי הרובוטים של מנועי החיפוש, עלולים לעלות לכם ביוקר, ולהכניסכם ל"רשימה השחורה" של גוגל. במצב כזה, לא רק שלא תצליחו להתברג במקומות טובים בתוצאות החיפוש, אלא אתם עלולים גם לא לשוב עוד בכלל לתוצאות החיפוש.

עשיתם זאת והצלחתם באמצעות עבודת SEO טובה ומאומצת להתברג יפה במנועי החיפוש? עכשיו צריך להיות מספיק אטרקטיביים כדי למשוך את הגולשים להקליק על אתר העסק, ולהיכנס פנימה.

רשתות חברתיות או לא להיות

 אם רשת האינטרנט הפכה את העולם לכפר אחד גלובאלי, הרי שכניסתן של הרשתות החברתיות לחיינו, הפכה את הכפר הגלובאלי לשכונה. כידוע, בעולם המסחר, אין כמו המלצה חמה ממישהו שאתה מכיר, כדי להחליט לבצע עסקה או לקבל שירות על בסיס חוות הדעת שלו. גם "שיטת העדר" עובדת היטב, ואם רבים כל כך מצביעים באצבעות ה"לייק" על עסק מסוים, כנראה שיש בו משהו מספיק טוב גם בשבילך.

אנשי השיווק המקצועיים זיהו מהר מאוד את הרשתות החברתיות (פייסבוק, טוויטר, יוטיוב, גוגל פלוס, פינטרסט, אינסטגרם ועוד) כפלטפורמה החמה ביותר כדי להתחבר ישירות ללקוחות הפוטנציאליים, להפוך דפים עסקיים לחברים במעגל הקרוב ולקטוף את פירות העניין שהם מייצרים במהירות רבה. דפים עסקיים שמצליחים לגרום לגולשים להתעלם מהיותם בעלי אג'נדה מסחרית, ואשר יוצרים עם חבריהם אינטראקציה קלילה, נעימה, כיפית ומשוחררת, גורפים תנועה רבה לאתר העסק ומצליחים לבנות את עצמם כמותג מבוקש. גם היכולת לפלח את קהל הגולשים לפי מאפיינים מאוד ספציפיים, ולפרסם את אתר העסק רק בעמודים של גולשים שיש לכם מה להציע להם, הופכת את זירת הרשתות החברתיות לנכס של ממש. יחד עם זאת, עצם הנוכחות והפרסום ברשתות החברתיות כבר מזמן אינם מספיקים. התחרות העצומה המתחוללת על תשומת הלב של הגולש, וריבוי התכנים הבלתי אפשרי להכלה, הופך את משימת הבולטות למשימה קשה עד בלתי אפשרית. סף הגירוי של הגולשים, שצופים באינספור תכנים מעניינים, רלוונטיים ואטרקטיביים בכל דקה, הולך ועולה כל הזמן.

קמפיין וירטואלי עם אפקט מקסימלי

היכולת לזהות צורך מידי של גולשים, על פי תקופות שונות או על פי סיטואציות משתנות (כמו למשל בחגים, בעונות השנה, במצב מלחמה, אחרי פרסום של אירוע חדשותי משמעותי, טרנדים חזקים ועוד), ולהעלות קמפיינים פרסומיים שמציעים מענה מדויק ומוצלח לצורכי הלקוחות הפוטנציאליים, מגדילה את הסיכוי ללכידת תשומת הלב שלהם ולכניסתם לאתר העסק.

אפשר להעלות קמפיין באמצעות באנרים, דיוור ישיר, ניוזלטרים, סרטונים ועוד.לבלוע את הפיתיון בתיאבון.

אז אחרי שהצלחתם להתברג במקומות יפים במנועי החיפוש, לקבל חשיפה מצוינת ולמשוך את הגולשים להקליק על אתר העסק שלכם, עומד בפניכם האתגר הגדול יותר - להשאירם באתר, ולהניע אותם לבצע עסקה. משימה זו אף קשה יותר מקודמותיה, בשל כמה סיבות עיקריות:

  • זמן: הגולש קצר בזמן, ואם האתר לא נוח ולא ידידותי למשתמש, הוא ירפרף עליו וייצא במהירות כלעומת שבא.
  • סבלנות: בשל ריבוי המסרים השיווקיים שהגולש "סופג" מדי יום כל היום, הוא מאבד מהר את סבלנותו, וימהר לנטוש אם ירגיש שאתם מנסים למכור לו משהו שאין לו בו צורך אמתי.
  • אמון: אם לא בניתם לעצמכם שם חזק בתחום, ואם הגולש לא ירגיש שיש לו סיבה טובה לבטוח בעסק, הוא לא ימהר לבצע עסקאות שכרוכות בהפקדת פרטים אישיים ופרטי כרטיס אשראי.
  • אטרקטיביות: אם הצלחתם למשוך את הגולש פנימה, אבל אתר העסק לא מספק מידע והצעות מספיק אטרקטיביים, הגולש יעדיף לבדוק את הצעות המתחרים, וינטוש את האתר.

עמוד הנחיתה או עמודי המכירה באתר, אמורים לתת מענה לכל סיבה אפשרית לנטישה, ולהיות חליפה שתפורה היטב לפי צורכיהם ולפי תחומי העניין של הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. התוכן שתציעו לגולשים צריך לשקף סיטואציה שמבליטה את הצורך במוצר או במוצרים שלכם, להדגיש את היתרונות שיש במוצרים שלכם על פני מוצרים אחרים, להציע מבצעים מיוחדים או אפשרויות תשלום גמישות, להבטיח קנייה מאובטחת ולהבטיח בתקנון את האחריות שלכם כלפי מוצרים פגומים. ככלל, אם תצליחו לנסח את המסרים בצורה מסקרנת ומושכת לקריאה, ותשכילו "להרגיע" את הגולש בכל הנוגע לביטחון שהוא יכול לתת בכם (המלצות וחוות דעת של לקוחות אחרים, התחייבויות לזמן משלוח ואחריות על המוצרים, אפשרויות החזרת מוצרים לא מתאימים ועוד), כך יגדל הסיכוי שהמאמצים הכבירים שהשקעתם בהבאת הגולשים לאתר, אכן יניבו את הפירות המבוקשים, והמסחר באתר שלכם יפרח.

הכותבת היא מנהלת תוכן - zap דפי זהב

תגיות